Zviedri neiesaka pirkt - Toyota RAV4 izgāžas „alņa testā” (+ VIDEO) 29

 
iAuto | 15.septembris 2019 14:06

Zviedru auto žurnāls Teknikens Värld izmēģinājis jaunās paaudzes Toyota RAV4 un secinājis, ka automobilis nespēj nokārtot „alņa testu”. Redakcija norāda, ka automobilis ir nestabils, tādēļ to nav ieteicams pirkt.

Zviedru auto žurnāls Teknikens Värld izbraucis poligonā ar jauno Toyota RAV4, lai izpildītu tā saucamo „alņa testu” – pārbaudījumu, kura laikā automobilim strauji jāizvairās no tā priekšā parādījušās šķēršļa.

Žurnālisti atzīmē, ka Toyota RAV4 rezultāti šajā disciplīnā ir slikti: krosovers vai nu sāk slīdēt uz sāniem, vai arī sagāžas uz ārējiem riteņiem un to ir ļoti grūti novaldīt. Testētājiem izdevās sasniegt tikai 68 kilometrus stundā, jo, palielinoties ātrumam, automašīna kļuva arvien mazāk vadāma. Lai iegūtu maksimāli ticamus rezultātus, žurnālisti pārbaudīja divas dažādas automašīnas, abas ar hibrīda spēka piedziņu.

Salīdzinājumam: Nissan Qashqai “aļņa testu” veic ar ātrumu 84 kilometri stundā un nenogāž nevienu konusu, bet lielākais un smagākais Kia Sorento - ar ātrumu 78 kilometri stundā. Teknikens Värld atgādina, ka līdzīgas neveiksmes Toyota gadījušās arī agrāk, piemēram, 2007. un 2016. gadā izmēģinot Hilux, žurnālisti ar japāņu pikapu gandrīz apgāzās.

Pēc testa rezultātu publicēšanas Toyota sniedza oficiālu atbildi. Tajā Japānas zīmols norādīja, ka klientu drošība joprojām ir uzņēmuma prioritāte, un katra automašīna tiek pakļauta stingrām drošības novērtēšanas procedūrām. RAV4 krosovers atbilst visām iekšējām prasībām un ir veiksmīgi pārbaudīts, ieskaitot “aļņa” testu.

 
29 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 15.septembris 2019 15:25
9 12 Atbildēt

Japāņi nekad nav izcēlušies ar labām piekarēm. Komfortam - ok. Sportiskai braukšanai - galīgi garām. Atceros, ka Horvātijas kalnu serpentīnos Camry riepas izslīdēja un kauca. Passat nekā tamlīdzīga pat lielākos ātrumos. Kur nu vēl japāņu SUV.

eidis 15.septembris 2019 18:43
8 5 Atbildēt

Nekad neesmu nopietni lietojis jēdzinu "vācu autobūve". Pamatā mani kaitina VAG un tauta, kas tic jēdzinam "vācu kvalitāte".

Ar elektrosistēmu vienīgais ato, kur ir bijušas problēmas - ir VW. Tur radio fantastiski kārās nost no RDS (kkādam specifiskam kanālam). Šis ir īpašs "rūpīgas" ražošanas paraugs? + nodega tādas elektriskās lietas, kas nevienam auto nekad nav nodegušas.

Par plauktu skaitu nezinu. Ticu, ka Audi ir izgatavojis 12 plauktu piekari. Jēgas maz, bet ir vairāk un tas ir pārākums.

eidis 15.septembris 2019 15:48
4 7 Atbildēt

Nu ja. Vācu savukārt ir? Opel ir tāda pat piekare kā Porsche.

Kas tā par modi auto piedāvāt nacionalitāti. Nav tādas lietas kā ģēnētiskā līmenī iešūtas nacionālās autobūves prioritātes. Jebkura nācija ir spējīga (un ir pat empīriski pierādāms) ražot mēslus un briljantus.

Un nav tādas japāņu autobūves kā jēdziens Toyota, Mazda Nissan un Honda filozofijas būtiski atšķiras. Kur Toyota filozofija IMO ir stabili viduvēja auto ražošana. Stabilitāte ir centrālā filozofijas ass. Secīgi Toyota lielākoties ir neintersanata un neaizraujoša visos mezglos. Gan piekarē, gan motoros. Ekstrēmos gadījumos (piem aļņa tests) stabilā viduvējība sevi rāda slikti. Mileage labi.

Nu un Hondas piekare man patīk ļoti. Sportiskai braukšanai vadāmība brīnišķīga. Izskatās, ka arī diezgan izturīga.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti