Spānija atjauno automašīnu apmaiņas programmu

 

Opel Ampera Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 17.oktobris 2013 15:59

Spānija nolēmusi atjaunot automašīnu apmaiņas programmu, lai stimulētu nozari, kas palīdz veicināt valsts ekonomikas atlabšanu, ceturtdien paziņoja valdība.

"Mēs gatavojamies pagarināt šo programmu ar papildu 70 miljoniem eiro (49,2 miljoniem latu)," norādīja budžeta ministrs Kristobals Montoro.

Šo programmu, kuras gaitā tiek piedāvātas atlaides iedzīvotājiem, kuri iegādājas enerģiju taupošu automašīnu un apmaiņā nodod vismaz 12 gadus vecu automobili, Spānija ieviesa 2012.gada oktobrī, un tā tikusi atjaunota jau trīs reizes.

Opel Ampera Foto: iAuto.lv

Spānija ir Eiropā otra lielākā automašīnu ražotājvalsts un saražo miljoniem automobiļu gadā, taču 90% no tiem tiek eksportēti, pārdošanas apjomam iekšzemē pēc ekonomikas recesijas esot zemā līmenī.

Valdība norāda, ka eksports ir svarīgs elements atlabšanai, kas jau novērojama Spānijas ekonomikā.

Foto: iAuto.lv

Montoro prognozē, ka jaunu automašīnu pārdošanas apjoms valstī šogad veidos 700 000 vienību, salīdzinot ar 1,7 miljoniem 2007.gadā, tieši pirms ekonomiskās krīzes.

Automašīnu ražošanas nozare Spānijā nodarbina 250 000 cilvēku, un šā gada pirmajos sešos mēnešos tā radījusi 2400 darba vietas.

Volkswagen Jetta Hybrid Foto: iAuto.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti