Kačiņskis: Krievija padara ES klimata mērķus smieklīgus 5

 

Foto: pexels.com

Nozare.lv | 20.oktobris 2021 13:52

Krievijas rīcība saistībā ar gāzes piegādi ir padarījusi smieklīgus Eiropas Savienības (ES) mērķus cīņā ar klimata pārmaiņām, trešdien paziņojis Polijas valdošās nacionālkonservatīvās partijas "Likums un taisnīgums" līderis Jaroslavs Kačiņskis.

Polija pirms ES līderu samita, kurā tiks apspriesta reakcija uz augošajām gāzes un elektrības cenām, ir aicinājusi ES atcelt vai aizkavēt plāna "Fit for 55" īstenošanu cīņā ar klimata pārmaiņām.

"Pēc Krievijas darbībām saistībā ar gāzi šī "Fit for 55" radītāji un aizstāvji, kā lai to delikātā pasaka, ir padarījuši sevi smieklīgus," izdevumam "Gazeta Polska" sacīja Kačiņskis.

"Enerģijas cenas ir skārušas daudzas ES valstis ar tādu spēku, ka to pilsoņi vienkārši nepiekritīs turpmākai paaugstināšanai kaut kādas neapstiprinātas teorijas vārdā," uzskata Kačiņskis.

Kačiņskis nekonkretizēja par kādām tieši Krievijas darbībām ir runa.

"Fit for 55" attiecas uz ES politiku, kas paredz līdz 2030.gadam samazināt oglekļa emisiju par 55%, salīdzinot ar 1990.gadu.

Krievijas valsts dabasgāzes uzņēmums "Gazprom" rezervējis novembrim aptuveni trešo daļu no piedāvātā papildu gāzes tranzīta apjoma caur gāzesvadu "Jamala - Eiropa", kas ved cauri Polijai, un nav rezervējis nekādu apjomu tranzītam caur Ukrainu.

Eiropa, kas cīnās ar strauji augošajām dabasgāzes cenām, ar nepacietību gaida lielākas gāzes piegādes, jo īpaši no Krievijas.

Polija ir viena no lielākajām akmeņogļu ražotājām Eiropā un paļaujas uz oglēm elektroenerģijas ražošanā.

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Franss Timmermanss ir izteicies, ka būtu nepareizi palēnināt pāreju uz atjaunojamo enerģiju ideoloģisku iemeslu dēļ vai lai aizsargāt fosilā kurināmā nozari. Viņš arī apgalvojis, ka pašreizējās augstās enerģijas cenas ir saistītas ar gāzes cenu, nevis esošajiem pasākumiem cīņai pret klimata pārmaiņām.

Kačiņskis intervijā "Gazeta Polska" norādījis, ka Polija varētu finansēt savus infrastruktūras izdevumu plānus arī bez ES naudas valsts atveseļošanas plānam.

Pieņemoties spēkā domstarpībām par likuma varas ievērošanu, Brisele vēl nav apstiprinājusi Varšavas plānu līdzekļu izlietošanai no ES finansējuma ekonomiku atveseļošanai pēc pandēmijas.
 

 
Visi komentāri
 
WALA 20.oktobris 2021 14:02
6 1 Atbildēt

He, katram sava politiskā dienaskārtība ..

anonimikis 20.oktobris 2021 14:18
3 8 Atbildēt

Dirš tas polis šoreiz bez seguma. Tikai sava politiskā kapitāla un smirdīgo raktuvju aizsardzībai. Krievijā uzsprāga Jamalā lielākā gāzes attīrīšanas rūpnīca un tāpēc šie nespēj palielināt piegādes. Putlers par šitām cenām sen būtu piegāzis pilnu ES ar gāzi, ja viņam tāda būtu.

imzz 20.oktobris 2021 16:50
14 1 Atbildēt

Nu, jā. Tikai, ja Eiropa kādreiz nebūtu klausījusi Grētas biedrībai līdzīgiem aktīvistiem un nevalstiskajām organizācijām un aizvērusi daudzas kodolspēkstacijas, tad nenonāktu tādā enerģētiskā atkarībā no Krievijas, kā tagad.

Rexx 20.oktobris 2021 19:40
0 0 Atbildēt

Es gan teiktu mazliet citādi. Manuprāt, Eiropas zaļos centienus smieklīgus padara tas mirklis, kad redzam pasaules lielākos piesārņotājus, un īpaši- -Eiropas pizīciju sarakstā.

Kanibaals 21.oktobris 2021 19:46
1 0 Atbildēt

Laiks būvēt AES.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti