Latvijas tirgū ienāk jaunais Actros – mūsdienīgs kravas auto drošībai un komfortam (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Domenikss | 22.augusts 2019 15:33

Klientiem Latvijā kļuvis pieejams jaunākais Mercedes-Benz modelis kravas automobiļu segmentā – Actros, kas aprīkots ar sērijveida modeļiem nebijušiem jauninājumiem.

Galvenais uzsvars likts uz digitalizētiem drošības un vadītāja atbalsta sistēmu risinājumiem, kas nodrošina īpašu komfortu autovadītājam. Jauno Actros piedāvā Daimler AG ģenerālpārstāvis Latvijā SIA “Domenikss”.

 

Gudrs plānošanā, ekonomisks uz ceļa

Kabīne ar multimediju displejiem ar uzlabotu autovadītāja un automobiļa saziņu, plašs digitālo risinājumu klāsts un dažādas vadītāja palīdzības sistēmas – šie aspekti jauno Actros padara par vēl nebijušu kvalitātes standartu kravas automobiļu segmentā.

“Šis auto radīts, lai maksimāli atvieglotu ne tikai autovadītāju, bet arī autoparka pārvaldnieku un loģistikas speciālistu  darbu – pateicoties jaunā Actros visaptverošajai savienojamībai, iespējams uzraudzīt kravas automobiļus reāllaikā, bez papildu ārējo sistēmu uzstādīšanas, tādejādi nepieļaujot pārtraukumus un kavēšanos. Tas ļauj, piemēram, bez grūtībām organizēt visus apkopju un loģistikas pasākumus un ārkārtas gadījumos nodrošināt tūlītēju palīdzību,” stāsta SIA “Domenikss” Kravas automobiļu tirdzniecības un mārketinga vadītājs Aivis Zapereckis. Kā vēl vienu īpašu plusu viņš min jaunā Actros  degvielas patēriņu – salīdzinot ar iepriekšējo modeli, kas jau bija līderis ar zemāko patēriņu tirgū, tas ievērojami samazināts, ļaujot ietaupīt līdz pat 3% uz lielceļiem un līdz pat 5% uz reģionālajiem un lauku ceļiem.

Digitāls, drošs un vispusīgi savienojams

Vēl vairāk uzlabojot drošību un autovadītāju komfortu, Mercedes-Benz kravas auto modeļus aprīkojis ar pusautomatizēto vadīšanu – jaunais Active Drive Assist spēj pats stūrēt uz ceļiem, kur pieejams līniju marķējums uz braucamās daļas, turklāt visā ātruma diapazonā. Savukārt Active Brake Assist 5 palīdz autovadītājam, ja fiksē potenciālu sadursmi ar šķērsli vai sadursmi ar gājēju dažādās situācijās uz ceļa. Ja nepieciešams, sistēma automātiski piemēro maksimālu bremzēšanas spēku līdz pilnīgai kustības apturēšanai.

“Jaunais Actros aprīkots arī ar virkni citu digitālu risinājumu,” stāsta Aivis Zapereckis. “Pirmo reizi kravas automobiļu vēsturē standartaprīkojumā spoguļu vietā uzstādītās MirrorCam atpakaļskata kameras ar monitoriem kabīnē uzlabo aerodinamiku, bet inteliģento kruīza kontroli Predictive Powertrain Control (PPC) iespējams efektīvi izmantot jau no nelieliem ātrumiem arī uz lauku ceļiem un pilsētās, pateicoties papildinātiem karšu datiem. Savukārt galvenais informācijas avots autovadītāja kabīnē standarta aprīkojumā ir divi interaktīvi ekrāni, kuros tiek vizualizētas palīdzības sistēmas un attēlota visa autovadītājam aktuālā informācija.”

Turklāt, izmantojot Apple CarPlayTM vai Android Auto, jauno Actros ar viedtālruņu un Truck Data Centre palīdzību iespējams savienot ar datu mākoni, tādējādi nodrošinot visus savienojamības risinājumus.

Uzlabots dizains

Izstrādājot Actros dizainu, tā veidotāji vienmēr domājuši galvenokārt par autovadītāju ērtībām, tādēļ darbs pie dizaina sākts no automašīnas iekšpuses. Rezultātā uzlabots kravas automobiļa salona dizains ar jauna koncepta kabīnes izgaismošanas funkcijām, jauna dizaina stūres ratu, platekrāna formāta skāriendisplejiem, kā arī moderniem un kvalitatīviem virsmas un apdares elementu materiāliem. Atteikšanās no ierastajiem ārējiem spoguļiem padara Actros korpusu plūdenāku, bet dinamiskais MirrorCam kameru dizains un raksturīgie priekšējie lukturi ar LED dienasgaismas tehnoloģiju piešķir jaunajam Mercedes-Benz Actros progresīvu ārieni.

“Visi Actros uzlabojumi – gan tehnoloģijās, gan dizainā – veikti, domājot par autovadītāju, kuram kabīnē jāpavada daudzas stundas, un apkārtējo vidi, kurā auto pārvietojas. Rezultāts ir 21. gadsimta kravas auto, kurā galvenais vairs nav tikai krava, bet cilvēki, kas droši un ar minimālu kaitējumu apkārtējai videi to nogādā no viena punkta citā,” uzsver SIA “Domenikss” Kravas automobiļu tirdzniecības un mārketinga vadītājs Aivis Zapereckis.

Latvijā Mercedes-Benz Actros var pasūtināt Vācijas uzņēmuma Daimler AG ģenerālpārstāvja Latvijā – SIA “Domenikss” – auto salonā.

 

 

 
Visi komentāri
 
Vernons 26.augusts 2019 8:51
0 0 Atbildēt

Kosmosa kuģus neapsriežam. Daudziem tas ir Kosmoss!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti