Jaunais Renault Master 4tā paaudze - tā kā "smagais" buss! (+ VIDEO)

 
iAuto | 23.maijs 2024 15:14

Arī mums labi pazīstamais Renault Master sasniedzis ceturto paaudzi. Jaunākā izlaiduma pamatā ir vēl elastīgāka platforma, kas piemērota arī degvielas šūnu piedziņām.

Degvielas šūnu piedziņas modeli sagaidīsim vēlāk, taču arī bez tā Master ir pietiekami daudzpusīgs, piedāvājot četrus dīzeļdzinējus un divus elektriskās piedziņas variantus. Pirmie nodrošina jaudas diapazonu no 105 ZS līdz 170 ZS, bet elektriskie varianti paredz 96 kW (130 ZS) vai 105 kW (143 ZS) jaudu un divus dažādu izmēru akumulatorus sniedzamībai līdz 410 kilometriem.

Pateicoties īsākam motora pārsegam un plakanākajam vējstiklam, kā arī jaunajai jumta līnijai un šaurākai aizmugurei, gaisa pretestības indekss ir par vairāk nekā 20 procentiem zemāks nekā iepriekšējam modelim. Ar dīzeļdzinēju darbināmo variantu patēriņš un CO2 izmešu daudzums samazinās vidēji par 1,5 litriem uz 100 kilometriem un 39 gramiem uz kilometru. Arī elektrisko versiju enerģijas patēriņš uzlabojās par 20 procentiem, salīdzinot ar iepriekšējo Master E-Tech Electric.

Renault Master Foto: iAuto.lv

Renault Master Foto: iAuto.lv

Arī vadītājs tagad varēs justies krietni pārliecinošāk, jo tam palīdzēs vairāk nekā 20 elektronisko asistentu, kabīne piedāvās līdz pat 135 litru uzglabāšanas vietas (vairāk nekā jebkurš cits šajā segmentā), bet multimediju iekārtā ir integrētas Google funkcijas.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Jaunā Master kravas nodalījuma iekraušanas laukums ir par desmit centimetriem garāks nekā tā priekšgājējam, un sānu atvērums ir četrus centimetrus platāks. Atkarībā no virsbūves varianta Master transportēs 11-22 kubikmetrus, nodrošinot līdz pat četru tonnu kravnesību.

Renault Master

Elektriskais Master spēj transportēt 1625 kg un vilkt līdz pat 2,5 tonnas smagu piekabi. Pavadot 30 minūtes pie 135 kW ātrās uzlādes iekārtas, veicamā distance palielinās par 229 km.

Apkopotie dati liecina, ka kopš 1980. gada Renault ir pārdevis vairāk par trim miljoniem Master furgonu.

Renault Master Foto: iAuto.lv

Renault Master Foto: iAuto.lv

Renault Master Foto: iAuto.lv

Renault Master Foto: iAuto.lv

Renault Master Foto: iAuto.lv

Renault Master Foto: iAuto.lv

Renault Master Foto: iAuto.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.567 un 95 benzīns 1.637 EUR - 14.06.2024 (+ VIDEO)

iAuto uzpilda degvielu un secina, ka salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu tās ir nedaudz kritušās. Lasīt vairāk

 

Elektrisks un 220 km/h ātrs - prezentēts sportiskais Alpine A290 (+ FOTO)

Ar Renault cieši saistītais Francijas autoražotājs Alpine iepazīstinājis ar Renault 5 tuvāko, taču krietni sportiskāko radinieku A290. Lasīt vairāk

 

Kādreiz būvēja, tagad jauc nost: pirmo reizi Latvijā sāk demontēt dambi (+ VIDEO) 7

Vēsturisks brīdis – pirmo reizi atjaunotajā Latvijā sākts darbs pie dambja nojaukšanas. Bejas aizsprosts atrodas uz aptuveni 24 kilometrus garās Alūksnes upes. Lasīt vairāk

 

MINI Cooper arī piecdurvju versijā (+ FOTO)

Britu zīmols MINI laidis klajā Cooper piecdurvju modeli, kas papildinās kopš gada sākuma pieejamo trīsdurvju variantu un elektrisko modeli. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti