TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Cupra Formentor ir uzlabots (+ VIDEO) 3

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 29.jūlijs 2024 9:08

Savulaik no izteikta autoentuziastu zīmola šodien spāņu Cupra ir kļuvis par plašpattēriņa un tautā iecienītu marku. TV Autoziņu komanda devās uz Spāniju izlūkot, kas tad mainījies jaunajam Cupra Formentor.

Reizē ar krosoveru Formentor apjomīgus uzlabošanas darbus piedzīvojis arī universālis Leon SportsTourer. Spilgtākā feislifta pazīme ir jaunie priekšējie lukturi ar trīsstūra formas elementiem. Zem motora pārsega slēpjas vai nu 1,5 litru 150 ZS benzīna dzinējs vai VZ modeļiem paaugstinātas jaudas divlitru turbo ar nu jau 333 ZS - tikpat cik jaunākajam Audi S3 un ierobežotā izlaiduma Golf R 333. Zīmīgs jaunums ir lādējamā hibrīda jeb PHEV versija. Par šo varētu būt lielāka interese tiem, kam ir iespēja lādēt automašīnu mājās, jo tagad ar lādējamo hibrīdu var nobraukt līdz 120 km ar elektrību vien. Baterijas kapacitāte salīdzinot ar iepriekšējo modeli ir gandrīz divkāršojusies. Uzlādes ātrums arī ir lielāks, un pirmo reizi ir iespēja izmantot arī ātro uzlādi. Jaudīgākā Formentor spraudņa hibrīda jauda ir 272 zirgspēki. Neatkarīgi no dzinēja pilnveidota arī Formentor kabīne. Solīdāki apdares materiāli un pilnīgi jaua audiosistēma. Beats audio vietā gan Formentor un Leon vajadzībām stāsies jaudīgāka Senheiser tehnika. Beidzot klimata un skaļuma regulēšanas “slaideri” tumšajā diennakts laikā būs izgaismoti. Jaunie Cupra Formentor un Leon Sportstourer jau ieradušies Latvijā. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 29.jūlijs 2024 10:32
0 1 Atbildēt

Iepriekšējais dizainiski man patika labāk. Nespēja paturēt to 2,5 matoriņu, paldies nevajag 😡 Nu un daudzi fani ir jau palikusi bez permītēm 😜 tag brauc ar MB Solaris.

Kanibaals 29.jūlijs 2024 13:58
0 1 Atbildēt

Vismaz pēc skata beidzot baudāmi auto. Visi tie Audi, BMW, VW, kur nu vēl Mercedes dizains ir nekāds. Korejieši, ķīnieši un japāņi arī visi pēc viena ģīmja.

Onsis 31.jūlijs 2024 7:35
0 0 Atbildēt

Golfs par mašīnas cenu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

PAPILDINĀTS AR VIDEO 16.sep; Aktuālie piedāvājumi Amazon e-veikalā Vācijā 2024.gada rudenī (+ PRECES) 8

Tik ātra piegāde vēl.nebija bijusi, pasūtīju 12.septembrī vakarā un 16.septembrī jau atveda pie durvīm. Lasīt vairāk

 

Stellantis piesaka divus elektriskos RAM pikapus (+ FOTO) 1

Stellantis koncerns atvēlējis 406 miljonus dolāru Sterling Heights rūpnīcai Mičiganas štatā, ASV, lai pielāgotu to divu elektrisko pikapu ražošanai. Lasīt vairāk

 

Gluži kā testu poligonā - motociklists piezemējas vējstiklā (+ VIDEO) 13

Taivānā kāds autovadītājs piedzīvojis nepatīkamus brīžus, kad no līkuma lielā ātrumā izbraucošs motociklists nonāk pretējā joslā un saduroties ar viņa automašīnu, atkārto kaut ko līdzīgu drošības testos redzētajam. Negadījuma dalībniekiem veicas, jo neviens, arī motociklists, nopietnas traumas negūst. Lasīt vairāk

 

Drastiskie sodi par nepareizu dzīvnieku pārvadāšanu automašīnā – iAuto.lv saņem saeimas atbildi 17

No šī gada jūlija stājušās spēkā jaunas prasības attiecībā par dzīvnieku transportēšanu automašīnā. Par noteikumu pārkāpšanu noteikts pamatīgs sods līdz pat 1750 eiro fiziskām un 2500 eiro juridiskām personām, tādēļ iAutolv vērsās pie atbildīgās Saeimas komisijas, kas atsūtīja savu skaidrojumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti