Ural motociklu ražotne tiek pārcelta no Krievijas uz Kazahstānu 8

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 26.aprīlis 2022 11:27

Pazīstamo krievu motociklu ražošana Krievijā kļuvusi neiespējama rietumu sankciju dēļ, tādēļ Ural Motorcycles pārceļas uz Kazahstānu, Krievijā atstājot vien rāmju un virsbūvju elementu izgatavošanu.

Krievu mediji atsaucas uz Ural Motorcycles īpašnieka Iļjas Khaita paziņojumu, kurš informējis, ka Ural motocikli vairs netiks ražoti Irbitas motociklu rūpnīcā, bet montāža tiks pārcelta uz Kazahstānu. Šāds lēmums tiek skaidrots ar to, ka ražotājs strādā galvenokārt eksportam, gandrīz 100 procenti motociklu realizējot ASV, Kanādas, Eiropas, Austrālijas un Japānas tirgos.

Pēc rietumu sankciju ieviešanas Ukrainā izraisītā kara dēļ, ražošana Irbitas rūpnīcā kļuvusi neiespējama, tādēļ, lai glābtu biznesu, pieņemts lēmums motociklu ražošanu pārcelt no Krievijas uz citu valsti.

Eksports nav vienīgā problēma, ar ko Ural Motorcycles saskārās Krievijā. Izrādās, ka Ural motociklos ir liels importēto komponentu īpatsvars, kuru iegāde tagad neiespējama jau minēto iemeslu dēļ.

Uzņēmums pārceļas uz Kazahstānu, jo uz šo valsti neattiecas starptautiski ierobežojumi, bet tajā pašā laikā tā ir iekļauta kopējā muitas telpā ar Krieviju EAEU valstu ietvaros.

Tiek ziņots, ka Ural Motorcycles ir iegādājies ražotni Petropavlovskā Kazahstānas ziemeļos. Tā kopējā platība ir septiņi tūkstoši kvadrātmetru, no kuriem divi tūkstoši ir rezervēti montāžas vietai, bet pārējie – noliktavai. Jaunās iekārtas atrodas tikai 600 kilometrus no Irbitas, tāpēc IMZ rūpnīca turpinās ražot motociklu rāmjus un virsbūves dedaļas, kas pēc tam tiks nogādātas Petropavlovskā gala montāžai.

Ural motocikli ir aprīkoti ar divu cilindru boksera 41 zirgspēku dzinēju ar 750 kubikcentimetru tilpumu, kas atbilst Euro-5 vides klasei. Saskaņā ar 2021. gada datiem Ural Motorcycles pārdeva 2,4 tūkstošus motociklu, no kuriem tikai 70 atrada pircējus Krievijā.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
R(8) 26.aprīlis 2022 13:36
10 3 Atbildēt

Tada ir ta varena Vatestana, bet savu atpalicibas statusu velas uzspiest visai pasaulei , 60 gadus veco kreiseri Moskva , kuru nogremdeja Ukraini , tagad to velas pacelt virs udens ar 109 gadus veco Druzbu , pret Ukrainiem kara izmantoja brunuvilcienus no pirma pasaules kara, tad jau Latvija ar savu 30 líder 40 gadus veco brunojumu, ko ir iegadajusies no rietumiem ir super moderns

msh 26.aprīlis 2022 12:16
4 2 Atbildēt

Es taisni vakardien domāju, ko tad šitie nu darīs, tieši to rietumu detaļu dēļ...

Latvietis 26.aprīlis 2022 20:50
3 1 Atbildēt

Fašistisko Krievu Mēsls, kurš to sūdu pirks!!! Pilnīgam pastūlbenim jābūt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti