Ķīnieši gatavo atbildi Tesla Semi elektriskajam vilcējam (+ FOTO) 3

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/gregkable

iAuto | 10.aprīlis 2021 13:37

Ķīnas Farizon Auto, kas ietilpst Zhejiang Geely Holding Group sastāvā, gatavo elektrisku vilcēju, kas konkurēs ar Tesla Semi.

2021.gada vasarā tiks prezentēts elektriskās piedziņas kravas vilcējs, kas pagaidām figurē ar ražotāja piešķirto indeksu AD21, izriet no auto žurnālista Grega Keibla publicētās informācijas Twitter, kur atrodami arī vairāki Tesla Semi konkurenta attēli.

Ja neskaita to, ka automašīna izstrādāta ņemot vērā arī Eiropas tirgu specifiku, citas informācijas par Farizon ražojumu nav. Netiek atklāti arī tehniskie dati, bet attiecībā uz gaitas rezervi norādīts, ka tā ir „ievērojama”. Tiesa, ķīnieši minējuši, ka AD21 būs vairāku motoru spēka iekārta, bet vilcēja īpašniekam būs pieejama Geely Technology Group izstrādātā tehnoloģija, kas speciālā servisā ļauj ātri nomainīt tukšo bateriju pret jau uzlādētu.

AD1 kļūs par Farizon modeļu klāsta flagmani, kuplinot izvēli, kurā jau ir iekļauti vairāki elektriskie komerctransportlīdzekļii un M100 kravas automašīna, kas kā degvielu izmanto metilspirtu. Pēdējam iebūvēts agregāts ar darba tilpumu 12,54 litri. Tas attīsta 460 Zs jaudu un atbilst Euro-6 izmešu standartiem.

AD21 pārdošana sāksies tuvāk gada noslēgumam.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ezis71 10.aprīlis 2021 20:40
3 1 Atbildēt

Latvietis būs starā jo daudz LEDu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti