Varētu rosināt uzstādīt brīdinājuma zīmes uz ceļiem, kur notiek intensīva riteņbraucēju kustība 3

 
Nozare.lv | 2.novembris 2015 17:08

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas šosejas un MTB treneru padome šodien vienojās rosināt uzstādīt brīdinājuma zīmes uz ceļiem, kur notiek intensīva riteņbraucēju kustība.

Kā pastāstīja federācijas ģenerālsekretāre Dace Dimante, treneri uzskata par nepieciešamu vērsties Ceļu satiksmes drošības direkcijā ar lūgumu, lai uz šosejām, kur notiek intensīva velosipēdistu un riteņbraucēju kustība, tiktu uzstādītas papildu ceļazīmes, kas brīdinātu, ka uz ceļa var būt riteņbraucēji.

Šādas zīmes pievērstu lielāku autovadītāju uzmanību tam, ka uz ceļa ir arī citi satiksmes dalībnieki, sacīja Dimante, turpinot, ka šoferiem jābūt iecietīgākiem pret riteņbraucējiem.

Treneru padomē šodien vairākkārtīgi uzsvērts, ka visbūtiskāk patlaban ir pievērst uzmanību tieši autovadītāju braukšanas kultūrai.

Kā atzina Latvijas Riteņbraukšanas federācijas Treneru padomes vadītājs Ernests Pūce, riteņbraucēju un autovadītāju attiecības būs ļoti grūti mainīt.

"Kamēr nesāks būvēt šosejas ar paralēliem veloceliņiem, tikmēr grūti būs izmainīt šo situāciju," uzskata Pūce.

Viņš norādīja, ka patlaban ļoti svarīga ir autovadītāju kompetence. "Nevar teikt, ka visi viennozīmīgi ir slikti - ir arī ļoti inteliģenti un ļoti labi šoferi," pauda Pūce. Tomēr viņš uzsvēra, ka, ja brauc traktors, tad neviens neuztraucas, bet, ja brauc riteņbraucēju grupa, tad uzreiz visiem ir dusmas.

Pagājušajā nedēļā notikušajā negadījumā Rīgas Riteņbraucēju skola un tās treneris nebija vainīgi, uzskata treneru padome. Pūce skaidroja, ka nevar paredzēt to, ka "kāds būs uzbraucis uz galvenā ceļa un radījis problēmas, kāds būs ietriecies mājā vai stabā".

Arī Dimante uzsvēra, ka minētais negadījums Garkalnē bija ārkārtas gadījums. "Mums ir ļoti žēl, ka šoferim sanāca tāda liela kļūme," norādīja Dimante.

Saistībā ar pārmetumiem par to, ka treneris ļāvis vienam no audzēkņiem braukt aiz pavadošā auto, Dimante uzsvēra, ka tas ir normāls treniņu process.

"Ja bērns atrodas aiz mašīnas, tas nenozīmē, ka viņš brauc 100 metrus aiz tās - viņš atrodas uzreiz aiz mašīnas, jo viņš tādā veidā atpūšas. Ja bērns ir noguris un vairs nevar pabraukt, tad viņš tiek iesēdināts mašīnā," skaidroja Dimante.

Kā ziņots, pagājušajā pirmdienā uz Vidzemes šosejas Garkalnē, Polijas pilsoņa vadītai kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriecās vairākos riteņbraucējos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Vieglā automašīna bija pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā brauca arī 12 gadus vecs zēns, kurš cieta vissmagāk.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek noskaidroti negadījuma apstākļi. Rīgas rajona tiesa avārijā iesaistītās kravas automašīnas šoferim no Polijas kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Palaidniex 2.novembris 2015 21:16
8 0 Atbildēt

Mana pieredze rāda, ka fūristi ne visai mīl redzēt, ievērot un pildīt ceļazīmes... Ne Austrālijā, ne Latvijā, par augstuma ierobežojumu, ne Latvijā ceļazīmes par apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumiem, bet funkcionāriem tagad būs "otmazka" ka - u nas fse dakumenti f poradke!

Tas nunekādi nemainīs fūristu niķi braukt aklajā vilcieniņā... Ar visam izrietošajām...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti