Mobilitātes pakotnes ietvaros no 20. augusta būs spēkā izmaiņas attiecībā uz autovadītāju darba un atpūtas laika organizēšanas kārtību

 

Foto: Ekrānbilde no Google/maps

SIA Autotransporta Direkcija | 13.augusts 2020 8:34

Sakarā ar Mobilitātes pakotnes I normatīvo aktu prasībām no 2020. gada 20. augusta stāsies spēkā izmaiņas attiecībā uz autovadītāju darba un atpūtas laika organizēšanas kārtību. Tās paredz, ka autovadītājiem, kuri veic starptautiskos kravu pārvadājumus, būs jāatgriežas mājās vai uzņēmuma reģistrācijas valstī ik pēc četrām nedēļām.

Saskaņā ar Mobilitātes pakotnes noteikumiem, kas publicēti Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī šā gada 31. jūlijā, autopārvadājumu uzņēmumiem ir jāpārplāno darba organizācija tā, lai autovadītāji no ārvalstu braucieniem varētu atgriezties mājās vai uzņēmuma reģistrācijas valstī ik pēc četrām nedēļām. Autovadītājiem, atrodoties ārvalstīs, četru nedēļu periodā divas nedēļas pēc kārtas būs iespēja izmantot saīsināto iknedēļas atpūtas laika posmu (24 stundas), bet visa mēneša laikā vismaz diviem jābūt regulārajiem atpūtas laika posmiem (45 stundas). Ja autovadītājs izmanto saīsināto atpūtas laika posmu divas nedēļas pēc kārtas, darbs jāorganizē tā, lai viņš atgrieztos mājās pirms nākamā regulārā atpūtas laika posma. Līdz šim saīsināto iknedēļas atpūtas laika posmu varēja izmantot katru otro nedēļu.

Noteikumi paredz arī to, ka autovadītājs varēs pārtraukt iknedēļas atpūtas laika posmu (gan saīsināto, gan regulāro) ne vairāk kā divas reizes gadījumos, ja transportlīdzeklis tiek pārvadāts ar prāmi vai vilcienu ar nosacījumu, ka vadītājam būs pieejama guļvieta (pārtraukt atpūtu var, lai veiktu citas darbības līdz vienai stundai, piemēram, ja nepieciešams automašīnu nogādāt uz prāmja). Turklāt pārtraukt regulāro atpūtas laika posmu var gadījumā, ja prāmja vai vilciena paredzamais brauciena ilgums ir vismaz astoņas stundas. Tāpat noteikts, ka regulāro atpūtu (45 stundas) automašīnas kabīnē pavadīt nedrīkst.

Pēc 18 mēnešiem pakāpeniski stāsies spēkā citi noteikumi, kas saistās ar Mobilitātes pakotni I, piemēram, izmaiņas nosacījumos attiecībā uz autovadītāju minimālo atalgojumu, tahogrāfu izmantošanas kārtībā, Eiropas Savienības kravu autopārvadājumu tirgus piekļuves nosacījumos, kā arī autovadītāju darba norīkošanā un kontroles procedūrās.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti