Latvijā atklāja jauno "Ducati Diavel V4" motociklu 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Ducati Rīga | 22.marts 2023 11:05

Izmantojot V4 Granturismo dzinēju, Ducati Diavel veiktspēja un braukšanas prieks kļūst vēl aizraujošāks. Iespaidīgā apgaismojuma sistēma un interesantā izplūde padara Diavel raksturīgo muskuļoto un organisko stilu vēl atšķirīgāku. 14 kg vieglāks vēl pārsteidzošākam braukšanas sniegumam.

Ducati Diavel V4 ir unikāls, nepārprotams un ar pārsteidzīgu personību. Ieviešot izsmalcinātu V4 Granturismo dzinēju, Diavel veiktspēja kļūst vēl pārsteidzošāka. Ducati 1158 cc V4 ar 168 ZS jaudu un 126 Nm griezes momentu ir ideāls dzinējs “Power Cruizer” tipa motociklam, kas spēj apvienot lineāro jaudu pie zemākiem apgriezieniem ar spēcīgu griezes momentu visā apgriezienu diapazonā.

Muskuļots, sportisks, pārspīlēts un vienlaikus elegants Diavel V4 apvieno unikālās tehniskās, dinamiskās un stilistiskās īpašības starp “Sport naked” un “Power Cruizer” tipa motocikliem. Diavel V4 atbilst daudzajām un dažādām motociklistu vēlmēm, sākot no sporta entuziastiem, kuri meklē ērtāku un stilīgāku motociklu, līdz tiem, kas vēlas braukt pilsētas un relaksējošā vidē, un beidzot ar veiktspējas un dragreisa cienītājiem.

Atjauninātais Ducati Diavel V4 pārsteidz ar dinamisku veiktspēju, spēju iepriecināt sportiskā braukšanā un aizrauj ar iespaidīgu paātrinājumu un palēninājumu, kā arī kruīzu mazā ātrumā. Nekas nepaliek nepamanīts, pateicoties nepārprotamajai Diavel V4 dizaina klātbūtnei. Vēl vairāk — tas pārsteidz ar savu piemērotību vidējas klases tūrēm, vienlaikus saglabājot pārsteidzoši ērtu braucēja un pasažiera pozīcijas.

Nepārprotama līnija

Diavel V4 jau no pirmā acu uzmetiena paziņo par savu klātbūtni. Muskuļotais un šķautņainais, ar platajiem "pleciem" un lepni pamanāmām četrām izplūdes atverēm, 2023. gada Diavel V4 nekavējoties paziņo par izsmalcināto dzinēja arhitektūru. Diavel V4 smeļas iedvesmu no muskuļmašīnām un supervaroņu estētikas un atveido sportista tēlu, kurš ir gatavs gan sprintam
gan maratonam, tā masai koncentrējoties uz priekšu atstājot vieglu, racionālu asti.

Raksturīgās pilnās LED priekšējo un aizmugurējo lukturu kopas un pagrieziena rādītāji arī veicina nepārprotamu Diavel V4 izskatu. Priekšējais DRL* maina izskatu, izmantojot dubulto C profilu, kas atšķiras no iepriekšējās stilistiskās valodas.
Aizmugurējo lukturu bloku veido punktveida gaismas diožu matrica, kas novietota zem astes ar nepārprotamu Ducati apgaismojuma zīmi: unikāls, nepieredzēts un iespaidīgs risinājums, kas ir uzreiz atpazīstams.

Tāpat kā iepriekšējiem Diavel modeļiem, masīvā 240/45 aizmugurējā riepa joprojām ir īpašs elements. Riteņi ir piecu spieķu sakausējums ar profilu, kas izrotāts ar mehāniski apstrādātām virsmām — viens no izsmalcinātākajiem Diavel V4 estētikas elementiem.

Dzinējs

Diavel ir aprīkots ar 1158 kubikcentimetru V4 Granturismo dzinēju, kas ir galvenais motocikla industriālā dizaina elements. Šī tehniskā izvēle vienlaikus uzlabo veiktspēju, dinamiku un braukšanas prieku, pateicoties Ducati izsmalcinātajai pretēji rotējošas kloķvārpstas izvēlei, kas samazina žiroskopisko efektu, vienlaikus palielinot braukšanas veiklību.

Jaudīgs (168 ZS), bagāts ar griezes momentu pie katriem apgriezieniem (ar maksimālo vērtību 126 Nm pie 7500 rpm), bet arī ārkārtīgi viegls un kompakts, V4 Granturismo motors ir vienlaikus vienmērīgs un patīkams no zemākajiem apgriezieniem. Tam ir raksturīgas arī zemas ekspluatācijas izmaksas, liela apkope ar 60 000 km intervālu, kas ir rekordliela vērtība pasaulē, un efektīva degvielas patēriņa un emisiju ziņā, pateicoties paplašinātajai cilindru deaktivizēšanas sistēmai. Šī funkcija izslēdz aizmugurējos cilndrus ne tikai tad, kad transportlīdzeklis stāv, bet arī braucot ar zemiem dzinēja apgriezieniem ar samazinātu dzinēja slodzi.

“Twin Impulse” sadegšanas secība kopā ar īpašu izplūdes sistēmu, kas izstrādāta, īpašu uzmanību pievēršot "skaņas kvalitātei", nepārprotami raksturo V4 Granturismo zīmogu. Aizmugurējo cilindru paplašinātā deaktivizēšanas sistēma, kas ļauj dzinējam darboties kā divcilindru vai četru cilindru dzinējam ar nemanāmu pāreju pakāpeniskuma dēļ, maina izplūdes
gāzu trokšņa toni, pārslēdzoties no viena režīma uz otru. Dziļāka skaņa ar zemākām frekvencēm raksturo V4 Granturismo, kad darbojas tikai divi priekšējie cilindri. Frekvences kļūst augstākas, kad darbojas visi četri cilindri. Ar šī gada marta mēnesi motocikls ir nonācis tirdzniecībā un drīz tiek plānotas arī testa brauciena iespējas.

*DRL - “Day time Riding Lights” jeb dienas braukšanas gaismas, kas tumsā automātiski pārslēdzas uz tuvajām gaismām.

 
Visi komentāri
 
Pukis 22.marts 2023 12:06
0 1 Atbildēt

Jaunais velns

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti