Amerikāņi neapmierināti ar Mercedes, Audi un Volkswagen kvalitāti 25

 

Foto: Genesis

iAuto | 20.februāris 2023 5:49

J.D.Power veiktais pētījums liecina, ka amerikāņiem daudz labāk patīk Kia vai Buick nevis vācu Premium ražotāju Audi un Mercedes produkcija.

J.D.Power klientu apmierinātības ziņojums ir viens no galvenajiem rādītājiem autoražotājiem, kas balstīts uz ziņām no aptuveni 30 000 lietotāju par 2022.gadu un viņu sniegto informāciju par to, cik daudz problēmu viņiem ir bijušas ar savām automašīnām kopš 2020. gada. Svarīga ir tiešā klientu pieredze ar visiem savas automašīnas aspektiem; atšķirībā no, piemēram, vācu TÜV ziņojuma, kur tiek pārbaudīta tikai tehniskā uzticamība.

J.D.Power pētījums balstās uz tā saucamo PP100 faktoru – cik problēmu ir vienam modelim uz 100 transportlīdzekļiem. Uzvarētājam Lexus šis faktors bija 133, bet saraksta pašā apakšā atrodams Land Rover ar 273.

Ja meklējam vācu autoražotājus, tad tikai Mini spējis aizsniegties līdz pirmajam desmitam, bet Audi atrodas tikai 29.vietā no 32. Neko daudz labāk neklājas arī Mercedes (27.vieta) un Volkswagen (24.viea), tāpat kā Porsche (20.vieta), kas Eiropā parasti ir garants visaugstākajai kvalitātei. BMW izdevies nostiprināties 15.vietā, bet Mini ir vienīgais, kas iekļuvis TOP-10 (9.vieta).

Priekšroku amerikāņi dod Āzijas ražojumiem, kas aizņem visas trīs pirmās vietas ar Lexus, Genesis un Kia. Aiz pirmā trijnieka pašmāju Buick un Chevrolet, kam seko Japānas ražotāji Mitsubishi un Toyota. Devīto ietu ieņem jau pieminētais Mini, bet desmitnieku noslēdz Nissan.

Individuāli augstāko klientu apmierinātības indeksu ieguvuši Toyota CH-R un Lexus RX.

 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
n0@$$ 20.februāris 2023 6:44
9 5 Atbildēt

Re kā sanāk kad Eiropā visi auto žurnālisti pērkami. Liela ,liela par naudu un izrādās, ka tirgo sūdus.

WALA 20.februāris 2023 7:45
6 6 Atbildēt

Re kā sanāk, ir neizpratne par lietu stāvokli ASV, pret premium ražotāju ir arī "premium pretenzijas", kas ir normāli. Kas nav normāli, tad tā ir ASV servisu dīlerservisu kvalitāte un attieksme, tur visavairāk sūdzību par sliktu remonta kvalitāti un piečakarētiem klientiem ir tieši par dīleriem ... piepluso to ka EU rezerves daļas ir dārgas un pēdējos gados "ar uguni" meklējamas - te tev rezultāts.

Protams otra aspekts ka koreja ir pacēlusi kvalitāti, taču bēda ir tāda ka lielākā daļa to motoru ir sūds, attiecīgi paveicas ja to pa garantiju izdodas nomainīt, ja ne, tad tos Hyundai var dzīt yz šrotu, remontēt/mainīt motoru neviens negrasas ...

Vectēvs 20.februāris 2023 10:40
6 5 Atbildēt

Ja nopērk taksometrus, tad tur arī eļļu rij un kas tik vēl ne. Cik ir zināmi VAG benzīna un dīzeļauto pēc 2010. gada, nevienam eļļu nerij tā, ka jāpielej. Tie auto drīzāk nopūs, nekā motoram klāt būs jāķerās.

Ir tikai viena nianse - jauni pirkti Latvijā ;)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti