Trīs interesanti galamērķi Latvijā motociklu vēstures cienītājiem 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape | 10.aprīlis 2019 14:37

Ziemai atkāpjoties un dienām kļūstot siltākām, uz ielām dzirdama ne tikai putnu vīterošana, bet arī biežāka motociklu dzinēju dārdoņa. Šis ir laiks, kad motociklu īpašnieki steidz modināt un aprūpēt savus braucamrīkus pēc garā ziemas miega.

Neskatoties uz to, ka oficiāli motociklu sezona tiks atklāta 27. aprīlī, nevarētu teikt, ka jau ir ideāli laikapstākļi, lai dotos garos pārbraucienos. Lai pēc ziemas kārtīgi iebrauktu uzticamo spēkratu, “Inchcape Motors Latvia” “BMW Motorrad” zīmola vadītājs Jurģis Bergs piedāvā izmest kādu līkumu pa Latviju, vienlaikus smeļoties zināšanas motociklu vēsturi.

Seno motociklu kolekcija Pastendē

Ja brīvdienu plāns vēl nav līdz galam izdomāts, bet ir sajūta, ka vajag izbraukt nedaudz ārpus pilsētas un mazliet nobaudīt brīvības garšu, netālu no Talsiem esošā Pastende ir viena no vietām, kur doties. Šajā ciemā mīt kādreizējais motosportists un treneris Alfrēds Zamockis, kurš ir izveidojis iespaidīgu seno motociklu ekspozīciju. Kolekcijā iespējams redzēt ap 30 dažāda veida motociklus, no kuriem daļa atklāj motosporta vēsturi. Interesanti, ka starp eksponātiem ir arī ledus sacīkšu spēkrati un daudzi citi. Tomēr vislabāk par savu kolekciju varēs pastāstīt pats kolekcijas īpašnieks.

Rogu ģimenes senās tehnikas privātkolekcija

Doties virzienā uz Liepājas pusi, Nīcas pagasta “Upmalās” atrodas gadiem lolota senās tehnikas privātkolekcija, ko izveidojusi Rogu ģimene. Privātkolekcijā var apskatīt ne tikai senus motociklus, kas gadu gaitā tikuši rūpīgi atjaunoti, bet arī citas nu jau par relikvijām sauktas lietas. Lielajiem, motorizētajiem spēkratiem īpašu akcentu piešķir krāsainā ķiveru kolekcija un liela pildspalvu kolekcija, kas nemanāmi iedzīvina kopējo ekspozīcijas tēlu.

Senlietu un retro motociklu kolekcija “Cīrulīši”

Ja Kurzeme jau izbraukāta krustu šķērsu, var doties uz pašiem Latgales austrumiem. Arī šajā pusē, precīzāk, Viļakas novadā ir paslēpusies rūpīgi vākta retro motociklu kolekcija ar nosaukumu “Cīrulīši”. Kolekcijas īpašnieks var lepoties ar 40 dažādiem mopēdiem un motocikliem, kuri ražoti laikā no 20.gs. 40. līdz 90. gadiem. Turklāt, ja esat īsteni moto entuziasti, bet dzīvē nav sanācis izmēģināt senu braucamrīku, kolekcionārs piedāvā arī izvizināties motociklā ar blakusvāģi.

Šīs ir tikai dažas no vietām Latvijā, kur doties, lai iemēģinātu savus tērauda rumakus pēc ilgās stāvēšanas un braucēji varētu atjaunot ceļa izjūtas. Arī iepazītu jaunus cilvēkus, dalītos piedzīvojumu stāstos ar domubiedriem un uzzinātu mazāk zināmas vai aizmirstas lietas, tā gatavojoties arī lielākiem izaicinājumiem aiz Latvijas robežām.

“Mums pašiem jaunā sezona ir sākusies ar priecīgām ziņām, BMW motocikli ieguva trīs godalgas vācu žurnāla “Motorrad” “Gada motocikls” lasītāju aptaujā kategorijās “Sporta motocikls”, “Enduro/Supermoto” un “Krossovers”. Savukārt jaunie “BMW F850 GS Adventure” motocikli kopā ar “Adventure Team Latvia” apceļoja Dienvidāfriku, bet paši populārākie BMW motocikli – “BMW R1250 GS” un “BMW 1250 GS Adventure” šajā gadā priecēs ar vēl jaudīgākiem dzinējiem un  jaunu krāsojumu.” stāsta Jurģis Bergs.

Viņš atgādina, ka vasaras vidū ir gaidāms daudz apspriestais “BMW S1000 RR” sporta motocikls, kas no jauna pacels latiņu starp visiem šīs klases konkurentiem. Arī motorolleru cienītāji šajā sezonā varēs priecāties par diviem jaunumiem – “BMW C400 X” un “BMW C400 GT”, kuri sniedz lielisku komfortu un dinamisku veiktspēju. Turklāt abi motorolleri un “BMW F850 GS Adventure” piedalās balsojumā “Gada Motocikls 2019”, kas norisināsies līdz jūnija beigām.

 
Visi komentāri
 
imzz 14.aprīlis 2019 16:55
0 0 Atbildēt

Ieraudzīju to pirmo bildi un nodomāju, ka es Latviju nemaz nepazīstu :-/

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti