TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Nissan Qashqai (+ VIDEO)

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 8.oktobris 2024 10:20

Trešās paaudzes Nissan Qashqai "feislits" debitēja šī gada pavasarī. To raksturo krietni progresīvāka gaismas tehnika priekšā un aizmugurē, jaunas virsbūves krāsas un citādi disku dizaini.

Pēc Nissan ieceres jaunā Qashqai priekšējai restei būtu jāatgādina elektroobilis Ariya, kam pašam nekādas restes nav, jo arī nevajag. Tomēr bez elektropiedziņas neiztiek arī benzīna Qashqai. e-POWER modeļa riteņus griež elektromotors, kamēr iekšdedzes dzinējs kalpo kā ģenerators. E-POWER, kura sirds ir 1,5 litru trīscilindru turbomotors, ir jaudīgākais, ātrākais un arī dārgākais Qashqai. Atsķirībā no Nissan X-TRail šo 190 ZS spēkratu nevar dabūt ar pilnpiedziņu. Tādu iespēju piedāvā Qashqai ar ierasto 1,33 litru četru cilindru turbo un variatoru.

Nissan Qashqai salonā atrodams jauns platformāta centrālais ekrāns uz Google platformas. Protams, ka jaunais modelis uztur arī Waze un citas ārējās aplikācijas caur viedtālruņa bezvadun savienojumu. Sevišķi iespaidīgs ir jaunais apkārtskata kameru komplekss, kā arī virtuāla iespēja “redzēt” cauri motorpārsegam. Attēla procesors ļauj paskatīties uz sevi un tuvāko apkārtni no malas, kas ir ļoti noderīgi pilsētas satiksmē, nepazīstamās stāvvietās vai arī pašu pagalmā.

Pat bez šiem elektroniskajiem brīnumiem jaunais Qashgai brauc rāmi, gludi un klusi. Un arī ekonomiski. E - POWER spēka iekārta iztiek ar nedaudz vairāk kā 5 litriem benzīna uz simtu, bet CO2 izmeši ir pašuzlādes hibrīda līmenī. Bagātīgāk aprīkots Qashqai maksā 44 000 eiro, taču pie jaunā modeļa var tikt krietni lētāk, atsakoties no e-POWER spēka iekārtas. Tad jaunā Nissan Qashqai sākuma cena bez atlaidēm sākas pie 30 000 eiro atzīmes. Lētākais modelis ar "automātu" maksā ap 32 000 eiro, bet par pilnpiedziņas Qashqai Nissan vēlas jau 35,5 tūkstošus eiro. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā motociklists taranē ekskavatoru (+ VIDEO) 3

Grūti izskaidrojamais motociklista manevrs noticis netālu no Rjazaņas. "Kaskadieris" smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Lasīt vairāk

 

Bez 50 000 eiro nekā - Volkswagen laiž klajā “pliko” ID.Buzz (+ FOTO) 10

Elektriskās piedziņas busiņam noņemtas gandrīz visas ekstras, kas dara to glītāku, taču cena tik un tā paliek nepatīkami augsta – vismaz 49 998 eiro. Lasīt vairāk

 

Amerikāņi steidz iepirkt "nāvējošāko automašīnu ASV" 9

Izrādās, cenai ir nozīme, jo pircēju tā pievilina vairāk nekā ekspertu neglaimojošais vērtējums. Lasīt vairāk

 

ES valstis atbalsta papildu ievedmuitu, Vācija uzskata, ka tā ir kļūda 7

Neraugoties uz Vācijas paustajām bažām, lielākā daļa ES valstu ir atbalstījušas papildu tarifus līdz pat 35,3% apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti