Iedzīvotājus aicina iesaistīties Latvijas simtgades dāvanas projektā - 1836 ceļa veidošanā 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Neste Latvija | 10.maijs 2017 11:09

Nedēļas nogalē, 13.-14.maijā, tiks atsākti iknedēļas gājieni fonda 1836 un sadarbības partneru īstenotajā projektā Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!.

Šogad pavisam plānots veikt 19 izpētes gājienus. Katru nedēļas nogali līdz pat 24.septembrim ikviens interesents ir aicināts piedalīties gājienos un tādējādi iesaistīties Latvijas simtgades dāvanas, 1836 ceļa, veidošanā. Šovasar projektā spilgti tiks atzīmēti Saulgrieži, kuru laikā katrā pierobežas pašvaldībā iedegs pa vienam ugunskuram 1836 ceļa posmos. Viens no projekta lielākajiem atbalstītājiem ir degvielas uzpildes staciju tīkls Neste, kas nodrošina degvielu braucieniem apkārt Latvijai un uz pārgājienu sākumpunktiem.

“Šogad plānojam kopā mērot ap 760 km garu ceļu, kas tiks sadalīts 19 posmos dažādās Latvijas pierobežas pusēs. Šajos saulgriežos, 21. jūnijā, tieši gadu pirms paredzētās ceļa atklāšanas, veiksim ģenerālmēģinājumu, iededzot pa vienam ugunskuram katrā pašvaldībā 1836 ceļa maršrutā. Šādi vērienīgi svinēsim ceļa atklāšanu nākamgad – iededzinot ugunskurus par godu mūsu valsts robežas kopējam 1836 km garumam. Tāpat šogad aktīvi turpināsim darbu pie ceļveža un ceļa tapšanai veltītās dokumentālās filmas veidošanas,” par projekta attīstības gaitu stāsta viens no tā organizatoriem Enriko Plivčs. “Šī gada gājieni sākas jau šajā nedēļas nogalē, aicinām pievienoties ikvienu! Tikai kopā mēs varam izveidot dāvanu, ko nākamajā gadā pasniegt Latvijai.”

Projekts Aplido, apceļo, apmīļo Latviju! uzsākts 2014. gadā ar mērķi izveidot vienojošu 1836 km garu tūrisma ceļu apkārt Latvijai, pa kuru to varēs apiet, apbraukt vai aplidot, un izveidot ceļošanas infrastruktūru ar naktsmītnēm, izklaides un atpūtas vietām. 2015. gadā tika veiktas pirmās ekspedīcijas un apzināti ceļi, pa kuriem var apiet apkārt Latvijai, no projekta sākuma izpētes gājienos pavisam noieti ap 650 km, uzsākta arī Latvijas aplidošana un filmēšana no gaisa. Gājienos regulāri piedalās no 50 līdz pat 180 dalībniekiem. 1836 ceļu plānots atklāt Latvijas simtgadē 2018. gadā ar vērienīgu pasākumu saulgriežos.

“1836 ir ne tikai Latvijas kontūras faktiskais garums, bet skaitlis ar dziļi simbolisku nozīmi šajā projektā. Tā ir robeža, kas ieskauj Latviju un vieno tās iedzīvotājus. Tie ir kilometri, kurus pieveicot, ikviens var vēlreiz un no sirds iepazīt zemi, ko sauc par savējo,” stāsta Armands Beiziķis, SIA Neste Latvija mazumtirdzniecības vadītājs.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 10.maijs 2017 11:49
0 0 Atbildēt

riepa krustojuma vidū der kā ugunskurs?

riepucis rupucis 10.maijs 2017 11:59
0 0 Atbildēt

Pielietojot Dienvidāfrikas metodi:uzmaukt tev riepu pāri galvai zemāk par elkoņiem,un tālāk kā turaksti.Muļķus jāiznīdē!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti