Šogad ceļu satiksmes negadījumos cietuši 38 velosipēdisti 1

 

Velo Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 18.aprīlis 2014 11:03

Šogad ceļu satiksmes negadījumos cietuši jau 38 velosipēdisti, no kuriem divi gājuši bojā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Ceļu satiksmes un drošības direkcijā (CSDD).

Salīdzinot ar 2013.gada sākumu, cietušo velosipēdistu skaits ir vairāk nekā divkāršojies un bieži, saduroties ar citiem transportlīdzekļiem, velosipēdi vai to vadītāji "lido", skaidro direkcijā.

Lai visiem ceļu satiksmes dalībniekiem atgādinātu par velosipēdistu atgriešanos uz ceļiem, demonstrētu iespējamās negadījumu sekas un pievērstu uzmanību drošai satiksmei, CSDD sadarbībā ar SIA "Statoil Fuel&Retail Latvia" atsevišķus kokus Rīgas centrā pārvērtusi par "velo kokiem" ar tajos "ielidojušiem" spilgtas krāsas velosipēdiem.

No nākamās nedēļas par savstarpējo cieņu un sapratni uz ceļa CSDD ar sadarbības partneriem aicinās atcerēties arī pavasara informatīvajā kampaņā. Tajā īpaša uzmanība būšot veltīta tieši mazaizsargātajiem satiksmes dalībniekiem.

Pērn ceļu satiksmes negadījumos ievainoti 439, bet bojā gājuši 13 velosipēdisti. Gandrīz divām trešdaļām jeb 294 negadījumiem iemesls ir bijis velosipēda sadursme ar kādu citu transporta līdzekli, kas ir par 5% vairāk nekā 2012.gadā.

Sadursmes ar velosipēdu ir trešais biežākais avāriju veids, kurā satiksmes dalībnieki zaudē dzīvību - vairāk nekā 7% no visiem ceļu satiksmē bojā gājušajiem pērn bijuši velosipēdisti. Tādējādi uzreiz pēc vieglo auto vadītājiem un pasažieriem, kā arī gājējiem velosipēdisti ir tie, kuru drošai dalībai satiksmē ir jāpievērš pastiprināta uzmanība, norāda direkcijā.

CSDD un Valsts policijas informācija liecina, ka ceturtā daļa negadījumu, kuros iesaistīti velosipēdisti, notiek tieši diennakts tumšajā laikā. Turklāt lielākais negadījumu skaita pieaugums vērojams no maija līdz septembrim, kad notiek apmēram 70% no visa gada laikā fiksētajiem velo negadījumiem. CSDD secina, ka šogad satiksmes intensitāte ir augusi daudz straujāk nekā citus gadus, tāpēc ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam būtiski esot ievērot cieņpilnu attieksmi vienam pret otru.

 
Visi komentāri
 
LMT 19.aprīlis 2014 9:10
0 0 Atbildēt

Patriekt CSDD vadību!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti