Vai elektromobiļiem patiešām nepatīk Latvijas ziema? (+VIDEO) 11

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 8.februāris 2023 15:46

Viens no aizspriedumiem par elektromobiļiem vēsta, ka tiem nepatīk ziema. Vai tiešām tā ir? Lai pārbaudītu, vai vecais priekšstats par ziemu un bezizmešu auto ir spēkā, TV Autoziņu salīdzinošajā testā tiekas astoņi dažādu klašu elektromobiļi.

Mercedes - Benz EQS, Volkswagen ID Buzz, Renault Megane E - Tech, Nissan Ariya, Subaru Solterra, Peugeot e - 2008, Volvo XC40 Recharge Twin un KIA EV6 cenu diapazonā no 38 500 līdz pat 170 000 eiro.

To sniedzamība ar vienu uzlādi atšķiras pat divas reizes un vairāk, jo salīdzinājuma nolūkos Autoziņu testā piedalās arī Tesla Model 3. Amerikāņu elektromobilis nāk no koplietošanas platformas OX Drive autoparka, un uzņēmuma līdzīpašniece Egija Gailuma ir arī šī apjomīgā eksperimenta dalībniece. Viņai piebiedrojas pazīstamās grupas Musiqq solists Emīls Balceris, kurš pagaidām vēl nebrauc ar elektromobili, taču nopietni apsver tāda izvēli nākotnē.

Ceļā no Rīgas uz Alūksni un atpakaļ elektromobiļus vada gan raidījuma veidotāji, gan neatkarīgo ekspertu grupa. Tai jāsastopas ar gaidītiem un negaidītiem izaicinājumiem. Kāds elektromobilis “domā”, ka no Rīgas līdz Siguldai ir 120, nevis 60 km, cits “izsit korķus” visā ciemā un tiek līdz galamērķim pēdējiem spēkiem. Arī tik liela elektroauto parka vienlaicīga uzlāde izrādās uzdevums, ko spēj veikt tikai milzu dīzeļģenerators. Dragreiss un veiklības braucieni ledus klātā lidlaukā izgaismo dažādu elektromobiļu piedziņas priekšrocības un trūkumus, jo ziemā jauda ne vienmēr ir svarīgākā - elektromobiļus vēl vajag arī apturēt, bet pārsvarā tie ir smagi.

Labā ziņa, ka Alūksnē un pēc tam atpakaļ galvaspilsētā nokļuva visi, taču kā un cik ilgā laikā - tas jau ir cits jautājums, uz kuru atbildes sniegs šis aizraujošais brauciens. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Hehe 8.februāris 2023 17:59
11 0 Atbildēt

Kāds serviss?!? Teslai nevajag servisu, tur jau tas āķiss! Rullē tik, 500 štukas, miljons, divi...pa vidam bišku palādē....un nekādu kreņķu! Tikai jātur pa rokai rezerves stūre, ja nu oriģinālā nokrīt un pazūd

R(8) 8.februāris 2023 16:48
8 1 Atbildēt

Vienkarsi Latvija e-auto nepatik 9 stava dzivokla rozete un purva ta novietota uzlades kaste

650 8.februāris 2023 23:08
6 0 Atbildēt

Konkurss/par pasaulē lielāko krāpšanu vērienīgi turpinās.Absolūtais Uzvarētājs diez vai tiks noskaidrots,jo izrādās pārāk daudz jomu un pretendentu.

Cerams, ka pārvietojamās kvēpuspēka stacijas izplūdes truba bija pilnībā aprīkota ar (neizdauzītu) Pdf-u. Pretējā gadījumā tās īpašnieks būtu jāsauc pie atbildības/par! piegānīto Alūksnes novada dabu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti