Jaunā Corolla - no 10 960 LVL (+ foto) 4

 

Foto:Publicitātes foto

Toyota Baltic | 2.jūlijs 2013 10:36

Toyota Corolla ir pasaulē visvairāk pirktais automobilis, kas pārdots jau vairāk kā 40 miljonu eksemplāros. Jaunais, jau 11. paaudzes modelis solās turpināt Corolla veiksmes stāstu.

Jaunā Corolla slēpj sevī gandrīz 50 gadu laikā uzkrāto pieredzi. Svaigais modeļa dizains ir pilnībā atjaunots, salons ir lielāks, un uzlabojumi novērojami arī ērtuma ziņā. Automobiļa braukšanas dinamika ir labāka, un drošības funkcijas efektīvākas kā iepriekšējam modelim.

Toyota Baltic AS pārdošanas un mārketinga vadītājs Raigo Kaseorg sacīja: "Šodien, 1.jūlijā norisinājās svinīga Toyota Motor Manufacturing Turkeys (TMMT) ceremonija, lai atzīmētu 11. paaudzes Corolla ražošanas uzsākšanu Sakarya rūpnīcā. Tā ir pirmā reize, kad jaunas Corolla ražošanu uzsāk ārpus Japānas. Jaunā Corolla tiks ražota uz vienas līnijas ar jauno Verso, un tiks eksportēta uz vairāk nekā 50 valstīm".

Corolla sedana virsbūves garums tagad ir 4620 mm, platums 1775 mm un augstums 1465 mm. Automobilis salīdzinājumā ar iepriekšējo paaudzi ir par 8 cm garāks, 1,5 cm platāks un 0,5 cm zemāks.

Foto:Publicitātes foto

Jaunās Corolla garenbāze tagad ir 2700 mm, salīdzinājumā ar iepriekšējo paaudzi, tā ir par 10 cm garāka. Pateicoties tam, ka automobiļa kopējais garums un garenbāze ir garāka, jaunā Corolla piedāvā arī par 9,2 cm lielāku vietu aizmugurē sēdošo kājām, kas tagad ir 706 mm - labākais rādītājs savā klasē.

Corolla ārējā dizainā redzams Toyota jaunais stils. Jauno dizainu raksturo skaidras līnijas, harmoniskas proporcijas, kas apvienojumā ar garāku garenbāzi un zemāku kopējo augstumu pārvērš Corolla eleganti lielā automobilī ar mūsdienīgu izskatu.

Automobiļa lukturi nodrošina labāku redzamību, un priekšējie lukturi ir integrēti ar LED dienas gaitas lukturiem. Uzlabota ir arī automobiļa aerodinamika. Gaisa pretestības koeficients iepriekšējo 0,29 Cd vietā ir 0,27 Cd.

Corolla salons ir elegantāks, ietilpīgāks un modernāks par iepriekšējo. Sēdekļi ir ērtāki, aizmugures sēdekļu pasažieriem ir vairāk vietas kājām, un arī bagāžas nodalījums ir lielāks par iepriekšējo. Jaunā Corolla ir pirmais Toyota modelis ar 6,1 collu skārienekrānu ar jaunākās paaudzes multimediju sistēmu Toyota Touch 2, kam iespējams pievienot arī navigācijas sistēmu.

Foto:Publicitātes foto

Papildus uzlabojumiem ietilpības un ērtuma ziņā jaunā Corolla ir arī klusāka par savām priekšgājējām. Salons ir izplānots tā, lai pasažieriem nodrošinātu klusu un pēc iespējas ērtāku braucienu. Horizontāli novietotie vadības paneļi uzsver salona plašumu. Visu papildina sudraba krāsas detaļas un ielaidumi, kas vadības paneli sadala skaidrās zonās. Salona zilganais iekšējais apgaismojums saskan ar izmantotajiem materiāliem un visu salonu kopumā padara elegantu.

Corolla pieejama ar trīs dzinēju izvēli: 1,33 litru Dual VVT-i, 1,6 litru Valvematic un 1,4 litru D-4D turbodīzeļa dzinēju. Visi dzinēji tiek piedāvāti ar sešu pārnesumu manuālo transmisiju.

1,6 litru Valvematic modeli ar benzīna dzinēju var izvēlēties arī ar Multidrive S automātisko pārnesumkārbu, un 1,4 D-4D modeli ar turbodīzeļa dzinēju - ar Multimode vairākrežīmu pārnesumkārbu.

Corolla papildus tās ērtumam un ergonomiskumam ir aprīkota arī ar plašu mūsdienīgu tehnoloģiju klāstu: Bluetooth, atpakaļskata kameru, divu zonu automātisko klimata kontroles sistēmu un atjautīgo automobiļa stāvvietā novietošanas palīgsistēmu ar sensoriem priekšā un aizmugurē.

Foto:Publicitātes foto

Jaunajai Corolla, sākot no Active aprīkojuma līmeņa, standarta aprīkojumā pieejama multimediju sistēma ar skārienekrānu Toyota Touch 2, kas ir iepriekšējās paaudzes Toyota Touch jaunais modelis.

Atjautīgo automobiļa stāvvietā novietošanas palīgsistēmu SIPA (Simple Intelligent Park Assist) iespējams ieslēgt tikai ar vienu pieskārienu pogai: automobilis izmanto priekšējā buferī iestrādātos ultraskaņas sensorus, lai noteiktu brīvo automobiļa novietošanas laukumu braukšanas virzienā. Pēc tam sistēma pati virza automobili uz stāvvietu, automātiski griežot stūri. Vadītājam nav jādara nekas, izņemot automobiļa ātruma kontrolēšanu.

Foto:Publicitātes foto

"Jaunā Corolla galvenokārt balstās uz modeļa zināmo kvalitāti, drošumu un izturību, turklāt gan dizaina, gan tehniskā risinājuma kvalitāte ir uzlabota ikvienā detaļā," nobeigumā sacīja Kaseorg.

Jaunās Corolla cenas sākas no 10 960 latiem.

Jaunās paaudzes Corolla tirdzniecībā nonāks septembrī.

 

 

 

 
Visi komentāri
 
IkdienasViesis 2.jūlijs 2013 14:52
0 0 Atbildēt

Man diez ko nepatīk. No priekšas kaut kā "atsit" jauno golfu, no aizmugures kādu no seatiem, tāda aizmugures lampu komfiguracija ir vismaz jau 6 modeļiem...Salona paneļi arī kļūst pārāk austrumnieciski. Protams, tas ir gaumes jautājums.

Kanibaals 2.jūlijs 2013 19:48
0 0 Atbildēt

Izskatās tīri ok, nav vismaz tik pārspīlēta, kā citi Toyota jaunie modeļi.

nippon 2.jūlijs 2013 20:21
0 0 Atbildēt

man arī patīk - beidzot, kaut drusku agresivitātes

ak 3.jūlijs 2013 8:13
0 0 Atbildēt

Ir jau gaumes lieta. Iekšpuse liekas ļoti laba, jāpabrauc, jāpasēž iekšā lai saprastu. Bet izskatās pretīgi. Nedaudz atgādina Ranault Thalia kopumā, tikai sīkās detaļas atšķiras :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti