Slinkais rakstīja: laikam dzīvo ar svecēm. es katru mēnesi maksāju 60ls par špani, neko pārmērīgu nededzinu
Tad jau laikam visā mājā visu diennakti spīd simtvatīgas kvēlspuldzes...
Mani vecvecāki ir visur saskrūvējuši taupībnieces, tās izmanto taupīgi. Ir arī elektriskā plīts, kas tiek lietota brokastīm/pusdienām, vakariņas, vismaz ziemas periodā vārās uz malkas plīts. Ir arī elektriskais boileris, bet ziemas periodā tas ir atslēgts un noslēgts un ūdeni sasilda centrālapkures katls. Televizors, kurš tiek darbināts 1-3 stundas vakaros arī nav plazma... Vēl, protams, kaut kādas saimnieciski tehniskas aktivitātes, kas iesaista elektrību, kādi zāģi, kaut kas tāds, bet tas sīkums. Tagad vēl pienāca mans old-school kompītis, kura patēriņš nav tas mazākais un kurš spēj manas 12 m2 istabas temperatūru pa nakti noturēt vismaz pāris grādus augstāku nekā pārējās mājas temperatūru, kā arī radiotehnikas U-7111 pastūzis, patēriņa starpība bija jūtama.
Tā kā es pats esmu izšķērdīgāks taupītājs, atceros, kad dzīvoju viens dzīvoklī, kur galvenais patērētājs bija lampas, kompis 24/7, elektriskais boileris, tur elektrība pēc septiņu saņu tarifa uz 20 lašiem mēnesī sanāca. Pašā sākumā vēl bija kaut kas ar četriem saņiem par kilovatstundu, atceros ka pēc gada atnāca brīdinājums par megavatstundas parādu...
ko darīsiet, kad dīzels maksās 1Ls/litrā
Izskatās, ka tie laiki nav tālu. Pāris mēnešu un ok.
Ko saka ekonomisko dīzeļmotoru lietotāji?