Ford Fiesta – pasaulē visvairāk pārdotais mazauto (+ foto)

 

Ford Fiesta ST Foto: Publicitātes foto

iAuto | 30.oktobris 2013 11:56

Ķelnē ražotais Ford Fiesta kļuvis par pasaulē visvairāk pārdoto mazauto 2013.gada pirmajā pusgadā.

Kompānijas Polka statistikas dati liecina, ka šajā laika posmā pārdots 356 434 eksemplāru, lielākā daļa no tiem – Ķīnā. Tas nav pārsteigums, jo arī pērn Jatco Dynamics veiktie aprēķini apstiprināja, ka Eiropas tirgū Ford Fiesta ir visvairāk pārdotais modelis mazauto segmentā (306 405 realizētu eksemplāru) un Nr`2 kopējā sarakstā.

Pie Ķelnes mazauto panākumiem jāpieskaita arī  Women's Car of the Year 2013 galvenā balva, ko versija Fiesta 1.0l Eco-Boost ieguva, apsteidzot Mazda CX5 un Range Rover.

Pēc modeļa starta galvenajā ražotnē Ķelnē, Fiesta ražošanas līnijas tika iedarbinātas arī Ķīnas Nandžingā, Taizemes Raiongā, Brazīlijas pilsētās Kamasari un Sanpaulu, kā arī Čuatitlānas rūpnīcā netālu no Mehiko.

Ķelnes rūpnīca piedāvā Fiesta ar trīs virsbūves variantiem, 22 salona komplektācijām, vairākās piedziņas versijās, ar stūri labajā vai kreisajā pusē. Ik dienu no rūpnīcas konveijera noripo 1650 eksemplāru, no kuriem gandrīz 90 procenti tiek eksportēti.

Ford Fiesta ražošanas līnija Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Xiaomi SU7 salūst jau pēc 39 kilometriem; pilnīgi jauno auto salabot nevar (+ VIDEO) 8

Kāds pilnīgi jauna Xiaomi SU7 īpašnieks savā pirkumā vīlās jau pirmajā dienā, jo no iegādes vietas viņam ar elektrisko SUV izdevās nobraukt vien 39 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Lai novērstu aizdegšanās risku - Porsche atsaucis vairākus tūkstošus elektrisko Taycan 2

Vācijas sporta automašīnu ražotājs "Porsche" ceturtdien paziņoja, ka atsaucis vairākus tūkstošos pilnībā elektrisko "Taycan" automobiļu saistībā ar riskiem, ka to akumulatori varētu aizdegties. Lasīt vairāk

 

Aptuveni 160 000 eiro - BMW piesaka jauno M4 CS (+ FOTO) 2

Pasūtīšanai M4 CS kļūs pieejams maija beigās, ražošana sāksies jūlijā. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti