Gribi baudīt dabu, maksā ragā! - Ādažu novadā uzsāk darbu autostāvvietu operators Europark 20

 

Foto: Publicitātes attēls

Jevgēnijs Kuzņecovs | 18.maijs 2023 14:13

No 17. maija piejūras autostāvvietās Ādažu novadā uzsāk darbu autostāvvietu operators EuroPark Latvia. Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad siltajā sezonā samaksa jāveic 4 autostāvvietās:

·         Jūras iela, Carnikava: 1.00 €/h

·         Vanagu iela (pie dzelzceļa stacijas), Kalngale: 1.00 €/h

·         Aizvēju iela (pie pastaigu takas), Garciems: 2.50 €/h

·         Ziemeļu iela (pie pašas pludmales), Lilaste: 2.50 €/h

Par autostāvvietu iespējams norēķināties, izmantojot EuroPark mobilo lietotni.
Maksu par autostāvvietas lietošanu līdz 30. septembrim būs nepieciešams veikt katru dienu laikā no plkst. 10.00 līdz 18.00.

Kāpēc autostāvvietas izmantošana pie jūras un citām ūdenstilpēm kļūst par maksas pakalpojumu?

Tam ir vairāki iemesli, tostarp:

·         Maksa par autostāvvietu ļauj nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu - marķējuma atjaunošana, aprīkojuma apkope un teritorijas uzkopšana ir tikai dažas no izdevumu pozīcijām, kam nepieciešami līdzekļi.

·         Infrastruktūra un pakalpojumi - maksas autostāvvietas ļauj pludmalēs nodrošināt papildu pakalpojumus un infrastruktūru - iegūtos līdzekļus var izmantot, lai izveidotu un uzturētu tādas ērtības kā tualetes, dušas, atkritumu savākšanas vietas, nodrošinātu pludmales tīrīšanu utt., kas palielina apmeklētāju ērtības un pakalpojumu līmeni.

·         Kārtība un pieejamība - maksas ieviešana palīdz kontrolēt un organizēt automašīnu plūsmu, novēršot haotisku auto novietošanu un automašīnu ilgstošu atstāšanu, kas var radīt problēmas visiem pludmales apmeklētājiem. Maksa par autostāvvietu lietošanu arī palīdz nodrošināt kārtību un taisnīgu autostāvvietu izmantošanu.

·         Atsevišķos gadījumos maksa par autostāvvietas lietošanu palīdz regulēt pieprasījumu pēc autostāvvietām - nedēļas nogalēs vai svētku dienās, kad pieprasījums jūtami pārsniedz stāvvietā pieejamo vietu skaitu, maksa veicina apzinīgāku stāvvietas izmantošanu - cilvēki lieki neuzturas stāvvietā, atbrīvojot vietu citiem, kas vēlas to izmantot.

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 18.maijs 2023 16:06
11 0 Atbildēt

Europarks protams ir piradasi, bet ja stāvvieta pie dabas ir bez maksas, tad urlēni to pieirš līdz nemaņai un tad normāliem cilvēkiem tur pat negribās braukt.

Tik jāseko, lai ne tikai naudu iekasē, bet arī uztur to vietu normālā skatā.

Krotow 18.maijs 2023 17:21
11 1 Atbildēt

Laikam neesi redzējis kādā stāvoklī atpūtas vietas atstāj arī cilvēki, kurus urlu kategorijā nav pieņemts ieskaitīt     Protams, miskastu trūkums un nepareizi ierīkotas miskastes, ko kaijas un vārnas izvazā, arī ir pie vainas. Taču pludmales laikam ir viena no kategorijam kur prasītos neuzkrītoši novērot tusētājus un bezkaunīgus mēslotājus stāvvietā ar policijas brigadi apturēt un pagriezt atpakaļ - lai atgriežas un savas drazas satīra. Lielo melno maisu viņiem var izsniegt uz pašvaldības rēķina. Video ielikt YouTube ar atsauci ziņu portālos. Kad šādu izlases kārtā pieķerto skaits pārsniegs 10, pārējie sāks domāt... vai nav tomēr vienkāršāk savus mēslus paņemt līdz.

Krotow 18.maijs 2023 17:15
5 2 Atbildēt

Šoreiz piekrītu. Ja pietiek naudas auto, lai maksā 2€ par stāvvietu. Taču lai nodrošina apmaksu caur kādu populāro aplikāciju tipa Mobilly, lai nav visu laiku sīcene janēsā līdz.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti