Tikai ne pie mums - iebilst pret vēja parka būvniecību jūrā iepretim Pāvilostai (+ VIDEO) 27

 
LTV Ziņu dienests | 3.augusts 2023 21:37

Baltijas jūrā iepretim Pāvilostai, Ulmalei, Labragam un Jūrkalnei līdz 2030. gadam iecerēts izbūvēt vēja parku, lai veicinātu Latvijas enerģētisko neatkarību. Vietējie iedzīvotāji un īpašumu saimnieki, kuru vidū arī sabiedrībā labi zināmas personas, iecerei iebilst.

Viņuprāt, tiktu sabojāta gleznainā jūras ainava un aizbaidīti tūristi. Šādi pretargumenti izskanēja arī ieceres autoru tikšanās reizē ar iedzīvotājiem Pāvilostā. 

 
Visi komentāri
 
650 4.augusts 2023 2:46
5 2 Atbildēt

-pie jums, cien.Lohhi, kāreiz tieši pie Jums. Mes iespraudīs to propeller taisni jūsējajā tajā neatkarīgajā Labrakā. Ui, atvainojos, LabRagā. Jā..

Vecais 4.augusts 2023 6:05
7 4 Atbildēt

It visā, kur vien Latvija un visas Baltijas valstis cenšas aiziet no krievijas ietekmes, uzrodas "protestētāji" ar apšaubāmiem argumentiem. gan jau krievijas naudiņu atstrādā )

GTD2 4.augusts 2023 7:33
0 4 Atbildēt

un ko tie propelleri atrisinās atkarībai no krievijas enerģētikas ietekmes?. Var likt kaut miljons propelleru tas ietekmi neatrisinās, jo lai atbrīvotos no krievijas ietekmes mums janodrošina tīklā pastāvīga ferekvence ko mums nodrošina krievija, bet lai to nodrošinātu nepieciešami citi  barošanas avoti. Diemžēl pa 30 nweatkarības gadiem mēs š jautājumu vēl neesam bijuši spējīgi atrisināt.

asd 4.augusts 2023 8:55
2 0 Atbildēt

Muļķības! Tad jau puspasaulei Krievija nodrošina frekvenci, pat valstīm kas nav vienotā tīklā?

GTD2 4.augusts 2023 9:29
0 1 Atbildēt

diemžēl nav muļķibas, no eiropas krievija nodrošina tikai baltijas valstīm, jo mēs neesam 30 gadu laiukā spējuši savu sistēmi integrēt eiropas tīklā, patlaban dēļ kara kaut ko sāk domāt, un ir cerība uz nākošo gadu atvienoties no krivu sistēmas pārejot uz eiropas

khe 4.augusts 2023 9:37
3 0 Atbildēt

Tu nonāc pretrunās - bez krievijas nevaram, bet nākamgad atslēgsimies no viņiem.

Nav tik slikti - iztiksim bez krievijas elektrības. Bet būtu labi, ja ražotu paši nevis visu iepriktu no EE un LT.

GTD2 4.augusts 2023 11:21
0 2 Atbildēt

nav nekādas pretrunas, vienkārši Tu nesaproti divas dažādas lietas. Mēs arī parsvarā saražojam sev ,un kad hesos daudz ūdens varam arī pārdot kaimiņiem, Bet ne hesos ,ne saules ne vēja  enerģija nespēj noturēt pastāvīgu frekvenci. Ir valdībai tāds plāns no viņiem atslēgties, bet lai tto izdarītu ir vēl augsprieguma tīklam  daudz darba jaiegūlda, jaunu iekārtu jauzstāda ,kas saistīts ar lielām izmaksām. Cerams ,ka tas izdosies. Savādāk tagad sajūtu ,ka vissi tik grib apgūt naudu uzstādot paneļus  un propellerus,kas situāciju neatrisina

imzz 4.augusts 2023 18:38
0 0 Atbildēt

Bet ne hesos ,ne saules ne vēja enerģija nespēj noturēt pastāvīgu frekvenci -- 

HESi tur frekvenci ļoti labi, tāpat termostacijas smago turbīnu rotācijas inerces dēļ. Vēja un Saules parki pieslēdzas tīklam tikai tad, ka paši sasinhronizējušies ar tīklu citādi būs blīkšķis un dūmi. Visādi pārrobežu sinhronizatori dzēš tikai fluktuācijas starp tīkliem.

MMX 4.augusts 2023 13:42
1 0 Atbildēt

Lai nav liekas strelkas - Krievija nodrošina frekvenci valstīm, kas ietilpst BRELL tīklā - Baltkrievijai, Krievijai , Igaunijai, Latvijai un Lietuvai. Lai pārslēgtos uz Eiropas frekvences regulēšanu mums vairākos starpsavienojumos jāuzstāda papildus iekārtas, no kurām daļa jau tiek būvētas, bet daļai vēl kaut ko bakstās pa konkursiem.

123 4.augusts 2023 13:49
0 0 Atbildēt

Es pats sev nodrošinu gan frekvenci, gan spriegumu. Ir 50 kW upsis, kas pat no 190 V fāzē (zemāku ieeju neesmu vēl redzējis) var uzražot vajadzīgos 230. Protams, kādam kautkur blakus tiek nedaudz atņemts.

WALA 4.augusts 2023 18:30
0 1 Atbildēt

Vai tev jams ir "Sine wave", jo ir vairāk kā vajag UPS kuri to nedara, tikai "aproksimē" !

WALA 4.augusts 2023 8:49
4 0 Atbildēt

Vairāk vai mazāk pa visu jūras malu un arī līcī ik pa gabalam, zemes pieder "sabiedrībā zināmā personām", un ja kāds domā ka ir kaut viens arī "sabiedrībā mazpazīstams" cilvēks uz pasaules kurš grib sveša biznesa "ventilatorus" savas mājas tuvumā - nu parādiet - gribu sejā redzēt.

0pis 4.augusts 2023 9:11
5 0 Atbildēt

Tie ventilatori tak štimmulētu turismu jo cilvēku brauktu apskatīties kā tas posts izskatās dabā, un pie viena pusdienotu Labraga kantīnē un uz bēdām piesūktos Pāvilostas šeņķī, pēc tam paliekot nakšņot Klibās Annas viesu mājā jo kur tad tu naktī skriesi, būdams pillā.

GTD2 4.augusts 2023 11:24
0 4 Atbildēt

Mēs tūristus varējām piesaistīt, ka mums ir samērā tīra vide, bet ar šiem propelleriem mes to aizkakājam, Nezinu nevienu ,kam gribētos braukt skatities uz ventilātoru

0pis 4.augusts 2023 12:53
0 0 Atbildēt

Ne jau tos, bet citus!

BMW 4.augusts 2023 11:09
4 0 Atbildēt

Lai tie komunistu bļāvēji iet ratā, tie ir arī pirmie, kas bļauj, ka elektrības cenas aug un prasa pabalstus rēķinu apmaksai?

arba 4.augusts 2023 12:26
6 0 Atbildēt

Vai protestetaji piefikseja , ka ventilatorus plano 15 km no krasta ? Ka vini tur sabojas ainavu ?

Krotow 4.augusts 2023 12:40
4 0 Atbildēt

15 km no krasta tei ventilatori bez binokļa diez vai būs labi saskatāmi. Te ir vienkārši stulbi principiāla cepšanās. Par ko "labi pazīstamajiem cilvēkiem" būtu principiāli jāliek aizvērties.

650 4.augusts 2023 13:42
0 0 Atbildēt

Pagpaga, nava kāda cepšanās,viss ira nopietni! Mums apm (vidēji..)98,9% "rakstu" top tāpēc, ka tas notiek nejauši.Tā dēvētajā randomā.Neviens tos nav nekur pasūtījis.Un nekur nav rakstīts(noteikts), kādu kritiski Valstisku labumu no šī (vai cita,līdzīga) pasākuma izgūs tie "iedzīvotāji" (cien.citiLohi), kuri dzīvo savu iedzīvi kaut kādā tur "citas piejūras" neatkarīgajā apgabalā, nu piem Smilkstenes apriņķa Penkukules pagastā.

Te bija ievietota ekselenta eksceļa tabele- europā dārgākā elekroenerģija (elektrība un/vai tās piegādes Takse..) ir tieši kāreiz tur tajās dažās vējaģenerātor lielvalstu galvaspilsētās.Suuds viss ierasti smerd sākot/no domājamās galvasdaļas, nekā jauna.Arīdzan tirdzniecība (izsole) tā dēvētajā Biržu Beržā ira izdomāta tikai (un vienīgi) tāpēc, lai Lohiem būtu ērtāk (lētāk) dzīvot.

Paskat- jūra kā Viļņojas, un nav nedz žoga apkārt, ne arī kādas uzskaites (anaalīzes).Vaig grābt, kamēr var! Vai vismaz uzspēt kko piedrirst, kamēr iespējams par!/velti.

John 4.augusts 2023 16:13
1 0 Atbildēt

Varēs protestētāji ziemā priecāties par elektrības rēķiniem.

0pis 4.augusts 2023 18:00
0 0 Atbildēt

Ja cilvēks nesildās ar elektrību, tad cik tur tas rēķins.....

MMX 4.augusts 2023 18:34
0 0 Atbildēt

Ironiskā kārtā protestētāji jau tagad varēs piriecāties par rēķiniem jo ST un AST taču pacēla tarifus. Līdz ar to bez stresa, ja nemaksāsi par mainīgo daļu, tad maksāsi par abonēšanu.

imzz 4.augusts 2023 18:43
0 0 Atbildēt

Vispār, vai ko uzbūvēs , nav zināms, bet pētīšana par 18 miljoniem tak notiks. Cilvēkiem būs darbs un maize, tāpēc pasākums vērtējams pozitīvi.

Vilnis 4.augusts 2023 22:18
0 0 Atbildēt

Te daudzi domā, ka tas pasākums samazinās elektrības rēķinus...😆

Pļurkt 6.augusts 2023 8:35
0 0 Atbildēt

Te daudziem Latvānijā ņukuja nevajag!!

Ne augšām, ne apakšām.

ZZZZ 5.augusts 2023 7:58
1 0 Atbildēt

Nu balsti tiem propelleriem vismaz būtu kā aizsargs no jūras, zemu lidojošiem un ātri desantēties gribošiem peldamrīkiem 👍 Vajadzības gadījumā starp viņiem kādus tīklus novilkt ☝️

WALA 6.augusts 2023 12:58
0 0 Atbildēt

Uz to es "nesaderētu", jo to apkalpošanai izmanto kuģus, tātad statp tiem ir vairāk kā OK kuģot pat diezgan liela izmēra verķim (ja dziļums ļauj), un otra lieta "vējdzirnavas" jau pašas par sevi būs "objekts radarā" attiecīgi starp tiem var "noslēpties" no uztveršanas, un arī kaut kam trāpīt starp " vejdzirnavām" būs stipri grūtāk ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jauni motori BMW 5. sērijas Touring un versija, kas maksās mazāk par 60 000 eiro 1

BMW papildinājis 5.sērijas Touring universāla motoru klāstu ar jaunām izvēlēm, kas pircējiem kļūs pieejamas no šī gada novembra. Lasīt vairāk

 

Skaņu signālu Audi vadītājs uztver kā vērsis sarkanu lupatu (+ VIDEO) 6

No apraksta noprotams, ka video autors ar skaņu signālu brīdina Audi vadītāju, kurš atpakaļgaitā izbrauc no pagalma. Pēdējais to uztver kā "vērsis sarkanu lupatu" un metas video autoram pakaļ. Lasīt vairāk

 

BYD piesaka 1200 Zs jaudīgo Yangwang U8 Parīzes autoizstādei (+ VIDEO) 2

Ķīnas autobūves koncerns BYD gatavojas Parīzes autoizstādei, kas durvis ver 14. oktobrī. Jaunumu skaitā arī luksuss klases apvidus auto Yangwang U8, kas pirmizrādi Ķīnā svinēja 2023. gada novembrī. Lasīt vairāk

 

Ad Rem Auto atklāj jaunu autocentru Pārdaugavā (+VIDEO) 3

Septembra vidū ar vērienīgu sarīkojumu Ulmaņa gatvē tika oficiāli atklāts Ad Rem Auto jaunais autosalons. Lai gan tehniski autocentrs funkcionē jau kopš augusta, Ad Rem Auto vadītājs Māris Īle neslēpa saviļņojumu par projekta īstenošanos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti