Zviedri neiesaka pirkt - Toyota RAV4 izgāžas „alņa testā” (+ VIDEO) 29

 
iAuto | 15.septembris 2019 14:06

Zviedru auto žurnāls Teknikens Värld izmēģinājis jaunās paaudzes Toyota RAV4 un secinājis, ka automobilis nespēj nokārtot „alņa testu”. Redakcija norāda, ka automobilis ir nestabils, tādēļ to nav ieteicams pirkt.

Zviedru auto žurnāls Teknikens Värld izbraucis poligonā ar jauno Toyota RAV4, lai izpildītu tā saucamo „alņa testu” – pārbaudījumu, kura laikā automobilim strauji jāizvairās no tā priekšā parādījušās šķēršļa.

Žurnālisti atzīmē, ka Toyota RAV4 rezultāti šajā disciplīnā ir slikti: krosovers vai nu sāk slīdēt uz sāniem, vai arī sagāžas uz ārējiem riteņiem un to ir ļoti grūti novaldīt. Testētājiem izdevās sasniegt tikai 68 kilometrus stundā, jo, palielinoties ātrumam, automašīna kļuva arvien mazāk vadāma. Lai iegūtu maksimāli ticamus rezultātus, žurnālisti pārbaudīja divas dažādas automašīnas, abas ar hibrīda spēka piedziņu.

Salīdzinājumam: Nissan Qashqai “aļņa testu” veic ar ātrumu 84 kilometri stundā un nenogāž nevienu konusu, bet lielākais un smagākais Kia Sorento - ar ātrumu 78 kilometri stundā. Teknikens Värld atgādina, ka līdzīgas neveiksmes Toyota gadījušās arī agrāk, piemēram, 2007. un 2016. gadā izmēģinot Hilux, žurnālisti ar japāņu pikapu gandrīz apgāzās.

Pēc testa rezultātu publicēšanas Toyota sniedza oficiālu atbildi. Tajā Japānas zīmols norādīja, ka klientu drošība joprojām ir uzņēmuma prioritāte, un katra automašīna tiek pakļauta stingrām drošības novērtēšanas procedūrām. RAV4 krosovers atbilst visām iekšējām prasībām un ir veiksmīgi pārbaudīts, ieskaitot “aļņa” testu.

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 15.septembris 2019 15:25
9 12 Atbildēt

Japāņi nekad nav izcēlušies ar labām piekarēm. Komfortam - ok. Sportiskai braukšanai - galīgi garām. Atceros, ka Horvātijas kalnu serpentīnos Camry riepas izslīdēja un kauca. Passat nekā tamlīdzīga pat lielākos ātrumos. Kur nu vēl japāņu SUV.

eidis 15.septembris 2019 15:48
4 7 Atbildēt

Nu ja. Vācu savukārt ir? Opel ir tāda pat piekare kā Porsche.

Kas tā par modi auto piedāvāt nacionalitāti. Nav tādas lietas kā ģēnētiskā līmenī iešūtas nacionālās autobūves prioritātes. Jebkura nācija ir spējīga (un ir pat empīriski pierādāms) ražot mēslus un briljantus.

Un nav tādas japāņu autobūves kā jēdziens Toyota, Mazda Nissan un Honda filozofijas būtiski atšķiras. Kur Toyota filozofija IMO ir stabili viduvēja auto ražošana. Stabilitāte ir centrālā filozofijas ass. Secīgi Toyota lielākoties ir neintersanata un neaizraujoša visos mezglos. Gan piekarē, gan motoros. Ekstrēmos gadījumos (piem aļņa tests) stabilā viduvējība sevi rāda slikti. Mileage labi.

Nu un Hondas piekare man patīk ļoti. Sportiskai braukšanai vadāmība brīnišķīga. Izskatās, ka arī diezgan izturīga.

msh 15.septembris 2019 18:13
2 1 Atbildēt

"Un nav tādas japāņu autobūves kā jēdziens" un "Nav tādas lietas kā ģēnētiskā līmenī iešūtas nacionālās autobūves prioritātes. " - bet tad kad vajag nodirst vācu autobūvi - ā, tad izrādās ka ir kaut kādas atšķirības... Jā, japāņu ražotājiem ir nedaudz atšķirīgas pieejas kā uzražot lētu kasti kas iztur 10 gadus, un pēc tam braucama uz tolmetu - ja nezinātu ka ražotājam bijis tāds mērķis, nevarētu vispār saprast nah tās šķībaču kastes ir galīgi caur dirsu uztaisītas - es nezinu par tām tavām hondām, bet, teiksim, es esmu dzirdējis ka toyotām un subāriem bremžu trubas un troses forši saliktas, tā ka aizmugurē viss ir jājauc nost... Elektrosistēmas atkal jūtami atšķiras no vācu autobūves, bet nu atkal - tas ķep ļep stiliņš ir izskaidrojams ar 10 gadu mērķi... Attiecībā par hondu un piekarēm - kā tur īsti ir, eiropā vai tad hondām ir japāņu tirgus divplauktu piekares?

eidis 15.septembris 2019 18:43
8 5 Atbildēt

Nekad neesmu nopietni lietojis jēdzinu "vācu autobūve". Pamatā mani kaitina VAG un tauta, kas tic jēdzinam "vācu kvalitāte".

Ar elektrosistēmu vienīgais ato, kur ir bijušas problēmas - ir VW. Tur radio fantastiski kārās nost no RDS (kkādam specifiskam kanālam). Šis ir īpašs "rūpīgas" ražošanas paraugs? + nodega tādas elektriskās lietas, kas nevienam auto nekad nav nodegušas.

Par plauktu skaitu nezinu. Ticu, ka Audi ir izgatavojis 12 plauktu piekari. Jēgas maz, bet ir vairāk un tas ir pārākums.

msh 16.septembris 2019 17:13
2 0 Atbildēt

Tu par maģiem runā uzmanīgi - maģiem bija dažādi OEMi, ne tikai zilais punkts, bet arī panasoniks un, gan jau vēl kādi - pastāv varbūtība ka tu izsaki pretenzijas par japāņu maģi...

Bet savādāk šī tēma ir sen izrunāta no visām pusēm - kādu kvalitāti tu sagaidi no vācu mašīnas, ja ražotājam ir jāsacenšas ar cenu ar japāņu mašīnu izstrādājumiem? Ja gribētos ieraudzīt šodienas vācu mašīnās astoņdesmito gadu kvalitāti, tur kā minimums būtu jāsagaida arī astoņdesmito gadu cenas, tb 5-10kE dārgākas.

Patisons 15.septembris 2019 16:48
0 1 Atbildēt

Nu, nu - tai pašai Honda Accord VII ir laba piekare, arī sportiski braucot. Tiem pašiem francūžiem gan nekas diži labs nav.

anonimikis 15.septembris 2019 17:36
0 0 Atbildēt

Celicas, Lancer Evo, Subaru ... tie visi ir nekad?

msh 15.septembris 2019 18:56
0 0 Atbildēt

Protams - lielākoties reti modeļi kurus jau sen vairs neražo...

WALA 15.septembris 2019 19:33
0 0 Atbildēt

nu bet ir vieta BRZ/GT86, Supra/M4 , MX5, Skyline.

msh 15.septembris 2019 20:03
0 1 Atbildēt

Joprojām reti modeļi. Paņem salīdzinājumam kasiņa piemēru - golfs vai passāc ir tikpat rets kā jebkurš no tevis nosauktajiem modeļiem?

WALA 15.septembris 2019 22:36
0 0 Atbildēt

ej nu reti Gt86/BRZ un rets man kaut kā neiet kopā pardoti ir apmēram 100 K šo auto, pie nevisai lētas cenas, par auto kas nav sevišķi praktisks.

msh 15.septembris 2019 22:58
0 0 Atbildēt

Kur viņi ir? Vēl nevienu neesmu redzējis.

WALA 16.septembris 2019 7:24
0 0 Atbildēt

Ok droši vien ka tev jamie negadas, redzejis Rīga esmu 3 dažādus ( un vienu redzu vismaz ik pārdienas) , un tādā ziņā tev taisnība Celicas var dienā 3 sastapt kaut tās neražo kopš 2006 laikam.

WALA 15.septembris 2019 19:37
0 1 Atbildēt

par tām kaucošajām riepām - tādas reizēm ražotāji speciāli taisa ka mazliet pirms sāk slīdēt tas nežēlīgi kauc, man līdzīgi ar Toyo ziemenēm ja brauc pa sausu asfaltu.

WALA 15.septembris 2019 19:46
0 0 Atbildēt

nezinu kapēc, bet izskatās ka paši rada vislielākās problēmas, tad protams ir intersanti kādas riepas katram testetajam auto utt. Citādi drusku tāds ticamības momenta zudums.

Osiks 15.septembris 2019 22:40
1 1 Atbildēt

Man ar ir divi izcili vacu autobuves paraugi, jeb ka es saku "double trouble" majas - T5 2014g un golf 2008g. Vieniga laba lieta ir brauksanas komforts, bet vispar vinu inzinieriem vajadzetu bikses nost un pa purnu.

Antons 16.septembris 2019 9:17
0 0 Atbildēt

To neiesaka pirkt tikai tādēļ? Nosauciet man kaut vai vienu iemeslu kāpēc tas ir vispār jāpērk. Ir auto, kuri ir daudz labāki un daudz lētāki.

WALA 16.septembris 2019 9:52
1 1 Atbildēt

Nu te atkal prasītos no tevis paskaidrojums kas tev skaitās labāki un daudz lētāki auto ?

Tā nemēdz būt, ka simtiem tūkstošu auto izvēlas vieni idioti, kuriem vienkārši naudu nav kur likt.

Zinu cilvēkus kas piem ir nopirkuši LandCruiser, vai BMW (jaunus) tikai tāpēc, ka paredzamajā lietošanas periodā cenas kritums ir vismazākais, un auto pārdot ir ļoti vienkārši, vai arī op-līzē ir simpātiski maksājumi tīri dēļ tā ka pēc termiņa beigām atlikusī vērtība ir augsta, ko no teiksim "izdevīgās KIA" pagaidām (ja vispār) nesagadīt.

Gugu 16.septembris 2019 11:05
0 0 Atbildēt

Gribu labāk redzēt testu ar žiguli

Antons 16.septembris 2019 11:10
0 0 Atbildēt

Kadreiz Topgear izskanēja frāze par Corollu - "arī 20 milj. cilvēku var kļūdīties"... Labāki nozīmē drošāki, komfortāblāki, skaistāki, dinamiskāki, ekonomiskāki - jebkurš parastais hečbeks/ vagons būs pārāks par šo pseido-visurgājēju.

WALA 16.septembris 2019 11:26
0 1 Atbildēt

NU jau tu arī tākā pats nezinātu un nesaprastu, cilvēkiem kuri ir baudījuši simtiem dažādu auto par Corollu tiešām nebūs nekā laba ko pateikt. Bet miljoni to Corollu izvēlējās tāpēc ka tas ir vien ļoti pieeijams, pietiekami kvalitatīvs un praktiski nenokaujams dampis, vismaz līdz laikam kad sāka pakļauties ekoloģijas prasībām. Un arī remontēt to bija nolādēti vienkārši. Ap 95 gadu kad pa štatiem vazājos, ļoti labi saprotu kādēl Japāņiem tur bija uzvaras gājiens, japīšu motori jau gadus 20 atapakļ bija uztaisījuši evolucionāru lēcienu, izslimojuši bērnu slimības utml. BMW turpretim tikko tik sāka "slimot", un vēl tas ka piemēram BMW savus klientus vēl kādu laiciņu pēc tam diezgan čakarēja, tur gan pārkrāsotus auto kā jaunus pārdeva, gan visādi brīnumi tu vēl bija, bet piem. Toyota un Lexus apkalpošanas standarts bija daudz jēdzīgāks un tautai saprotamāks.

eidis 16.septembris 2019 16:03
0 0 Atbildēt

Šeit puaro.lv/politika/jurg...sts-attistiba/

ļoti labs izklāsts kāpēc 20 milj. var kļūdīties. Īsumā - tauta kopumā izvēlas pareizi, kamēr izvēli nesāk ietekmēt harizmātiski reklāmas cilvēki. Tad tauta zibenīgi kļūst par idiotiem. Tātad idiotiskai izvēlei vajadzīgs vai nu: 1. Skaļa reklāmas kampaņa, vai 2. Skaļš kaimiņš, kas nopircis brīšķīgu VW Bora

WALA 16.septembris 2019 16:11
0 0 Atbildēt

Tam var itkā piekrist, taču teiksim ASV viņu patērētāju tiesību aizsardzības organizācija ir tādā līmenī, ka ja stāstīsi pasakas kuras neatbilst realitātei - tas tev izmaksās dārgāk kā sūda reklāmas kampaņa, līdz ar ko vidējam amerikānim nemaz nav jāsaprot, vai ir iekāpis "sūdā", tik līdz kas būtisks parādīsies, juristi saskries kā "mušas", un palīdzēs tev "palūgt" ražotājam "sūdu" "apzeltīt" un lai tas smaržotu pēc "rozēm".

eidis 17.septembris 2019 11:00
0 0 Atbildēt

Bieži pietiek nestāstīt negatīvos aspektus. Un amurikaņu pieeja - iestāstīt, ka sūdā iekāpt ir stilīgi. Arī skaļais kaimiņš šo lieliski prot.

WALA 17.septembris 2019 11:12
0 0 Atbildēt

Ja tur to joprojām par Japāņu auto un/vai Corolla - nu nebūs tev taisnība. Varu minēt pāris piemērus, viens pat no cilvēka pie kā dzīvoju aptuveni gadu. Nopirka viņs mazlietotu BMW 525 E34 - izrādījās ka motoram viens katls nomāli nestrādā, un principā tā BMW pārstāvja atteiksme - tipa pats lohs, tas nekas ka gan brauca pirmspirkšanas apskati veikt utml. Respektīvi BMW pārstāvji nevienu par cilvēku neuzskatīja, līdz kautkādos 200X gados patērētāju tiesību aizstāvji sāka uzvilkt BMW kolektīvi par maldinošu praksi, ture bija gan pārkrāsoti auto, kas tirgoti kā jauni, gan slēpti defekti, par ko šiem būtu vajadzējis zināt, gan arī apdaudzīti auto vedot ar ar treileri. Japāņu zīmoliem tādas riebīgas prakses Štatos nebija. Tādēļ tur gan apdauzītiem japānu lūžniem bija labs tirgus (tipa bija pat Sietlas apkaimē kaut kāds krievu kantoris), kas ņēma sistas Toyotas un cēla augšā un tirgoja ( cik kvalitatīvs remonts - HZ, bet no citas puses tur par auto tehnisko stāvokli atbild serviss, ja cilvēks ar to auto gust savainojumus viņu nolaidības dēļ - kadam cietums garantēts.

eidis 17.septembris 2019 15:06
1 0 Atbildēt

Nop. Man nav pretenziju pret "japāņu auto", jo īsti nesaprotu kā Daihatsu var apskatīt vienā kastē ar Lexus. Pašam pašlaik Honda, auto liekas ļoti labs.

Es tikai un vienīgi par to, ka arī auto izvēlē nevar skatīties uz kaimiņa vai tautas izvēli - pilnīgi iespējams, ka to viedokli ir ietekmējusi kāda blondīne ar lielām krūtīm, jeb milzīga vēlme būt sportistam ... vismaz pēc auto Tgd 90% plebejiem paredzētos auto reklamē ar dažādiem ūdenssportiem fonā. Turklāt nereti aplami - otrādi uzvilktu hidru, nepiemērtotu vidi, etc. Bet "sportisti' tāpat krīt

eidis 17.septembris 2019 11:01
1 0 Atbildēt

Ā un Grigules keiss jau apliecina, ka pietiek vnk troksni taisīt. Nebūt nav jābūt kādiem salīdzinošiem paziņojumiem.

Petrolhead 16.septembris 2019 15:52
0 0 Atbildēt

Tiešām japāņi galigi garām ar sportisku braukšanu??? Viņiem ir vienas no labakajām piekarēm,padomkas kas ir STI,evo,supras..nerunajot par skyline gtr...tam tiešu viņi hr paredzēri...

Evita 20.septembris 2019 19:59
0 0 Atbildēt

Subaru ar saviem Boxer motoriem un perfekto izsvarojumu šajā testā ir ļoti labi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti