Gandrīz elekromobilis dīzeļa cenā. Jaunais VW Tiguan PHEV (+ VIDEO) 14

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 10.septembris 2024 9:25

Jaunais Volkswagen Tiguan lādējamais hibrīds attīsta līdz 272 ZS jaudas, var nobraukt ar elektrību vairāk nekā 100 km, un to pirmo reizi var uzlādēt ātrās uzlādes stacijā.

Tā kā Tiguan eHybrid, kā sauc šo modeli, baterijai ir gandrīz 20 kWh ietilpība - tikpat cik pirmajiem elektromobiļiem Volkswagen e-Up, viegli izrēķināt, ka no e-mobi tīkla lādētāja baterija būs pilna pusstundā. No tipiska 7 kW Wallbox puselektriskais Tiguan paēdīs apmēram 3 stundās.

Tikai ar elektrību vairāk nekā 100 km !
Pie Tiguan eHybrid stūres pārsteidz veicamā attāluma rādījums - teju 1000 km kā dīzelim. Pie tam eHybdrid bāka ir par 10 litriem mazāka nekā benzīna Tiguan. Elektriskā sniedzamība, kas Tiguan eHybrid nu jau ir pat 129 km. Lādējamiem hibrīdiem parasti norāda fantastiski zemu degvielas patēriņu ar pilnu bateriju, tā ap 1 litru uz 100 km. Tiguan oficiāli dati ir vēl liesāki - 0,4 l uz simtu! Taču tā notiek reti, bet arī reālais eHybrid patēriņš ir ap 3 litriem uz 100 km.

Pagaidām tikai ar priekšpiedziņu
Tiguan eHybrid trūkums ir tas, ka to var dabūt tikai ar priekšpiedziņu. Izvēle paliek starp 204 vai 272 ZS un 3 komplektācijām. Lādējamais hibrīds arī vairs nav tik dārgs. Kopā ar valsts subsīdiju, VW Tiguan eHybrid var dabūt jau par 35 000 eiro. Testa automašīna R-Line izpildījumā gan ir daudz dārgāka - 55 000 eiro. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Sergejs 10.septembris 2024 11:53
7 0 Atbildēt

Būtu interesanti statistiku redzēt par remontiem Hybrid vs ICE vienam un tam pašam modelim 1-4 gada laikā (garantijas periods) un 4-6 gada laikā (otrais īpašnieks kas veic visu pie dīlera). Reāli interesē vai lōgīka "jo vairāk smalko sistēmu jo vairāk ir ko remontēt" strādā vai nē un kas tad sanāk pārskatamā ekspluatācijas posmā ar hybrid - ekonomija vai izdevumi.

 Iauto kā žurnalisti varētu tādu lietu no dīleriem iegūt?

Teslists 10.septembris 2024 11:58
3 4 Atbildēt

Serjoga, vates kūsi esi sapīpējies, kādi vēl remontu jaunam auto?

Sergejs 10.septembris 2024 14:00
1 0 Atbildēt

Garantijas, kādi tad vēl.

 Pēc statistikas to netrūkst un arī personīgā pieredze kopš 2003 gada to rāda, kuram var būt 1 pa pieciem gadiem, kuram (pirmdien saliktam iespējams) 3-4 pa tiem pašiem 5 gadiem.

 Tam ka būtu interesanti redzēt salīdzinošu statistiku vienam modelim (vai vismaz markai ar ideiski līdzīgiem auto) ar dažādu piedziņu piekritīsi?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

50 kilometri ar elektrību - Ford iepazīstina ar jauno Ranger PHEV (+ FOTO)

IAA Transportation izstādē Hanoverē Ford prezentējis pikapa Ranger uzlādējamo hibrīdversiju (PHEV), kas ar elektrību spēj nobraukt līdz 50 kilometriem. Lasīt vairāk

 

Priekšā tikai Vācija – Krievijas tirgus nostājas otrajā vietā pēc jaunu auto pārdošanas apjomiem Eiropā 3

Saskaņā ar pašu veikto analītiku, Krievija apsteigusi tādas valstis kā Francija un Lielbritānija, augustā pēc jaunu auto pārdošanas apjomiem zaudējot vien Vācijai. Lasīt vairāk

 

ASV tirgum - Volkswagen modernizējis krosoveru Taos (+ FOTO)

Eiropā šī modeļa analogs ir krosovers Tiguan. Lasīt vairāk

 

Pjastri veiksmīgi aizsargājas no Leklēra un uzvar Azerbaidžānas "Grand Prix" 3

Austrālijas autosportists Oskars Pjastri svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posmā - Azerbaidžānas "Grand Prix" - un viņa pārstāvētā "McLaren" komanda kļuva par līderi Konstruktoru kausā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti