Ātrāk par Tesla - amerikāņu jaunuzņēmums prezentē elektrisku pikapu (+ FOTO) 1

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 27.novembris 2018 11:17

760 Zs jaudīgais elektriskās piedziņas pikaps Rivian R1T uz konveijera nonāks 2020.gadā.

Amerikāņu jaunuzņēmums Rivian Automotive, ko vada bijušie McLaren un Harley-Davidson speciālisti, prezentējis savu pirmo modeli – elektriskās piedziņas pikapu R1T. zināms, ka ražošanā tas nonāks 2020.gadā un maksās 61 500 dolāru.

Rivian pikaps nav nekāds mazulis – garumā tas pārsniedz 5,34 m garo Mercedes X-klasi par 135 mm, ir 95 mm platāks par vācu ražojumu, taču zaudē tam pēc riteņu bāzes izmēriem: 3075 mm pret 3150 mm. Rivian R1T klīrenss ir 360 mm un tas var pārvarēt līdz pat 1 m dziļus ūdens šķēršļus. Uzbraukšanas un nobraukšanas leņķis ir attiecīgi 34 un 30 grādi, garenpārgājības leņķis – 26 grādi.

Pikapa unikālākā atšķirība ir šķērsām iebūvēts bagāžas nodalījums (skat. attēlu) ar 330 litru ietilpību, kas pieejams no abām pusēm, savukārt otrs bagāžas nodalījums atrodas tur, kur vairumam automobiļu ir motors. Vēl viens prāvs mantu nodalījums, kas piesegts ar vāku, atrodas zem pikapa kravas kastes grīdas.  R1T apveltīts ar 800 kg kravnesību un drīkst vilkt līdz pat 3500 kg smagu piekabi vai treileri.

Pikapa dzinējspēks ir četri elektromotori, kuru kopējā jauda 760 Zs (1120 Nm). 100 km/h automobilis sasniedz trīs sekundēs, bet 100 jūdzes stundā (160 km/h) – nepilnās septiņās. Ražotājs plāno piedāvāt trīs versijas ar 105, 135 un 180 kilovatstundu akumulatoriem, kas ar vienu uzlādi ļaus nobraukt 400 līdz 640 kilometrus.

R1T aprīkots ar adaptīvo pneimopiekari, ciparu mērinstrumentiem, multimediju iekārtu ar skārienjutīgu ekrānu, bet akumulatorus sargā speciāls slānis no kevlara, kas pastiprināts ar oglekļa šķiedru.  

Pikapa ražošanu plāno iekārtot Ilinoisas štatā – rūpnīcā, ko jaunuzņēmums par 16 miljoniem dolāru izpircis no Mitsubishi Motors. Rūpnīcas jauda ir 350 000 automobiļi gadā, taču Rivian plāni ir mazliet piezemētāki –līdz 2025. - 2026.gadam jāsasniedz 50 – 60 tūkstoši vienību gadā.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 27.novembris 2018 20:28
1 0 Atbildēt

Nu tad beidzot kāds ražo atbilstošu auto ASV reālijām.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti