Ja jau atkal aizgāja par jauns/lietots, tad apskaidrojiet man, kādu mašīnu vidējais statistiskais strādajošais cilvēks var nopirkt bez līzinga? Pieņemsim, ka cilvēks varētu atļauties par mašīnu maksat kādus 200Ls mēnesī, neskaitot degvielu utml.
Braucamu lietotu mašīnu, kas iespējams nebūs jāremontē katru otro nedēļu vai pat dienu, manā skatījuma, var nopirkt sākot no kādiem 3,5k EUR, t.i. ~2,5k Ls.
Ja nav nekādu bagāto onkuļu vai zemes, ko pārdot (kas tāpat ir nejēdzīga operācija mašīnas pirkšanai), lai uzreiz nopirktu lietotu mašīnu, jākrāj būtu pat mazliet vairak par gadu. Lai pirktu līzingā, piemajai iemaksai (~15-20%) var sakrāt 2-3 mēnešos.
Jaunai (ne luxus klases, ~14000EUR) mašīnai nāktos krāt vairak kā 4 gadus.
Pirmajai iemaksai 10% varētu sakrāt 5 mēnešos. Tā kā parasti jauna mašīna netiek pirkta kā pirmā, bet pirmajai iemaksai tiek izmantoti līdzekļi no vecās pārdošanas, tad krāšanas periods atkrīt.
? Opel Meriva īpašniekiem?
Atnaks te tads VWfans, vinsh tev tadus batonus saspraudis ka nopirksi uzreiz! Meriva esot baigi labs aparaats. Es personigi gan domaju ka baigais shrots, bet mans viedoklis jau nav tik svariigs