15 000 km -krievi aizceļo uz Islandi ar 40-gadīgu ZAZ (+ VIDEO) 8

 

Foto: Ekrānbilde no Instagram.com

iAuto | 18.oktobris 2019 5:16

Divi Čeļabinskas iedzīvotāji devušies ekstrēmā piedzīvojumā, apceļojot Islandi ar 40 gadus vecu zaporožecu.

Diviem Čeļabinskas iedzīvotājiem, acīmredzot izaicinājumu dzīvē bijis par maz, jo vai gan citādi viņi būtu devušies tik garā ceļojumu ar padomjlaiku tehniski visneprognozējamāko automobili?

Krievu mediji raksta, ka 1976.gadā ražoto ZAZ-968 Islandes iekarotāji iegādājušies pusotru mēnesi pirms ceļojuma. Automašīna izmaksājusi 90 000 rubļu (1300 eiro), ja neskaita detaļas, kas bija nepieciešamas, lai padomjlaiku ZAZ adaptētu 95 benzīna lietošanai. Pie viena nomainīts arī sajūgs. Tas gan palīdzējis maz, jo dažādas problēmas parādījušās viena pēc otras, tā kā pēdējās korekcijas nācies veikt pēdējā naktī pirms izbraukšanas, bet pēdējo ceļa posmu uz pŗāmi Dānijā nācās veikt ar ātrumu 120 km/h, lai nenokavētu izbraukšanu.

Islandē Čeļabinskas iedzīvotāji saskārās ar jaunu problēmu - ļoti augsto dzīves dārdzību, tādēļ tika nolemts nakšņot automašīnā, dažreiz ēdienu gatavojot turpat salonā - uz neliela gāzes pavarda.

Pirmā nakts izrādījusies visaukstākā un no rīta viņi vairākas stundas nevarējuši iedarbināt zaporožeca motoru. Kā atklāj abi piedzīvojumu meklētāji, tajā brīdī viņiem radusies gluži saprotama vēlme "iegrūst mašīnu kanjonā", tomēr mazliet nomierinājušies, viņi nolēmuši ZAZ dot vēl vienu iespēju.

Pēc draugu domām, patīkamākais ceļojumā ar zaporožecu ir apkārtējo uzmanība un mašīnas atpazīstamība, kas viņiem ļāvusi iepazīties ar daudziem tautiešiem.

Tagad piedzīvojumi Islandē jau aiz muguras – mēneša laikā nobraukti aptuveni 15 000 km un ceļotāji jau plāno jaunu maršrutu – uz Pamiru, kur plānots doties ar to pašu zaporožecu.

 

 
Visi komentāri
 
smaidiigais 18.oktobris 2019 5:38
3 0 Atbildēt

Tie krievi paši aizmirsuši, ka zapars būvēts 'padoju ceļiem un bezceļam', tā ka Islande neko jaunu tam piedāvāt nevarēja.

PN - esmu izbraucis kristām šķērsām pa to salu ar 90. gada Yamaha T80 - 80 cc mopēdu

Van 18.oktobris 2019 7:52
0 1 Atbildēt

But why?

WALA 18.oktobris 2019 10:52
7 1 Atbildēt

Why not ?

Ja nebūtu traku ceļotāju, nebūtu aizraujosšu stāstu/fotostāstu utml. par šiem piedzīvojumiem, pat daļa bērnu pasaku nebūtu tapušas ja cilvēki tikai tupētu uz vietas un tikai naski virpotu pie savas virpas. Jā zināmā laikā un vietā mums katram rodas citi pienākumi, bet tik un tā reizēm gribas ko diezgan traku ...

viencexperc 18.oktobris 2019 12:45
3 2 Atbildēt

Krievam tikt ārā no Krievijas, jau ir notikums.

80% krievu nav zagranpassporta, tāpēc tikt ārā no Krievijas nemaz nevar

reku 18.oktobris 2019 19:58
1 0 Atbildēt

Nav prāta darbs ar zazu attālināties vairāk par 60km no savas dzīvesvietas,lai var atvilkt mājās.Kamēr viš iet ,zvērs,visur var izbraukt.

taisnība 18.oktobris 2019 20:29
3 0 Atbildēt

bet ir izņēmumi - rīga-11 mopēds bija līdzīgs uzticam/ibas ziņā, tak bija viens trakais, kas ar to psrs laikos līdz pamiram aizbrauca

reku 18.oktobris 2019 20:45
4 0 Atbildēt

Man pirmais mopēds bija" Gauja" aprīkots arī ar pedāļiem,kurus bieži arī nācās pielietot,dēļ uzticamības.Netīru muti,rokām,bet lepns.Katram tāds nebija.Cik atceros lielākā problēma bija aizdedze,kontakti,kondensators,indukcijas spole.

hmm 18.oktobris 2019 21:21
0 0 Atbildēt

Gauja jau bija nesalīdzināmi labāks par Rīga-11, tam bija vieglāks rāmis un veiksmīgāka konstrukcija, gāja ar kā vells

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti