Toyota gatavojas Proace City pirmizrādei (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Toyota | 23.aprīlis 2019 11:07

Jauns kompakto furgonu klāsts nostiprina Toyota pozīciju Eiropas LCV tirgū

Pilnīgi jaunais PROACE CITY piedzīvos pasaules debiju 2019. gada komercautomobiļu izstādē Birmingemā, Lielbritānijā, 30. aprīlī. Ārkārtīgi spējīgo un pievilcīgo jauno kompakto furgonu klāsts nostiprina Toyota vieglo komercautomobiļu klāsta pozīciju Eiropā.

Izstrādāts sadarbībā ar Groupe PSA, PROACE CITY pievienosies pašreizējam PROACE vidēja izmēra kravas furgonam un leģendārajam Hilux pikapam. Jaunais modelis nevainojami iederas PROACE klāstā izmēra un kravas ietilpības ziņā.

Izmērs, ietilpība un veiktspēja

PROACE CITY klāsts apmierina plašu uzņēmuma vajadzību klāstu, piedāvājot dažādas kravas un sēdvietu konfigurācijas un piedziņas iespējas.

Kompaktais furgons tiek piedāvāts divos garumos – īsais ir 4,4 m un garais 4,7 m garš. Abus var aprīkot ar trīs priekšējiem sēdekļiem un starpsienu; garā versija ir pieejama arī ar Crew Cab kabīni. PROACE CITY Verso pasažieru versija tiek piedāvāta ar piecām vai septiņām sēdvietām, bet 7 sēdvietas pieejamas tikai garajam virsbūves tipam.

Izmēri un komplektācija piešķir PROACE CITY izcilu kravas ietilpību ar maksimālo tilpumu no 3,3 m3 (īsajai versijai) līdz 4,3 m3 (garajai versijai ar Smart Cargo sistēmu). Būtiski, ka Toyota ir vieni no nedaudzajiem automobiļiem savā klasē, kuros iespējams ievietot divas Euro paletes. Papildaprīkojuma Smart Cargo sistēma nodrošina klasē lielāko kravas garumu 3,1 m īsajai versijai un 3,4 m garajai versijai, bet PROACE CITY maksimālā kravnesība ir vēl viens klasē labākais rādītājs – viena tonna (abām versijām). Tiem, kam jāpārvadā vēl lielākas vai smagākas kravas, furgons spēj vilkt līdz 1,5 tonnas smagu piekabi ar bremzēm. Var izvēlēties asimetriskas vai uz augšu atveramas aizmugurējās durvis.

Piedāvājam benzīna un dīzeļa dzinēju klāstu ar jaudu no 75 līdz 130 DIN ZS un piecu vai sešu pārnesumu manuālo vai astoņu pārnesumu automātisko transmisiju.

PROACE CITY klāsts plaši apmierina uzņēmumu un autoparku klientu prasības šā segmenta transportu ietilpības, daudzpusības, veiktspējas un efektivitātes ziņā, realizējot tā potenciālu nostiprināt Toyota pozīciju LCV tirgū.

Praktisks un daudzpusīgs dizains

PROACE CITY piedāvā pilnu salona konfigurāciju klāstu, lai apmierinātu dažādas pasažieru un kravas pārvadāšanas prasības.

Furgons ir pieejams ar diviem atsevišķiem priekšējiem sēdekļiem vai trīsvietīgu solveida sēdekli, un pēdējais papildus piedāvā Smart Cargo sistēmu, līdzīgi kā lielākajam PROACE modelim. Smart Cargo sistēmā nolokāmais ārējā pasažiera sēdeklis un lūka starpsienā nodrošina papildu 0,4 m3 kravas telpu un palielina maksimālo kravas garumu par 1,3 m; savukārt vidējā pasažiera sēdekļa atzveltni var rotēt, izveidojot parocīgu galda virsmu ar papildu uzglabāšanas nodalījumu zem sēdekļa.

Crew Cab versijā, ja otrā sēdekļu rinda netiek izmantota, solu var nolocīt un starpsienu pabīdīt uz priekšu, palielinot kravas nodalījuma ietilpību. Garāku priekšmetu pārvadāšanai var atvērt lūku starpsienā.

Kabīnē izvietoti atjautīgi un ietilpīgi uzglabāšanas nodalījumi. Pasažieru versiju var izvēlēties aprīkot ar panorāmas jumtu un lidmašīnas tipa uzglabāšanas nodalījumiem griestos.

Piekļuve bagāžas nodalījumam šaurās stāvvietās ir atvieglota, pateicoties atveramam aizmugures durvju logam.

PROACE CITY Verso piedāvā elastīgas pasažieru sēdvietu konfigurācijas, izvēloties starp trīs atsevišķiem sēdekļiem vai 60:40 dalījuma nolokāmu solveida sēdekli otrajā rindā. Garajā versijā iespējams pievienot trešo rindu, kas ir pietiekami plaša un regulējama ar bīdīšanas funkciju, lai tajā būtu ērti arī pieaugušajiem. Ja izvēlēti trīs atsevišķi otrās rindas sēdekļi, katrs ir aprīkots ar ISOFIX bērnu sēdeklīšu stiprinājumiem – vēl viena šai klasei unikāla funkcija.

Drošība, komforts un ērtības, pateicoties izcilam aprīkojumam

PROACE CITY aprīkojums ietver virkni uzlabotu drošības funkciju, komfortablu braukšanas vidi, uzlabotu veiktspēju un praktiskumu gan furgona, gan VERSO pasažieru automobiļa versijai.

Drošības funkcijas ietver augsta līmeņa aktīvo drošību un klientam tiek piedāvāti trīs komplekti. VERSO standarta aprīkojumā tās ietver sadursmes novēršanas sistēmu, ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēmu, joslas ieturēšanas funkciju, kruīza kontroli un “kafijas tases brīdinājumu”, kas autovadītājam iesaka paņemt pārtraukumu, ja pārāk ilgi sēdēts pie stūres. Otrajā komplektā aprīkojums papildināts ar automātisko tālo gaismu funkciju, brīdinājumu par sasvēršanos un paplašinātu ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēmu, bet visapjomīgākais komplekts ietver arī adaptīvo kruīza kontroli un aklo zonu monitoru.

Furgoniem pirmais Safety Sense komplekts ietilpst augstākā aprīkojuma līmeņa standarta aprīkojumā.

Visi modeļi būs aprīkoti arī ar eCall, kas nodrošina automātisku savienojumu ar ārkārtas palīdzības dienestiem, ja notiek nopietns negadījums.

Runājot par multimedijiem un pieslēgumiem, PROACE CITY ir aprīkots ar astoņu collu skārienekrānu, lai piekļūtu audiosistēmas, navigācijas un viedtālruņa funkcijām, un ar MirrorLink, Apple CarPlay (ieskaitot Siri asistentu) un Android Auto (ieskaitot Google asistentu) lietotnēm, kā arī Bluetooth un USB/Aux-in pieslēgumiem.

PROACE CITY piedāvā arī vējstikla displeju, kas autovadītāja acu priekšā ērti un skaidri attēlo tādu svarīgāko informāciju par braucienu kā navigācija, ātruma ierobežojumi un drošības funkcijas.

Drošību un vieglāku manevru veikšanu nodrošina atpakaļskata kamera, kas sniedz gan dinamisku 180 grādu skatu, gan skatu no augšas uz automobiļa aizmugurē esošo zonu, kā arī statisku skatu uz vēl plašāku (vairāk nekā 180 grādu) zonu. Aklo zonu monitors brīdina autovadītāju par citiem satiksmes dalībniekiem, kas iebrauc automobiļa aklajā zonā, ar brīdinājumu uz ekrāna.

Vēl lielāku atbalstu furgona versiju autovadītājam nodrošina Smart Active Vision sistēma. Tā izmanto divas kameras un pie griestiem piestiprinātu piecu collu ekrānu, kas parāda skaidru reāllaika attēlu aiz un blakus automobilim – ļaujot autovadītājam efektīvi redzēt “cauri” metāla paneļiem. Braukšanas laikā vai stāvot uz vietas var izvēlēties tālo atpakaļskatu, bet braucot atpakaļgaitā – īsa attāluma atpakaļskatu. Skatu iespējams pārslēgt arī uz aklo zonu automobiļa ārpusē pasažiera pusē.

Furgona lietotāji var pārbaudīt kravu ar Smart Load indikatoru – vēl viena unikāla funkcija PROACE CITY –, kas brīdina, kad tiek sasniegti 90 procenti no maksimālā svara, un attēlo brīdinājumu uz kombimetra, kad pārsniegts maksimālais svars.

Turklāt vēl pieejams bezvadu viedtālruņa lādētājs, klasē unikāla elektriskā stāvbremze un pasažieru versijai panorāmas jumts ar elektriski vadāmu žalūziju, kā arī palīgsistēma novietošanai stāvvietā.

 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
as 23.aprīlis 2019 11:38
2 0 Atbildēt

Kāds varētu uzskaitīt atšķirības Toyota Proace busiņiem pret tādiem pašiem Opel, Citroen un Peugeot busiņiem!

Vienmēr ir interesējis, vai vienīgā atšķirība ir bļemba priekšā, vai tomēr ir arī atšķirības motoros, piekarē, salonā?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti