Uzlāde 50 kilometriem? - Vācija plāno uzlādes ierobežojumus mājsaimniecībām 59

 
iAuto | 23.janvāris 2023 5:59

Arvien augošais elektrisko transportlīdzekļu un siltumsūkņu skaits var pārslogot Vācijas elektrotīklu, tādēļ Federālā tīkla aģentūra plāno noteikumu maiņu jau no 2024.gada.

"Ja turpinās uzstādīt tik daudz jaunu siltumsūkņu un uzlādes staciju, tad ir jābaidās no vietējiem elektroapgādes pārtraukumiem sadales tīklā," laikrakstam Frankfurter Allgemeine Sunday sacījis Federālās tīklu aģentūras prezidents Klauss Millers, raksta vācu izdevums Auto-Motor-und-Sport.

Lai izvairītos no šādām situācijām, tīkla aģentūra vēlas, lai nākotnē būtu iespēja ierobežot elektroapgādi privātajām mājsaimniecībām, pie tam tas attiektos tikai uz siltumsūkņiem un elektroauto uzlādi. Praksē tas varētu izskatīties tā, ka krīzes situācijās jūsu pašu elektroauto varētu uzlādēt tikai trīs stundas jeb 50 kilometriem dienā. Aģentūra uzsver, ka pilnībā uzlāde netiks atslēgta, taču tā notiks ar mazāku jaudu, tāpat iedzīvotāji joprojām varēs paļauties uz elektrisko apkuri un nevienam savās mājās jāsalst nebūs.

Lai gan šobrīd tas ir vēl tikai plāns, kas jāapstiprina valdībai, Auto-Motor-und-Sport uzskata, ka tas ir kārtējais trieciens elektroautomobiļu nākotnei.

Pēc mikroshēmu trūkuma, samazinātām vides prēmijām un Krievijas un Ukrainas kara rezultātā pieaugušajām elektrības cenām, Federālās tīkla aģentūras plāns varētu padarīt e-auto mazāk pievilcīgu daudziem patērētājiem, jo ​​elektroenerģijas padeves normēšana izklausās pēc tā, ka automašīnu nevar izmantot, kad tas ir nepieciešams.

Kritika pienāk arī no autobūves nozares. "Ja uzlāde mājās būtu iespējama tikai ierobežotā apjomā, tiktu būtiski ietekmētas lietotāja ērtības," saka Hildegarde Millere, Vācijas Automobiļu rūpniecības asociācijas (VDA) prezidente. Uz to projekta autori atbild, ka automašīnas uzlāde publiskās uzlādes stacijās vai uzlādes parkos nekādā veidā netiks ierobežota.

Vācu medijos atzīmē, ka šī tēma nebūt nav jauna, atgādinot, ka eksperti jau ilgāku laiku brīdina, ka strauji pieaugošais pieprasījums pēc elektrības var kļūt par problēmu, ja vienlaikus tiktu pārtraukta ogļu un kodolenerģijas izmantošana. Tajā pašā laikā problēmas risinājums varētu būt elektromobiļi ar divvirzienu uzlādes tehnoloģiju, kas varētu kalpot kā zināma veida buferis krīzes gadījumā.

 
59 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ome 23.janvāris 2023 12:31
22 12 Atbildēt

Atkal tu te kul tukšus salmus! Es tak tev jau rādīju Augstspriegumu tīkla lapu, kurā var redzēt saražoto un eksportēto. Šodien saražots 1500MW, patērēts 996MW un eksportēts 514MW. Tu tik mal savu dziesmu - nepietiek, nepietiek.

CSDD 23.janvāris 2023 12:42
20 13 Atbildēt

Mēs jau visu izdomājām, akcīzi iekasēs nomašīnu odometra rādījumiem. Reizi gadā nolasīs odometru un par katru kilometru aprēķinās akcīzi. Par odometra kruķīšanu būs krimināllieta par nodokļu krāpšanu. Lai cilvēki nepaliktu taupīgi un nesāktu auto vietā izmantot velos, vai kājas, ieviesīsim akcīzes Avansu, proti katram rēķinās avansā nodokli par 30k. Ja kāds brauks vairāk, būs pārrēķins pēc TA, ja kāds brauks mazāk, tad piemēros dabas resursu nodokli par nelietderīgu auto ekspluatāciju. PAR VISU PADOMĀTS!

Opis 23.janvāris 2023 7:13
19 7 Atbildēt

Muahahah - virziens kurā dodamies. Arī Latvijā zaļie bļauj, ka tīkla pārvades rezerves ir vairāk kā pietiekošas, bet noteikti, ka realitātē viss nav tik rožaini + tas ka mēs ja šobrīd nevaram saražot 100% elektrību savām vajadzībām un nākas importēt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 1

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Liepājā ražos lidmašīnas ar ūdeņraža dzinēju (+ VIDEO) 2

Liepājā pēc dažiem gadiem tiks ražotas lidmašīnas. Uzņēmums “Fokker Next Gen” Liepājas Speciālajā ekonomiskajā zonā veidos ūdeņraža lidmašīnu ražošanas un testēšanas rūpnīcu, kā arī plāno inženierzinātņu centra izveidi. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti