Ķīna atcels subsīdijas elektrisko un hibrīda automašīnu iegādēm 11

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 3.janvāris 2022 11:07

Ķīna šī gada beigās pārtrauks subsīdiju piešķiršanu elektrisko un hibrīda automobiļu iegādēm, jo spēcīgie tirdzniecības apjoma rezultāti šajā nozarē liecina, ka valsts atbalsts vairs nav nepieciešams, paziņojušas varasiestādes.

Ķīnas Finanšu ministrija pavēstījusi, ka šo automobiļu iegādēm paredzētās subsīdijas šī gada sākumā tiks samazinātas par 30%, bet gada beigās tās tiks atceltas pavisam.

Elektrisko un hibrīda automobiļu tirdniecība Ķīnā piedzīvojusi strauju izaugsmi, pēdējos mēnešos uzrādot izaugsmi gada griezumā par vairāk nekā 100%.

Ķīnas Autobūves asociācija (CAAM) pagājušajā nedēļā lēsa, ka elektriskie un hibrīda automobiļi 2022.gadā veidos 18% no kopējā automašīnu tirdzniecības apjoma, salīdzinot ar vien 5% 2019.gadā.

No 27,5 miljoniem Ķīnā šogad pārdotu automobiļu pieci miljoni būs elektriskās vai hibrīda automašīnas, prognozē CAAM.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Hi 3.janvāris 2022 12:06
10 5 Atbildēt

Hi hi hi hi

Sabiedriskā tr. joslas - nākamās. Tad - bezmaksas stāvvietas. Uzrullējiet lūpu ļ.cien. elektrolohi

wes 3.janvāris 2022 17:05
10 0 Atbildēt

Nesens notikums norgē. -7 un snieg! Norgē parasta parādība šai gadalaikā. Sastrēgums dēļ smagajiem, kuri nav tikuši kalnā apm 3-4km., bet nekas nekust jau 4stundas, jo vikingi brauc glābt smagos no otras kalna puses, jo no šīs nevar dēļ sastrēguma. Toties no šīs puses izsaukti glābēji ar DĪZEĻĢENERATORU!+tējas termosiem, jo korķī atradās 3.teslveidīgie ar mirušiem akumulatoriem, kas saprotams nozīmē nosalšanu...Morāle? Teslveidīgie kā ikdienas un kā vienīgais auto ir nekam nederīgs mēsls! Vismaz šajos platuma grādos un uz augšu-ziemeļiem.

GTD2 3.janvāris 2022 11:47
3 0 Atbildēt

Ķīnieši, kā vienmēr pionieri, atliek tik minēt vai eiropā atcels šogad vai nākamgad

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti