Alfa Romeo 4C uzstāda Nirburgringas rekordu (+ foto)

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 21.oktobris 2013 8:16

Jaunā itāļu kupeja Alfa Romeo 4C apliecinājusi savas spējas Nirburgringas trasē, uzstādot jaunu ātruma rekordu sērijveida automašīnām kategorijā līdz 250 ZS.

Alfa Romeo 4C 20,8 kilometru garo trasi nojoņoja 8 minūtēs 4 sekundēs, kas ir ātrāk par Porsche Cayman S un Audi R8.

60 000 eiro vērtā Alfa Romeo 4C, kas pārdošanā nonāca šoruden, aprīkota ar četrcilindru turbo motoru, kas kombinēts ar automatizēto TCT sešpakāpju divsajūgu pārnesumkārbu, oglekļa šķiedras monokoku un no kompozītmateriāla gatavotu virsbūvi. Aizmugurējās piedziņas spēkrats ir tikai 900 kg smags, bet 240 ZS motors tam nodrošina 250 km/h maksimālo ātrumu. No vietas līdz simtam kupeja paātrinās 4,5 sekundēs.

Foto: Publicitātes foto

Jau bāzes komplektācijā Alfa Romeo 4C piedāvā ar sporta sēdekļiem, klimatkontroles sistēmu, navigāciju, ādas stūri un augstvērtīgu audio iekārtu, kurai ir Bluetooth atbalsts mobilā telefona pārvaldīšanai ar balsi. Komplektā arī alumīnija pedāļi, ātrumu pārslēgšanas funkcija ar stūres lāpstiņām, TFT mērinstrumentu panelis, kā arī 17 collu diski priekšējiem un 18 collu diski aizmugurējiem riteņiem. Drošības aprīkojumā ABS, elektroniskā stabilitātes sistēma kopā ar kalnā uzbraukšanas palīgsistēmu, elektroniskā pretizslīdēšanas kontroles sistēma un Q2 bloķējošais diferenciālis.  Jāatzīmē sērijveida Alfa Romeo D.N.A. dinamiskā braukšanas kontroles sistēma, kas vadītājam ļauj pašam izvēlēties sev piemērotāko motora, piekares un elektronisko palīgsistēmu darbības kombināciju.

Foto: Publicitātes foto

Alfa Romeo 4C starta sērija ar 500 eksemplāriem jau esot izpirkta. Pavisam itāļi plāno uzbūvēt 3500 eksemplārus, no kuriem tikai 1500 paredzēti Eiropai.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti