Audi uzlabojis savu flagmani A8

 
iAuto | 16.oktobris 2013 18:32

Vācu autoražotājs „Audi” uzlabojis savu luksusa modeli A8, ieviešot jaunas braukšanas palīgsistēmas, kā arī jaudīgākus un efektīvākus dzinējus, portālu „iAuto” informēja ražotāja pārstāvji. 

Jaunajā „Audi A8” būs pieejama „Matrix LED” tehnoloģija, ar kuras palīdzību priekšējo lukturu tālās gaismas staru veido 25 mazas gaismas diodes, kuras izstaro gaismu katra atsevišķi un kuras iespējams arī atsevišķi ieslēgt un izslēgt vai pielāgot to spožumu. Tas ļauj sistēmai reaģēt uz pretimbraucošajiem vai tajā pat virzienā priekšā braucošiem transportlīdzekļiem un izslēgt attiecīgās gaismas diodes, vienlaikus pilnībā apgaismojot pārējo ceļa daļu. Vienlaikus uzlaboti arī automobiļa aizmugurējie LED lukturi un veiktas nelielas izmaiņas automašīnas dizainā.

Foto: Publicitātes attēls

Papildaprīkojumā pieejamās palīgsistēmas sniedz autovadītājam vēl lielākas kontroles iespējas uz ceļa, piemēram, adaptīvā kruīza kontrole ar „stop & go” funkciju apvienota ar standarta „Audi pre sense basic” drošības sistēmas paplašināto versiju. Jaunums A8 ir „Audi” aktīvā joslu  maiņas brīdinājuma sistēma, kas nepieciešamības gadījumā koriģē stūres stāvokli, un auto novietošanas stāvvietā palīgsistēma, kas autonomi pārņem stūres vadību.

Jaunais „Audi A8” tiks piedāvāts ar diviem benzīna dzinējiem un diviem dīzeļdegvielas dzinējiem. Tie ir trīs litru TFSI dzinējs ar turbokompresoru un 228 kW (301 ZS) jaudu, V8 četru litru TFSI dzinējs ar dubultu turbokompresoru un 320 kW (435 ZS) jaudu, kā arī trīs litru TDI dīzeļdzinējs ar 190 kW (258 ZS) jaudu un 4,2 litru TDI dīzeļdzinējs, kas attīsta 283 kW (385 ZS) jaudu un īpaši augstu griezes momentu – 850 Nm.

Jauda palielināta gandrīz visiem dzinējiem, taču vienlaikus degvielas patēriņš samazināts par 10%. Visefektīvākais ir trīs litru TDI dzinējs, kura vidējais degvielas patēriņš ir tikai 5,9 litri uz 100 kilometriem, kas atbilst 155 gramiem CO2 izmešu uz kilometru.

Klasiskajām versijām pievienojušies arī trīs papildu modeļi. „Audi A8” hibrīds, kas aprīkots ar divu litru TFSI un elektrisko dzinēju ar 180 kW (245 ZS) jaudu. Gaisa dzesēšanas litija jonu akumulators, braucot ar elektrisko piedziņu, ļauj sasniegt ātrumu līdz 100 km/h un, braucot ar ātrumu 60 km/h, nobraukt aptuveni trīs kilometrus. A8 hibrīdautomobilis patērē aptuveni 6,3 litrus degvielas uz 100 kilometriem.

Plānots, ka jaunais „Audi A8” pie Latvijas tirgotājiem nonāks novembrī.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti