Rīgā prezentē jauno Lexus UX (+ FOTO) 3

 

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

iAuto.lv | 24.augusts 2018 16:15

Šodien Andrejsalā tika prezentēts jaunais Lexus modelis UX, kas auto ražotāja modeļu gammā būs mazākais krosovers. Plānots, ka pie pircējiem Latvijā tas nonāks nākamā gada martā-aprīlī.

UX tiek pozicionēts kā pilsētas automobilis trīsdesmitgadniekiem, un tas būs pieejams divās versijās:

  • Priekšpiedziņas UX 200 ar no jauna izstrādātu 2 litru četrcilindru benzīna dzinēju un Direct Shift CVT automātisko pārnesumkārbu. Tā maksimālā jauda būs 171 Zs pie 6600 apgr./min., un maksimālais griezes moments būs 205 Nm pie 4800 apgr./min. Paredzētais vidējais degvielas patēriņš 5.6-5.8 l/100 km, CO2: 132-138 g/km.
  • Otrā versija ir UX 250h, kurā šis pats dzinējs ir aprīkots ar hibrīdistēmu un ECVT automātisko pārnesumkārbu. Maksimālā jauda būs 146 Zs pie 6000 apgr./min., maksimālais griezes moments 180 Nm pie 4400 apgr./min. UX 250h būs pieejams gan ar priekšpiedziņu, gan E-Four pilnpiedziņu, kur aizmugurējās ass piedziņu darbinās atsevišķs elektromotors. Paredzētais degvielas patēriņš 4.1-4.3 l/100 km, CO2: 96-114 g/km.

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

Izmēri:

  • Garums: 4495 mm
  • Platums: 1840 mm
  • Augstums: 1540 mm
  • Garenbāze: 2639 mm

Lexus pārstāvji uzsver to, ka UX automobilim ir klasē labākais zemākais smaguma centrs, kas nodrošina automobiļa stabilitāti un precīzu vadāmību. Apgriešanās loks ir 5.2 metri.

Informācija par automobiļa cenu tiks sniegta vēlāk, taču tiek prognozēts, ka cenas ziņā jaunais UX ierindosies starp CT un IS modeļiem.

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

Pirmie iespaidi

Prezentācijas pasākumā bija apskatāms izstādēm gatavots UX prototips, tāpēc testa brauciens šoreiz izpalika. Tāpat vēl nevaram spriest par apdares materiāliem, jo sērijveida automašīnās tie būs kvalitatīvāki.

UX ārienē ir ievērota aktuālā Lexus dizaina valoda – milzīgs, vidū sašaurināts radiatora režģis, hromēta sānu logu aploda, L burta formas dienas gaitas lukturi un vertikālas dekoratīvās joslas priekšējā bufera sānos. UX ticis pie masīvām plastmasas uzlikām ap riteņu arkām, kā arī uz augšu izvirzītiem aizmugures lukturiem, kas nedaudz atsauc atmiņā 20. gs. 50.-60. gadu amerikāņu autobūvi.

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

Dažādi dizaina elementi no citiem modeļiem aizgūti arī salonā, piemēram, klimata kontroles vadības panelis, braukšanas režīmu pārslēdzēji, durvju rokturi, tomēr tas viss meistarīgi integrēts savā – unikālā UX salona izkārtojumā.

Ņemot vērā automobiļa kompaktos izmērus, aizmugurē vietas nav pārāk daudz. Šķiet, ka inženieri vairāk vietas atvēlējuši bagāžniekam, kura grīda, savukārt, atrodas augstu aizmugurē novietotās baterijas dēļ. Bet, lai arī sēdēšana aizmugurē ir visai iespiesta, ir diezgan ērti. Salons prototipā dekorēts ar japāņu ‘sashiko’ stila ādas tapsējumu. Bet kopumā būs pieejami 15 ādas un auduma apdares veidi, kā arī 13 virsbūves krāsu veidi.

 

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

Lexus UX 250h Foto: iAuto.lv

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 24.augusts 2018 22:37
4 2 Atbildēt

Jūs varat man noskūt kājas un saukt par vectētiņu, bet šos nabagu prēmiumus es nesaprotu.

Subkompakts vienvietīgs krosovers! Tam, kuram pat rx ir par dārgu. ( nu protams, oficiālā versija ir - ka pārāk liels, pārāk ērts....).

P.s.

Parīzes autošova laikā tas tika prezentēts tāds ( koncepts).

ezis71 24.augusts 2018 22:19
2 6 Atbildēt

Kārtējais Toyotas kroplis bet bērniem patīk šie kosmiskie dizaini, tāpēc nedrīkstam neko sliktu teikt par šo auto.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti