Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām plāno iegādāties 120 jaunas kravas automašīnas 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 19.aprīlis 2019 16:30

Aizsardzības ministrija (AM) Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vajadzībām vērienīgā iepirkumā plāno iegādāties 120 jaunus kravas transportlīdzekļus, aģentūra LETA noskaidroja ministrijā.

Iepirkuma noteikumi paredz, ka transportlīdzekļiem jābūt ar kravnesību no 3,5 tonnām līdz 15 tonnām. Iepirkumā ietverti dažāda veida kravas automobiļi - konteineru vedēji, degvielas vedēji, militārās pilnpiedziņas transportlīdzekļi, paaugstinātas caurgājības speciālie kravas automobiļi. Kopumā tuvākajos gados plānots iegādāties 120 kravas automašīnas.

Iepirkums tiek rīkots atbilstoši sarunu procedūrai, tādējādi dodot iespēju pieteikties visiem ieinteresētajiem piegādātājiem.

Pieteikumus ir iesnieguši vairāk nekā seši kandidāti, pārstāvot lielākos kravas transportlīdzekļu ražotājus. Patlaban iepirkums ir kandidātu atlases posmā.

Lai nodrošinātu godīgu konkurenci, AM plašāku informāciju par iepirkumu nesniedz, līdz ar to netiek atklāts arī, cik liels finansējums šim iepirkumam paredzēts.

Jau ziņots, ka patlaban NBS rīcībā ir 40 un pat vairāk gadu vecas kravas automašīnas, turklāt kopumā lietotajam autoparkam nepieciešams regulārs remonts.

Lai arī Latvija pirms pāris gadiem no Norvēģijas saņēma dāvinājumā vairāk nekā simts deviņdesmito gadu ražojuma "Scania" kravas automašīnas, AM iepriekš norādīja, ka tās jau ir lietotas, taču ar tām nepietiek, lai pilnībā sekmīgi pildītu bruņoto spēku uzdevumus.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 19.aprīlis 2019 20:14
5 0 Atbildēt

Viss jau labi, bet kāpēc dzelzceļa platums mums ir nepareizs. Pirmkārt, tas traucētu mums piegādāt palīdzību krīzes situācijās, otrkārt, potenciālajam pretiniekam atvieglotu apgādi.

Vajadzēja sākt ar to.

bradupys 19.aprīlis 2019 23:36
3 0 Atbildēt

Valstiski domājat.Ziņa par auto,bet Jūs par dzelzceļu!Var būt tādēļ arī grasās pirkt tos auto,jo tranzīta banda neko mainīt neļaus?

viencexperc 20.aprīlis 2019 18:38
2 0 Atbildēt

Aļošam, kurš sevi dēvē par Aldi, nav ne mazākās sajēgas militārās lietās.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti