TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām Volvo elektromobili EX30 (+VIDEO) 5

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 26.februāris 2024 13:12

Elektriski Volvo nav jaunums, bet šodien mēs brauksim ar patiešām ko neredzētu un ārkārtīgi interesantu elektromobili. Tas ir Volvo EX30.

Nedaudz garāks par 4 metriem un 20 centimetriem, EX30 patlaban ir mazākais un dizainā izaicinošākais Volvo Cars modelis, kāds pieejams tirdzniecībā. Pieejams tikai un vienīgi elektrisks, turklāt ar vienu vai diviem motoriem, tehniski EX30 ir elektromobiļu Zeekr X un Smart #1 radinieks - jo ražots uz Geely platformas Ķīnā. Šī gada vidū EX30 ražošanu uzsāks arī Volvo rūpnīca Beļģijā. Volvo uzsver, ka EX30 ražošanā izmantota neierasti liels pārstrādāta alumīnija, tērauda un plastmasas īpatsvars. Turklāt nekur nav teikts, ka tai plastmasai jānāk no automašīnām. EX30 ir minimālisma kalngals. Pašaizliedzīgo atteikšanos no jebkādiem kloķiem un pogām varētu apskaust pat Tesla. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 26.februāris 2024 14:52
9 0 Atbildēt

Liekulības paraugstunda, nav jau brīnums no šī te ķīniešu zīmola to sagaidīt.Paneļa apdare izcili gaumīga- gluži kā no 90to gadu vislētākā linoleja atgriezumiem.Kur nu tur kādu headup, spidometru vajadzēja ievietot jumta lūkā zem aizbīdņa (ja tāds ir).Un zīmjulasītāju/ātrumierobežotāju šī zīmola faniem par godu "pirmoreiz autobūves vēsturē" uzlikt permanenti neatslēdzamu! Lai (skaļi!) pīkst nonstopā katras 3sek!

Ambijento noskaņu braukšanas laikā- nu jā,priekš kam būtu brauktuvi vērot, tas tač garlaicīgi.

didzisk 27.februāris 2024 11:09
6 0 Atbildēt

Ejiet kakāt ar savu minimālismu! 

Atdodiet man manas pogas, lai varu ieslēgt priekšējā stikla apkuri tajā sekundē, kad viņš aizsvīst, kad jau tāpat tik tikko kaut ko var saskatīt! Nevis lieciet man novērsties no ceļa, skatīties uz ekrānu, meklēt "izvēlni" un tajā atrast pareizo nosaukumu.

:-) 26.februāris 2024 13:17
6 1 Atbildēt

Ja es savu uzvādru nomainīšu uz, piemēram Einšteins, vai tad mainīsies mana būtība? Noteikti nē, tas pats ar Zeekr, ja tam piekarina Volvo emblēmu, tas noteikti par to nekļust!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda paziņo uzlādējamā hibrīda Kodiaq iV cenu

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda atklājis savā modeļu klāstā pirmā uzlādējamā hibrīda cenu. Kodiaq iV Vācijas tirgū Selection komplektācijā maksās 48 530 eiro . Lasīt vairāk

 

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan 3

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO) 5

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 2

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti