Autovadītājs saņem sodu 2x500 eiro par braukšanu bez vinjetes 62

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 30.oktobris 2019 10:25

Kāds busiņa vadītājs divās dienās par braukšanu bez vinjetes saņēmis 1000 eiro sodu. Lūk, viņa stāsts:

Sveiki visiem busu īpašniekiem ;) Gribēju, gan paintresēties, gan pabrīdināt tos kas neseko līdz izmainjam pa vinjeti. Iepriekš manam busam nevajadzēja vinjeti (parbaudiju www. 17.g. ), shorīt atnāk divi sodi katrs uz 500 e. Viens uzmjemts 30. Septembri otrs 1ma oktobrī. Bail iedomāties cik vēl atnāx, jo taja virzienā oktobrī braucu vairākas reizes....
Kads jau varbūt ir ar ko līdzīgu saskāries?
Kadas iespējas /nemaksāt/pārsūdzēt utt? 

Kopš 2019.gada vasaras vinjetes nemaksātājus fiksē automatizēti

Lai uzlabotu autoceļu lietošanas nodevas jeb vinjetes samaksas kontroli, kopš šī gada vasaras uz valsts autoceļiem darbojas tehniskie līdzekļi, kas vinjetes nemaksātājus fiksē automatizēti, proti, pārkāpumi tiek fiksēti, neapturot transportlīdzekli. Šogad trīs mēnešu laikā jau sastādīti 615 administratīvo pārkāpumu protokoli un soda naudās piemēroti 252 500 euro.

Vinjete ir nodeva par Latvijas galveno un reģionālo autoceļu lietošanu. Tā ir obligāta kravas transportlīdzekļiem, kuru pilna masa ir lielāka par 3 tonnām. Nodevas maksāšana ir svarīga arī no satiksmes drošības un ekonomiskiem apsvērumiem, jo tā veicina ceļu uzturēšanu un attīstību, kā arī videi draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu.

Autoceļu karte, pa kuriem pārvietojoties,  nepieciešama vinjete atrodama šeit – https://ieej.lv/864kF.


Vinjeti var samaksāt tiešsaistē vietnē: https://www.lvvignette.eu/, tirdzniecības vietās un CSDD kasēs.

Vinjetes apmērs atkarīgs no transportlīdzekļa motora izmešu līmeņa, transportlīdzekļa vai tā sastāva asu skaita un pilnas pieļaujamās masas. Var izvēlēties dienas, nedēļas, mēneša vai gada vinjetes.

Administratīvo sodu par pārkāpumu, kas fiksēts ar tehniskiem līdzekļiem, neapturot transportlīdzekli, turētājam vai īpašniekam (valdītājam) piemēro:

            - ja autoceļu lietošanas nodeva nav samaksāta pilnā apmērā uzliek naudas sodu 300 euro.

            - ja autoceļu lietošanas nodeva nav vispār maksāta, uzliek naudas sodu 500 euro.

Vinjete nav jāmaksā, šķērsojot valsts galveno un reģionālo autoceļu krustojumos, t.sk. apļveida; pārvietojoties tikai pilsētas robežās; Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu (un attiecīgi arī to padotībā esošo izglītības iestāžu) transportlīdzekļiem; Aizsardzības ministrijas padotībā esošo institūciju un Nacionālo bruņoto spēku transportlīdzekļiem;  pašvaldības policijas un operatīvajiem transportlīdzekļiem.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

 
62 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Valsts kasieris 31.oktobris 2019 12:32
64 1 Atbildēt

Redz cik jauki - proletariāts-elektorāts ir noticējis, ka šo sodu saņem ļaunie kapitālisti, kam pieder vesels auto parks, tikai maksāt negrib. Un neviens pat neapšaubīs manu darbu tautas labā nākamajās vēlēšanās. Tas jau nekas, ka ar šo sodu tiks iedzīts bankrotā vēl kāds mazais uzņēmējs, kam pieder viens 3060kg smags busiņš. Un manējie džeki, kam šajā biznešā patiešām pieder autoparks, spers vēl vienu soli stabilāka monopola un manu otkatu virzienā.

anoagask 30.oktobris 2019 11:46
56 13 Atbildēt

"Nodevas maksāšana ir svarīga arī no satiksmes drošības un ekonomiskiem apsvērumiem, jo tā veicina ceļu uzturēšanu un attīstību, kā arī videi draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu."

ceru, ka šī citāta autors mirs ilgā un mokošā nāvē

Anna 30.oktobris 2019 14:23
56 11 Atbildēt

Vai tiešām Csdd nevarēja elektroniski pabrīdināt elektroniski izsūtot vēstules. Muļķu zeme nevis Latvija. Jūtos nevis kā uzņēmēja, bet kā slaucama govs. Labākais citāts, izvēlieties ekonomiskākus auto, bet vai elektromobili varu pārvest dēļus vai cementa maisus??? No budžeta darboņi var pirkt ko vēlās, bet mums mūsējais budžets vēl jānopelna. Neko nevar paredzēt! Ārzemēs emigrējušajiem ir sirdsmiers un stabilitāte. Par kādu mieru te var būt runa???!!!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti