Kāda jēga BONUS-MALUS sistēmai

Ekspluatators Reģ.: 28.12.2005

Lūdzu neuztveriet personīgi! Vakar sanāca tikšanās ar bijušo skolas kolēģi, kurš nopircis zemīti dziļā..... un cīnās kā māk - cepuri nost. Esam jau pietiekoši pieauguši, lai kaut ko noklusētu, ja domājam savādāk. Bet te pēkšņi sākās(iepriekš pateikšu ka esmu jūrnieks - iepriekš esmu strādājis ~10 darbos - sākot ar cepuru adīšanu Čiekurkalna tirgum(Perestraoikā), beidzot kā skolotājs kamēr mācījos, sieva strādā krastā un ir tīri labi izsitusies arī iepriekš kādi 5darbi):

Vai vēl meklē darbu krastā? - uz ko atbildēju ka protams, bet perspektīvā darbā(lai nākotnē būtu savi 1000Ls nu tādā kā bla bla bla līmenī) un tad sākās - momentāli tika sarēķinātas manas izmaksas degvielām(80Ls), ēšanām(300Lsmēnesī), CASKO;OCTA(~650Lsgadā) un ka es dzīvoju ne pa saviem līdzekļiem un vispār vajagot braukt uz Īriju, dzīvokli vajag samainīt tuvāk darbam(degvielas taupīšanai), sievai vajag atrast tādu darbu, kur nenogurst un saņem lielu naudu! Visi valstvīri pilnīgi neko nedarot(kā 2gadi kā vairs tam nepiekrītu - gaumes lieta).

Un to man saka cilvēks kas nav ne reizi strādājis oficiālā darbā(protams es cienu cilvēkus, kas apstrādā laukus - bet šis nav tāds gadījums).Morāle - nu ja tev tik ļoti skauž ka man iet labi, tad nesarunā tikšanos(vēl Ziemasvētkos) uz kuru irodies ar 2stundu kavēšanos. Šitie tipiņi man stipri sabojāja iespaidu par lauciniekiem, tāpēc tagad pie galvenā.

Kāda jēga no Bonus-Malus sistēmas, ja OCTA Rīdziniekiem ir gandrīz divreiz dārgāka? Es saprotu ka 'ceļa nodoklis' ir mazāks neRīdziniekiem, kas protams arī mani nesajūsmina, bet kāds sakars ir ar apdrošināšanu?Turklāt liela daļa Rīgā jau sen dzīvo, bet pieraksts neRīgā, it kā es arī nebraukātu pie radiniekiem uz laukiem! Un tādi(augšminētie) tipiņi vēl absolūti nespēj novērtēt valstvīru darbu viņu pašu labā - viņi tikai pasmejas par visiem!

Es viņus protams neņemu galvā, bet šitā sačakarēt Ziemssvētku noskaņojumu ir jāmāk! Es novēlu visiem gaišu nākamo gadu un novēlu priecāties par cita panākumiem un ja kādam nav tā paveicies - uzmundrināt, jo nav jau naudā tā lieta, bet gan sevis atrašanā, lai darbs nebūtu par nepaceļamu nastu! Lai veicas!

 
Ekspluatators Reģ.: 28.12.2005
0 0 Atbildēt

Kā turpinājumu varu pateikt ka 20.01.2006. atradu darbu krastā, pie tam savā specialitātē arī alga reāla. Ne vietu ne algu nedrikstu izpaust.

mx_black Reģ.: 19.05.2004
0 0 Atbildēt

situaacija sekojosha:

pirms 2 gadiem choms ar manu auto parkingaa bik apskaadeeja citu auto. uzraxtiija papiirus, nu viss kaa naakas.

tagad gribu pagarinaat OCTA, a shie (ERGO) man ierubii 160Ls gadaa tjip jums ir pieshkirta 4.klase, taapeec jaamaksaa vairaak.

jautaajums: vai tas ir normaali, ka cita vadiitaaja izraisiitaa CSN rezultaataa Bonus-malus klase tiek sachakareeta man?

un kuras kompaanijas taas klases njem vismazaak veeraa, tb kur leetaak sanaaks apdroshinaaties?

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti