Gāzes apkures katls

Ozz Reģ.: 25.11.2002

Dziive piespiezh intereseeties...

Gaazes apkures katls 70 kvadraatu lielam dziivoklim....

Kaadu tur vajag, cik eediis utt ieteicamie risinaajumi un personiskaa pieredze..

wellcome!

 
1 2 3 4 5 6
Bess Reģ.: 27.11.2007
0 0 Atbildēt

Šoreiz mans jautājums nebija kā patērētājam, bet gan kā tirgotājam (tuva radiniece strādā kantorī, kas tirgo un uzstāda granulu katlus). Viens klients kačājot pravas, ka šis jāapkalpo 24h laikā, vot i interesējamies, vai šim varētu būt taisnība.

Nu tad uzzvaniet un pakonsultējieties . Ja nav apkalpes līguma tad PN tam klientam. Ja nopietns uzņēmējs/a , tad labā vārda labad jameklē iespējas maksimāli īsos termiņos veikt katla defektāciju un remontu vai nomaiņu ,protams ja runa ir par ražotāja defektu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Ozz rakstīja:

Uggga rakstīja:

wvfans rakstīja: Ne tikai Junkers nobrūk dēļ špana problemam ..

mums 2x ir izbliezts datortomograafs par 200 štukaam, un arii nav dzirdeets ka latvenegro kaut ko buutu samaksaajis

problēma ir tur, ka neviens nemaksas pat Ls2000 par elementāru lekciju vai mācību līdzekli, kas jāņem vēra šādas iekārtas ekspluatējot. Tas tomēr ir kas cits, neka nodrošināt elektrību gāzes apkures katlam.

Zoo Reģ.: 28.03.2006
0 0 Atbildēt

davaj,gudreli-divos vaardos-kas tieshi nokaujas bez elektriibas.pateiksi-saaksu cieniit.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

šitāds bonuss ...

un kāds būtu tehniskā jēga atbildei - atsevišķi ar aķi barosi rentgenlampu, stepera motorus vai kompi?

Tehniskajam risinājumam pietiek pēc stravas pārtraukuma sekundes simtdaļas laikā iedot sinusa pusīti un viss.

Zoo Reģ.: 28.03.2006
0 0 Atbildēt

antons.lampai wajag dzeseesanu,sawaadaak anods pa pipeleem aiziet.un taa kaa pret paarkarsanu tur ir wairaakas aizsardziibas,straawas padewes trauceejumu rezultaataa dzeseesana atsaak darboties tikai tad kad softs ielasiijies.taa ka PN,losi.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Es zinu, ka dzesē un zinu, ka kāds no pirmajiem kompjiem ir piebeigts dzesējot ar kaļkainu ūdeni. Bet ko tas dod - jābaro ar backup viss aparāts, nevis atsevisķa tā daļa. Šai informacijai no backup sistemas izvēles viedokļa nav nekādas nozīmes.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Par apkuri un dzesi stikla ēkai - tad, kad to uzcels, iespējams, ka izmantotās tehno jau būs morāli novecojušas. Tāpec laikam tomēr praksē jāaizbrauc uz kādu vietu, kur ralizēta apkure/dzese ar siltajām grīdam un jāapskatās visādas jaunakās pasīvās ventilacijas/kondicionēšanas sistēmas. Siltumsūkņiem, piemeram, ar tiešo iztvaikosanu jau ir sasniegts koeficients 6 uz 1kW.. Siltas grīdas ir labs apkures veids, bet auksta grīda kā dzese? Varbūt aukstie griesti ?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

OK ideja interesanta, principā pasīvās kondicinēšanas sistemu pat varētu nekur nebraukt aplūrēt, tā teikt jānoskatās no dzīvnieku valsts tiem kas dzīvo zem zemes. Savukart runājot par aukstajiem griestiem, vai nesanāks tā ka "savāksim" kondesātu pie griestiem, kas nu nav sevišķi laba lieta ( galu galā kondiķi tačū tomēr "tek")?!?!

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Savukārt par siltajām gºīdām, man dzīvoklim ir elektriskās- teikšu ka feini, tikai protams lai būtu feini un nemaksātu šausmīgo kāpostu jāliek bezmaz krutākie termoregulatori ( Man ir ar taimeri kuram iestādās nedēļas dienas + 4 diennakts periodi kur katrā atsevišķi var definēt temperatūru).

UncleSEM Reģ.: 21.12.2003
0 0 Atbildēt

man sāvādāks jautājums :

meklēju Leišu čuguna katlam vienu sekciju ,droši vien pa visu Latviju šobrīd kādu tūkstoti tādus met lūžņos ,bet man rezerves krāsnij iznāca ieplēst ,varētu jau salikt ar vienu sekciju mazāk ,bet tad japārmetina pievadi .

pamātkatls darbojas ar gāzi ,bet dažreiz vajag ko sadedzināt .

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Biju domājis, ka grīda/griesti ir vesels maiņu bloks. Ja silda - silda gridu. ja dzesē - dzesē greistus. Silta grīda ir zināms un jau pierasts variants. Vēl tikai jāpaskatas, kā tāds apkures/dzeses panelis uzvedīsies.

ir sistēmas, kas ražo, elektrību, siltumu un aukstumu

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Raimond - tā tomēr nešķiet laba doma, šāda sistēma sanāk pārāk sarežģīta, jo jāizvelk attiecīgie "sildītāji" vai "dzesētāji" gan pa grīdu gan pa griestiem - tad jau tomēº tā gaisa tuneļu sistēma ir krietni vienkāršāka, lai arī ja nepareizi sarēķināts, tad gaisa plūsma var nebūt pietiekama, tomēr ar visu to sistēmas drošība ir augstāka.

Piem. dažādi riski, kas saistīt ar konkrēto "komunikāciju" pārraušanu, nedod dievs ja pie griestiem/grīdas būs ūdens vai gāze, kas tur nebūs mazos daudzumos !!!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

www.cuil.com/...

www.cuil.com/...

nu ar tādu siltumsūknim ir tie COP - 6 dabūti

pie nosacījuma, ka šis pats cirkulē visā sistēmā

boliks Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

O beidzot atradu.

Jautājums gāzes katlu lietotājiem. Vai kādam ir gadījusies katla kļūme "EA" katls JUNKERS Cerapur Comfort ZSBR 28 kondensācijas.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
4 0 Atbildēt
boliks Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

Paldies to par padomu Viss jau bija apskatīts iespējamie risinājumi izmiģināti, tāpēc arī tāds jautājums. Meistars arī būs dienas otrajā pusē. Tad varēšu padalīties ar risinājumu.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Piedod, bet tādā gadījumā nav saprotams, KO JAUNU cerēji sagaidīt komentāros, ja jau visu biji aplūkojis?

boliks Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

Moš kādam no useriem ir bijusi līdzīga katla kļūda.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Un? Ko tev tas dotu?

Internetdiagnostikā kļūdas iespējamība var sasniegt 95%.

Cerēt uz to vienīgo pareizo risinājumu, kad jau visu internetu esi izracis, visus iespējamos risinājumus iemeslu un risinājumus atradis (vai tiešām pārbaudījis) ko tev dos vēl kāda papildus, visai iespējami bezjēdzīga versija?

Nu man nav tik "gudrs katls", kas raksta kļūdas kodu. Nobira tam kaut kas un tas pārstāja darboties. Sazvanīju meistaru, izstāstīju, tas pavaicāja vai šo to varu pats pārbaudī, un meistars arī saremontēja! VISS! TIK VIENKĀRŠI! Un vēljoprojām strādā!

Man taču vienalga nekas nemainījās no tā, ka uzzināju no meistara, ka uz plates nomiris mikrorelejs. Man personīgi katla pašaremontēšanās (vai paša spēkiem paveicamā remonta) procesā tas nepalīdzēja ne tik cik melns aiz naga. Jo tāpat bija vai nu meistars jānogādā pie kaltla, vai katls/plate pie meistara. Meistars to plati tāpat izzvanīja un atrada vēl pāris beigtas daļas.

Ko tieši man būtu līdzējis tas, ka internetā varbūt uzzinātu kurš varbū mikrorelejs vai pretestība izbeigusies uz plates? Pat, ja to atrastu, pats to pārlodētu, bet izrādīotos, ka iemesls tomēr ir cits, un problēmu tāpat nebūtu atrisinājis?

Izsauci meistaru, sagaidi, tas atnāks atrisinās vai zinās kā atraisināt problēmu un miers! How hard it can be???

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Atgriežoties pie tēmas par gāzes apkuri. Man ievilkšanas izmaksas mājai Rīgā sarēķināja 7500 eur ar PVN. Es gribu kā privātpersona un ceru uz vienošanos (sīkāk neskaidrošu) Ņemot vērā, ka SS arī izmaksā kādus 5k eur, esot opcijai pilsētas gāzei, šķiet, nav viss tik slikti.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Granulu katls ar visu uzstādīšanu izmaksās (krietni) mazāk. Ērtības (gandrīz) tās pašas.

Un nav no krievu cenu cimperlības (tik lielas) atkarības.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
6 0 Atbildēt

Granulu katlam ir vairāki ne gluž gandrīz ērtību ziņā.

Izmērs.

Kurināmā bieža iegāde un/vai vieta uzglabāšanai.

Kurināmā uzpilde.

Katla regulāra tīrīšana

Limitēta autonomija uzlādes un tīrīšanas darbu dēļ.

Pluss un neapgāžams - vietējais kurināmais!

P.s. Tiesa granulu kvalitāte - raiba kā dzeņa vēders.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
2 0 Atbildēt

Šogad granulu cenas cēlās jau divas reizes, abas aptuveni par 10 EUR tonnā. Pirms nedēļas, pusotras bija neliela granulu krīze, jau strauji palielinājās eksports. Arī dēļ slapjā rudens/ziemas nevar tik daudz koksnes izvest no mežiem. Pamatā gandrīz 90% granulu (kā kuram ražotājam) iet eksportā. Ja pietrūkst izejmateriālu, cieš vietējais tirgus, jo līgumus neviens nelauzīs.

Damn Reģ.: 07.12.2003
5 0 Atbildēt

Granulas vs Gāzes vads, ērtības noteikti nav gandrīz tās pašas.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 0 Atbildēt

Absolūti - jā! Ir man bijis GRANDEG katls, bija ok, bet ne vairāk. Ja mājā nav paredzēta telpa tādai uzpariktei - tad nekā. Nav vērts salīdzināt abu katlu izmērus, piemēram. Man savulaik bija atsevišķa katlu māja, kurā atradās GRANDEG un ne maza granulu novietne. Tas bija ok. Citādi laikam tomēr nē.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 1 Atbildēt

Latgranula inčukalnā. 3. gadu bez dzeņa vēderiem.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Tas tāpat neatceļ regulāru katla bunkura uzpildi, katla stādināšanu un tīrīšanu un ir limitēta autonomija.

Bet pareizi no vairākiem aspektiem - vietējais kurināmais, atjaunināmais kurināmais resurss. Par šiem diviem jautājumiem pretargumentu nav.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

Ir paziņam granulnieks pagrabā. Vietas daudz, bunkurs liels. Papildina 1x 3 nedēļās, tad arī iztīra. Pa vidam jau tas katls pats ik pa brīdim pelnus ar gaisu papūš nost.

Gāzi nemaz netaisās likt.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
2 0 Atbildēt

Bet protams!

It īpaši, ja ir daudz vietas un tas viss tā strādā - nekādu problēmu.

Viss atsitās uzstādīšanas izmaksas + ekspluatācijas izmaksas.TO sarēķinot var finansiāli sarēķināt kas ilgtemiņā ir izdevīgāk, vēl pievienojot ērtību faktoru. Reizēm ērtības ir svarīģākas par izmaksām, reizēm otrādi.

Ja gāze ir tālu - gāzi var aizmirst uzreiz, ja vietas maz - un ir gāze, granulu katla lietderība - arī ir zem jautājuma

Cik situāciju tik risinājumu. Universāli visiem deroša vienīgā varianta nav!

boliks Reģ.: 22.03.2004
0 0 Atbildēt

Problēma atrisināta.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
1 0 Atbildēt

Nu bet forši!

Atnāca meistars, veica iekārtas defektāciju, lokalizēja problēmu un to novērsa. Atlika tikai par ātru un kvalitatīvu darbu samaksāt nosaukto pakalpojuma cenu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Un kur risinājums?

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

man euromaxx katlam bija EA kļūda. beigās mainiju pamatplati. esot izplatīts defekts, ka smafdzenes neredz liesmu. pie tam mainiju pats. desmit skrūves un 20 minūtes laika. ietaupiju ap 100eur no masķera teiktās cenas

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

tas ir iespējams, ja "prot skrūvgriezi", zina kur dabūt plati,

rokas nav līkas un ir apjausma ko dari...

1 2 3 4 5 6
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti