Krievijā maijā autobūve praktiski apstājusies; desmitiem tūkstoši jaunu auto stāvlaukumos (+ VIDEO) 19

 
iAuto | 1.jūlijs 2022 5:41

Maijā Krievijā jaunu automobiļu ražošana sarukusi par 96,7 procentiem.

Maijā Krievijas autobūve praktiski apstājusies, vēsta interneta resurss Autonews.ru, atsaucoties uz Rosstat datiem. Samazinājums ir iespaidīgs – 96,7 procenti un arī pirmo piecu mēnešu griezumā noiets sarucis vairāk nekā uz pusi (56,4%), ja salīdzina to ar 2021.gadu.

Maijā Krievijas autobūve spējusi saražot vien 3700 jaunas automašīnas – par 81,3% mazāk nekā šī gada aprīlī. Kopumā janvārī-maijā valstī saražoti 268 000 vieglo automašīnu, kas ir par 56,4% mazāk nekā pērn šajā periodā.

Samazinājās arī kravas automašīnu ražošana – maijā tā kritusies par 39,3% (-38,2% salīdzinājumā ar 2022. gada aprīli), bet piecos mēnešos saražots 60,1 tūkstotis kravas automašīnu, kas ir par 12% mazāk nekā pērn šajā periodā.

2022. gada marta sākumā vairāki lieli ārvalstu autoražotāji paziņoja par darbības pārtraukšanu Krievijā uz laiku, līdz ar to nenotika arī jauno automašīnu piegāde vietējiem izplatītājiem. Šāds lēmums tika skaidrots ar sarežģīto ģeopolitisko situāciju pasaulē un piegādes ķēžu darbības traucējumiem.

Arī Krievijas auto tirgus maijā atjaunināja antirekordu. Jauno automašīnu pārdošanas apjomi saruka par 83,5%  līdz 24 268 702 automašīnām, savukārt 2022. gada pirmajos piecos mēnešos pārdošanas apjomi samazinājās par 52%, sastādot 318 114 transportlīdzekļus.

Tajā pašā laikā tiek ziņots par tūkstošiem jaunu automobiļu, kas izvietoti rūpnīcu stāvlaukumos un loģistikas centros Piemaskavā. Tie ir pārsvarā ķīniešu Haval un Geely, kā arī korejiešu Kia un Hyundai. Taču netrūkst arī dažādu modeļu Mercedes un pat Cadillac.

Šie spēkrati paredzēti dīleru centriem, taču izplatītāji nesteidz tos izvest - pircēji nevēlas iegādāties mašīnas par tik augstām cenām kā šobrīd, līdz ar to pašu noliktavas tukšojas gausi.

Atgādināsim, ka rubļa vērtība pret dolāru salīdzinot ar kritumu Krievijas uzbrukuma sākumā Ukrainai vairāk nekā dubultojusies, taču automobiļu tirdzniecībai tas nekā nepalīdz, gluži pretēji – vairums mašīnu tika iegādātas pēc vecā valūtas kursa, tāpēc cenu kritums līdz pirmskrīzes līmenim nozīmētu pārdošanu ar zaudējumiem.

 

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nelabojams 1.jūlijs 2022 10:14
11 2 Atbildēt

Mīkstais. Ka tikai pagaudot vissirslikti.lv.

imzz 1.jūlijs 2022 12:05
10 0 Atbildēt

Kā tad tu to zemeņu audzēšanu iedomājies, ka viņām visu laiku klāt jāstāv, vai ? Man kādreiz bija mazdārziņš, pavisam mazs pleķis, pietika dažas reizes gadā nedaudz parušināties un sezonā vairāki spaiņi zemeņu garantēti.

Nja 1.jūlijs 2022 6:53
9 1 Atbildēt

Ko ta vairs karu Ukrainā nesaucam vārdos? Varēja vēl uzrakstīt specoperācijas dēļ samazinājums.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti