ASV armija pamet desmitiem tūkstošu automobiļu 17

 
iAuto | 4.septembris 2021 12:50

ASV karavīriem atstājot Afganistānu, Afganistānā nācās atstāt desmitiem tūkstošu armijas tehnikas, ieskaitot Ford Ranger pikapu un Humvee bruņumašīnu.

The Washington Post noskaidrojis, ka armijas rīcībā Afganistānā bija 76 000 transportlīdzekļu, tostarp 43 000 Ford Ranger pikapu, 22 000 Humvee apvidus auto un aptuveni 900 MRAP tipa bruņumašīnu. Amerikāņi aptuveni 70 procentus no visām ievestajām automašīnām nodeva vietējiem militārajiem spēkiem, pārējo - valsts policijas spēkiem.

Tiek uzskatīts, ka Afganistānas armijas un speciālo dienestu  apmācīšanai tika iztērēti 83 miljardi ASV dolāru, taču tēriņi izrādījās velti – pēc tam, kad tika pieņemts lēmums par ārvalstu spēku izvešanu no šīs valsts, talibi  izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrāba teju visu valsts teritoriju, ieskaitot galvaspilsētu Kabulu.

Pēdējie amerikāņu karavīri Afganistānu pameta 30.augustā. Pirms evakuācijas pabeigšanas ASV militārpersonas padarīja nelietojamas 70 bruņumašīnas, 27 apvidus automašīnas Humwee un 73 lidmašīnas, kas atradās Kabulas lidostā.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 4.septembris 2021 13:09
6 8 Atbildēt

Nereāli lohi, svarīgākā to auto daļa - bruņas paliek neskartas, visu citu vēsi var atjaunot vai aizvietot. Pie kam ja Hammeri ir jau novecojuši un diezgan lieli mēsli, tad Oskosh utml. verķi tomer ir diezgan svaigi un dārgi.

imzz 4.septembris 2021 13:37
4 2 Atbildēt

Visai pastulbi. Iznīcināt jau varēja tikai to , kas lidostā. Absolūtais vairākums, kas bija afgāņu armijas rīcībā palika vesels un to pārņēma talibi. Lidaparātus gan varēja sapostīt, bet pareizāk būtu bijis noņemt kādas neaizvietojamas detaļas, kuras varētu atdot atpakaļ pēc tam, kad ASV izveidotu diplomātiskas attiecības ar talibu režīmu, vai arī atpirkt pa lēto un izvest.

650 4.septembris 2021 14:22
3 2 Atbildēt

Nu redz kā.Vatureko.Passkattikko.Jā.Talībi izcīnīja Brīvību! Rīkoja demonstrācijas un/vai mītingus, kurināja ugunskurus un 1jaukā/brīdī še tev, reku ir, Ludzdzu.

ASv nodokļumaksātājiem (ja tādi vēl ir) būtu jājūtas Lepniem..kā Čigāns reiz pareiz teica- kaut tu Lepns paliktu!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti