Gribi baudīt dabu, maksā ragā! - Ādažu novadā uzsāk darbu autostāvvietu operators Europark 20

 

Foto: Publicitātes attēls

Jevgēnijs Kuzņecovs | 18.maijs 2023 14:13

No 17. maija piejūras autostāvvietās Ādažu novadā uzsāk darbu autostāvvietu operators EuroPark Latvia. Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad siltajā sezonā samaksa jāveic 4 autostāvvietās:

·         Jūras iela, Carnikava: 1.00 €/h

·         Vanagu iela (pie dzelzceļa stacijas), Kalngale: 1.00 €/h

·         Aizvēju iela (pie pastaigu takas), Garciems: 2.50 €/h

·         Ziemeļu iela (pie pašas pludmales), Lilaste: 2.50 €/h

Par autostāvvietu iespējams norēķināties, izmantojot EuroPark mobilo lietotni.
Maksu par autostāvvietas lietošanu līdz 30. septembrim būs nepieciešams veikt katru dienu laikā no plkst. 10.00 līdz 18.00.

Kāpēc autostāvvietas izmantošana pie jūras un citām ūdenstilpēm kļūst par maksas pakalpojumu?

Tam ir vairāki iemesli, tostarp:

·         Maksa par autostāvvietu ļauj nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu - marķējuma atjaunošana, aprīkojuma apkope un teritorijas uzkopšana ir tikai dažas no izdevumu pozīcijām, kam nepieciešami līdzekļi.

·         Infrastruktūra un pakalpojumi - maksas autostāvvietas ļauj pludmalēs nodrošināt papildu pakalpojumus un infrastruktūru - iegūtos līdzekļus var izmantot, lai izveidotu un uzturētu tādas ērtības kā tualetes, dušas, atkritumu savākšanas vietas, nodrošinātu pludmales tīrīšanu utt., kas palielina apmeklētāju ērtības un pakalpojumu līmeni.

·         Kārtība un pieejamība - maksas ieviešana palīdz kontrolēt un organizēt automašīnu plūsmu, novēršot haotisku auto novietošanu un automašīnu ilgstošu atstāšanu, kas var radīt problēmas visiem pludmales apmeklētājiem. Maksa par autostāvvietu lietošanu arī palīdz nodrošināt kārtību un taisnīgu autostāvvietu izmantošanu.

·         Atsevišķos gadījumos maksa par autostāvvietas lietošanu palīdz regulēt pieprasījumu pēc autostāvvietām - nedēļas nogalēs vai svētku dienās, kad pieprasījums jūtami pārsniedz stāvvietā pieejamo vietu skaitu, maksa veicina apzinīgāku stāvvietas izmantošanu - cilvēki lieki neuzturas stāvvietā, atbrīvojot vietu citiem, kas vēlas to izmantot.

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 18.maijs 2023 15:10
0 0 Atbildēt

Elektro nav jāmaksā.

0pis 18.maijs 2023 16:06
11 0 Atbildēt

Europarks protams ir piradasi, bet ja stāvvieta pie dabas ir bez maksas, tad urlēni to pieirš līdz nemaņai un tad normāliem cilvēkiem tur pat negribās braukt.

Tik jāseko, lai ne tikai naudu iekasē, bet arī uztur to vietu normālā skatā.

Krotow 18.maijs 2023 17:21
11 1 Atbildēt

Laikam neesi redzējis kādā stāvoklī atpūtas vietas atstāj arī cilvēki, kurus urlu kategorijā nav pieņemts ieskaitīt     Protams, miskastu trūkums un nepareizi ierīkotas miskastes, ko kaijas un vārnas izvazā, arī ir pie vainas. Taču pludmales laikam ir viena no kategorijam kur prasītos neuzkrītoši novērot tusētājus un bezkaunīgus mēslotājus stāvvietā ar policijas brigadi apturēt un pagriezt atpakaļ - lai atgriežas un savas drazas satīra. Lielo melno maisu viņiem var izsniegt uz pašvaldības rēķina. Video ielikt YouTube ar atsauci ziņu portālos. Kad šādu izlases kārtā pieķerto skaits pārsniegs 10, pārējie sāks domāt... vai nav tomēr vienkāršāk savus mēslus paņemt līdz.

0pis 18.maijs 2023 20:42
3 0 Atbildēt

Urlas - tas nav izskats vai materiālais stāvoklis, tas ir domāšanas veids. Austrumos urlas ir pat sagrābuši valsts varu, lai gan pirmajā brīdī izskatās pēc parastiem cilvēkiem.

Pļurkt 19.maijs 2023 8:26
0 6 Atbildēt

Beidz murgot!!!

Urla ir "urozhenec Latvii".

Slinkais 18.maijs 2023 16:35
2 0 Atbildēt

2 eiras par iebraukšanu sūnuciemā joprojām dārgi???

Krotow 18.maijs 2023 17:15
5 2 Atbildēt

Šoreiz piekrītu. Ja pietiek naudas auto, lai maksā 2€ par stāvvietu. Taču lai nodrošina apmaksu caur kādu populāro aplikāciju tipa Mobilly, lai nav visu laiku sīcene janēsā līdz.

O-Pis 18.maijs 2023 17:40
2 0 Atbildēt

Izklausās pēc komunistu lozunga - kam kaut kas pider, tas jāatņem...

0pis 18.maijs 2023 20:43
1 3 Atbildēt

Izklausās pēc komunistu lozunga - man pienākas.

O-Pis 19.maijs 2023 17:15
1 0 Atbildēt

opis atkal piedzēries.

Kurš runā par to ka kaut kas pienākas? Tas tikai Tavās nodzertajās smadzenēs.

Ja arguments ir, ka jātīra pludmale - OK, maksas ieeja neatkarīgi no tā vai abrauci ar auto, vilcienu vai velo.

ja vienīgais arguments ir "Ja pietiek naudas auto, lai maksā 2€ par stāvvietu", tas ir tīrākais komuņagu (tādu kā Tu) izgājiens. Un starp citu tie 2€ ir par stundu, tātad realitātē tie jau būs kādi 10€...

Rigapark 23.maijs 2023 10:35
0 0 Atbildēt

Izmanto europark aplikāciju un varēsi norēķināties. Nevienā europark stavieta nevar izmantot mobility,jo viņi pāriet un popularizē savu app.

srt 18.maijs 2023 18:54
0 2 Atbildēt

Pilnīgi atbalstu! Visā piekrastē vajadzētu tikai maksas stāvvietas un ar video novērošanu! Valsts Meži, protams, ir cienījams kantoris. Bet viņu tradīcija izveidot bezmaksas atpūtas vietas ir pilnīgā dirsā. Viss piecūkot, piedirsts, koki izcirsti. Viss letiņu atpūtpieku tradīcijās!

LOHS2ū 18.maijs 2023 22:20
2 0 Atbildēt

Nu jā. Nē,nubet tu zinkā. Kuŗš Lohs tagad tev pa 2eur/dien naktī brauks peldēt uz kaut kādiem piemīsstiem maijoriem un/vai piekākātiem assariem.

Kad šite te reku tepatās ādāžos ira šitāds te spēcīgs Serviss- ja carnikakavā vispār pa 1e var paspēt d/su nomazgāt vai kalnagales krūmos veselu stundu plikos seksķermeņus pavērot. Jā.

Eurō pārkam vispār vajadzētu izīrēt vismaz kādus 95-98% (atlikušo,vēl neizīrēto) daudzmaz horizontāli/līdzeno LV cietzemju plātību. 

No 2025tā ieteicams noformēt arī (ar 12V lodāmuriem un portatīvajiem bezvadu gludekļiem aprīkotas) mobīlās reketieru brigādes, kuras (mums,veiksmīgi,līdz pat 30.sept..) darbotos mežu,purvu un/vai (atlikušo) iekšzemes iekšējo ūdeņu tuvējajā tuvumā.🏴‍☠️

Iautofans 19.maijs 2023 6:07
4 0 Atbildēt

Neiesaku maksāt. Vini jums ari nav tiesīgi uzlikt "sodus". Ja hzliek - vienkarsi ignorēkiet, jo nekadu piedxinu vini ari nav tiesigi uzsakt, jo ne viniem ne jums nav darijuma apliecinosu dokumentu.

Ivars. 19.maijs 2023 6:51
0 0 Atbildēt

Nolāpītā mafija un nelieši ierēdņi Atlaist Saeimu.

Pļurkt 19.maijs 2023 8:33
1 0 Atbildēt

Primārajam ir jābūt nevis naudas iekasēšana, bet videonovērošana un neizbēgams sods par piecūkošanu!! Jo savādāk augs tikai maksa, jo nesodītie sāks cūkoties ar vien vairāk!

Šitā mums te bija kolosāla peldvieta, kur varēja ar bērniem (mazbērniem) atbraukt, paspēlēties smiltiņās, papļuņčāties plašajā ūdens seklumā..... BET kaut kādiem auniem sagribējās paārdīties ar džipiem un kvadracikliem.

Zeme bija PRIVĀTA, nekādas ieejas maksas gadu desmitiem, bija tualete, vienmēr sakopts, nopļauts.... Nu džeks uzlika šlagbomi un ķieģeli!! Lafa beidzās kaut kādu idiotu dēļ.

James Bong 19.maijs 2023 11:35
0 0 Atbildēt

Derētu tad arī kādu tautas kontroli cik naudas iekasets pa mēnesi (summas sanāk videji 5-6 eur no auto), un par cik sakartota infrastruktura. Kassierim arī jābūt uz vietas, es piem mobilly nekad nesmu lietojis, nelietoju un netaisos lietot.

LOHS2ū 19.maijs 2023 13:47
1 0 Atbildēt

Nu es tiešām gan "gribētu sassveicināties" ar kādu no tiem lohiem, kuri būtu gatavi tagad šito savu loh peldsezonu aizvadīt/par! 2,50eur stundā.Uzzināt viņu "patieso viepdokli".

Ta kādu tev te vairs tautas kontroli- drīzāk varētu būt tā,ka vienurīt (arī) tavs personīgais privātpersonas pagalms izrādīsies kādam izīrēts.Paver duris suni izlaist un atduries pret Zīmi...

imzz 19.maijs 2023 21:46
3 0 Atbildēt

Kaut kā pamaz. Vajadzēja zīmi "stāvvieta īstiem vīriem" un 10 eiro stundā. Par 1- 2,5 vēl kāds proletārietis ar savu Daci ielīdīs :-/

iciks 20.maijs 2023 13:57
0 0 Atbildēt

Tieši tā, ideja vietā, vien 1-2,5 eur/h ir par maz. Ierosinu summu trīskāršot ar iespēju nākotnē desmitkāršot.

Tad tas būtu ļoti zaļi un ilgtspējīgi. Uz jūru taču var aiziet ar kājām, aizbraukt ar velo vai izmantot satiksmes mugurkaulu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 3

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 5

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

6 Ginesa rekordi: Kārlis Bardelis ar laivu un velo apbraucis apkārt pasaulei (+ VIDEO) 3

Kad viņš sāka savu braucienu apkārt pasaulei, viņam bija 31 gads. To beidzot – 39. Kārlis Bardelis airu laivā un ar velosipēdu apceļojis zemeslodi un nu atgriezies Latvijā. Ceļojuma laikā sasniegti seši Ginesa rekordi un vākti līdzekļi labdarībai. Lasīt vairāk

 

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 10

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti