Forums "AUTO 2021" fokusēsies uz Latvijas auto nozari Eiropas pārmaiņu ietekmē 3

 
Dienas Bizness Konferenču Nodaļa | 18.maijs 2021 13:11

Jau trešdien 19. maijā  izdevniecība “Dienas Bizness” sadarbībā ar Circle K Latvija, Latvijas Auto asociāciju un SIXT Leasing Latvija rīko ikgadējo auto forumu “AUTO 2021”, kurā nozares profesionāļi diskutēs par būtiskiem nozares izaicinājumiem un to ietekmi uz Latvijas tirgu.

Eiropa šobrīd mērķtiecīgi dodas Zaļā kursa virzienā, pieņemot arvien jaunus izaicinājumus CO2 nospieduma mazināšanai. Latvija, kā viena no ES dalībvalstīm, kura arī ir apņēmusies sasniegt izvirzītos mērķus Klimata plāna 2030 ietvaros, šobrīd aizvien meklē piemērotāko stratēģiju, jo šķēršļu ne mazums. Dienas Biznesa un Auto asociācijas ikgadēji rīkotais forums AUTO 2021 šogad rosinās paskatīties uz Latvijas auto nozari Eiropas pārmaiņu ietekmē. Vai spēsim tikt līdzi dinamikai?

Arī šogad moderatoru lomās iejutīsies Auto Asociācijas prezidents Andris Kulbergs un pazīstamais auto žurnālists, ceļu satiksmes eksperts un TV raidījums Zebra vadītājs Pauls Timrots (TV ZEBRA. ĀTRUMACILTS. RADIO SWH).

Latvijas autoparku nākotne klimata plāna ietekmē un Rīgas plānotie satiksmes infrastruktūras risinājumi būs aktuālās tēmas šā gada programmā.

Par Vācijas pieredzi zaļa transporta politikā dalīsies Uwe Bodendiek, Elektro-mobilitātes eksperts / "ENOMO" vecākais padomnieks no Vācijas. Savukārt par Baltijas pieredzi auto nodokļu politikā un

CO2 izmešu samazināšanas plāna sasniegšanā runās viesi, Arno Sillat no Igaunijas auto dīleru un auto servisu asociācijas un Laurynas Sivilevičius no Lietuvas auto dīleru asociācijas.

Ceļu satiksmes eksperts un TV raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots sarunāsies ar Arni Jaudzemu, SIXT vadītāju Baltijā par elektroauto aprēķiniem un ekspertīzēm, kā arī vadīs diskusiju par Degvielas tirgotāju pielāgošanās jauniem tirgus apstākļiem. Foruma noslēgumā pazīstamais auto žurnālists sarunāsies ar pasaules apceļotājiem Hariju Silu un Andri Skrūskopu ( filmas “Robežu gūstā” varoņiem). Intervijas viesi autoekspedīcijās  ar veciem ugunsdzēsēju auto apbraukuši pusi pasaules. Pieci kontinenti un vairāk nekā 100 000 kilometru. Šis Ginesa rekorda cienīgais veikums droši vien ilgi paliks Latvijas auto ceļotāju nepārspēts. 

Forums ik gadu pulcē nozares profesionāļus, viedokļu līderus, ekspertus un auto nozares entuziastus. Kopš Auto foruma pirmsākumiem tajā viesojušies vairāk nekā 2000 nozares pārstāvji no Latvijas un Baltijas valstīm. Šā gada Dienas Bizness rīkotais Auto Forums 21 jau otro reizi būs skatāms tiešraidē Dienas Bizness abonentiem un reģistrētajiem skatītājiem.

Pasākuma programma un reģistrēšanās forumam: #Auto2021

https://konferences.db.lv/conferences/auto-nozares-forums-2021/

Auto Foruma Facebook pasākuma saite

https://www.facebook.com/events/937745226988218

 
Visi komentāri
 
GTD2 18.maijs 2021 16:18
0 0 Atbildēt

No kura laika Timrots ir ceļa satiksmes eksperts, cik zinu viņš ir pabeidzis mākslas akadēmijā režiju un vēl man šķiet psiholoģiju kaut kur citur, varētu būt žurnālists bez izglītības, tomēr ar kaut kādu pieredzi žurnālistikā . bet mums jau laikam valstī katrs sevi var uzskatīt par ko vien grib

viencexperc 18.maijs 2021 23:42
1 1 Atbildēt

Es arī tur piedalīšos.

Pieprasīšu izveidot Notu ar kuru pieprasīt co2 kompensāciju, ko citas valstis ( lielākie co2 ražotāji, un lielākie co2 ražotāji uz cilvēku ( naftas eksportētājas valstis)) dara Latvijai.

Uztaisīja globālo sasilšanu, un mums tagad būs slikti - karsti, mitrs...

Lai maksā kompensācijas. Jo mēs co2 neražojam.

viencexperc 18.maijs 2021 23:43
0 1 Atbildēt

Vēl vajag iesūdzēt tiesā ES par diskrimināciju.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti