1000 Zs jaudīgs traktors sasniedz 241 km/h (+ VIDEO) 8

 
iAuto | 19.novembris 2019 10:57

Kompānija JBC, kas šī gada vasarā ar Fastrac traktoru sasniedza 167 km/h, pārrakstījusi rekordu, paceļot ātruma rekorda latiņu jaunā augstumā.

Fastrac jaunā versija ar vairāk nekā 1014 Zs jaudīgu motoru un pilotu Geju Mārtinu pie stūres izrādījusies krietni ātrāka par iepriekšējo, šoreiz savā ātrākajā mēģinājumā sasniedzot 241 km/h. Tiesa, Ginesa rekordu grāmatā tika ierakstīti vien 217 km/h, jo šajā gadījumā tiek ņemts vērā divu braucienu vidējais rādītājs.

Lai palielinātu traktora jaudu, inženieri visai pamatīgi pārbūvēja traktora motoru, aprīkojot to ar elektrisko kompresoru, paaugstinot spiedienu turbīnā par 230 procentiem, kā arī uzstādot degvielas sūkni ar 2500 bāru spiedienu. Ražotājs neatklāj īsto zirgspēku skaitu, taču šis skaitlis nepārprotami pārsniedz iepriekšējos 1014 Zs. Saprotams, ka tika veikti arī citi priekšdarbi, tostarp samazināta masa, uzlabota aerodinamika un bremzes.

Iepriekšējais rekords tika uzstādīts šā gada vasarā. Toreiz Mārtins paātrinājās līdz 167 km/h, par 27 km/h uzlabojot Top Gear pilota Stiga rezultātu, ko tas sasniedza 2018.gadā.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Traktorists. 19.novembris 2019 13:30
2 1 Atbildēt

Jau otro gadu strādaju ar šis markas traktoru, transporta nav problemas 80km/h ar 310zs

wons 19.novembris 2019 11:09
1 1 Atbildēt

Jau tagad ātrgaitas traktori ~70km/h nav problēma. Zemnieki Latvijā tādus izmanto kravu pārvadājumiem un uzspļauj ceļa nodoklim, vinjetēm. Un jā vēl akcīzes dīzeli ielej traktorā.

Nja 19.novembris 2019 12:33
1 0 Atbildēt

Savu sodu samaksāji? Cik tur bija, 3k?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti