zivtiņš grib močīt ar lāzeriem

anonimikis Reģ.: 18.10.2002

Latvija veic pārrunas ar kolēģiem Krievijā, lai mēģinātu viņus pierunāt pārdot iekārtu, kas ar lāzeru stariem var noteikt, vai automašīnā atrodas iereibušas personas, šodien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Iekārta ir izgudrota Krievijā, un tā spēj bez automašīnas apstādināšanas no attāluma noteikt, vai spēkratā atrodas kādas personas reibuma stāvoklī. Krievija ir visai privātīpašnieciska uz šo iekārtu, un līdz šim tā slēpa faktu par šādas iekārtas eksistenci, kā arī paziņoja, ka to nepārdos. Tomēr Zivtiņš esot pietiekami ietiepīgs, lai neatkāptos no idejas iegūt šo iekārtu.

Patlaban notiekot pārrunas ar Krievijas pusi, un tiek apsvērta ideja pamudināt Latvijas zinātniekus izgudrot līdzīgu iekārtu, jo Krievija neatklāj, kā tā darbojas.

Pēc Zivtiņa teiktā, šī iekārta ir Latvijas nākotne cīņā ar dzērājšoferiem, turklāt pēc tās iegādes nevajadzētu rīkot plašus reidus, pārbaudot arī pilnīgi skaidrā braucošos šoferus. Iekārta, kas ir pārvietojama un ir nedaudz lielāka par profesionālo videokameru, spēj noteikt vien, vai automašīnā atrodas cilvēki reibumā, nevis konkrēti vai šoferis ir lietojis apreibinošas vielas.

Pagaidām gan nav skaidrības, cik šī iekārta varētu maksāt un kad tā nonāks pie Latvijas ceļu policistiem.

 
1 2 3 4
uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

jugasvilli rakstīja: par dzeršanu runājot, kāpēc nevienam te neienāk prātā visvienkāršākā patiesība - nu, nedzer pie stūres un šī problēma nebūs aktuāla. bet visvairāk bļauj tie, kam pašiem šos noteikumus patīk pārkāpt.

man ir pilnīgi pie kājas, kāds tas sods ir, jo es pie stūres nedzeru. punkts.

Nu bet tak nedzer pie stūres – un tad kad dabūsi sejā izsalkušu policistu ar norakstītu alkometru un protokolu varēsi mazgāties balts – tās jau būs tavas problēmas…

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja: .... lielākā vai nu atpērkas jau pirms tam vai pēc tam pasaka, ka naudas nav un nebūs....

Atpērkas pirms sēšanas kamerā????

Kādā veidā???

Runa ir par to ka kāds gudrinieks gaudô par to ka arestanti izmaksā 5 lati, bet aizmirst ka soda nauda ta uzrēķināta kāda.

Tas ka policija nevar iekasēt tas jau cits stāsts…

Es jau sen saku ka gan VIDam gan policijai pārādu piedziņai jāvēršas Creditreformā…

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

Atpērkas pirms sēšanas kamerā????

Kādā veidā???

nezinu.... ne reizi neesmu šo procedūru izpildijis.... (bet gan jau, ka var atrast pazīstamu degunu, kas zinās cik un kam ir jāiepiķo lai process neaizbīdītos līdz kamerai....

vispār prasi vadonim.... kā viņam izdevās šmigā uztaisīt avāriju un nesēdēt.... nemaz jau tik daudz laika nav pagājis, moš jamais vēl atcerās

p.n.

varbūt arī dabūja atsēdēt, bet to viņš nevienam nesaka.....

p.p.n.

vispār jamais jau pat noliedz, ka būtu to lūzni šmigā sasitis... bet tā jau ir cita opera...

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

un par soda naudu un arestantu izmaksām.....

soda nauda paļubomu aiziet plusos.....(ja izdodas iekasēt, protams)

bet uzturēšanas izmaksas ir tiešie izdevumi, kurus var tiekties samazināt

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

jugasvilli rakstīja: Ar savi kārtējo tukšpļūtīšanu izcēlies. Ņaukstētājs.

Ej dilles palasīt – uzlabot Latvijas IKP – vismaz kautkāda jēga būs no parazitējošiem ofīzdarboņiem, kuri neko lielāku par pildspalvu un neko smagāku par karoti mūžā nav rokās turējuši…

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

jugasvilli rakstīja: nav ko atbildēt, urļik? tāpēc mēģini mani aizvainot, piesaucot nodarbošanos?

Kurš tad pirmais sāka svaidīties ar apvainojumiem…

Ai labi nemetīšos tak četrāpus lai atrietu pretim katram sētas krancim…

Miers uz zemes un cilēkiem labs prāts…

draco Reģ.: 25.07.2002
0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

draco rakstīja: daudz tu, mle, saproti... pa ausu galam dzirdeejis, un taga dzied te.

tiri piri bem baram

Laikam jau es neko nesaprotu…

Kursi ir par brīvu – tā teikt altruistu kantoris atvēries…

CSDD arī par baltu velti ņem pretī sertifikātu un izdod jaunas tiesības – nē nu ko ta es – puisis no laukiem saprotu no tiem kodiem un nodevām par nodevu iekasēšanu…

kursi, protams, pa naudu. tiesiibas ta - tipa naudas pelnaamaas, taa ka atpogaat naaksies, bez variantiem. a bez 95 koda vari sievasmaati ar personiigo smago vizinaat briivi.

nu bet tas taa - reizi 5 gados. anyway briiniities nav par ko - valsts tas ir bizness.riktiigi liels - visaadi maikrosofti un so blakus valstiim taadas blusas vien i. nu i attieciigi, pa cik valsts ir bizness un parazitee uz cilveekiem - tad tas i normaali ka visaadu ierobezojumu un nodoklju a katru gadu paliks tikai vairaak. nu i kapitaalisms ar rulz - var dabuut darbiniekus naudas izteiksmee, kas ir leetaak pat nekaa "par eedienu" - respektiivi veel krutaak nekaa pie vergturiibas.... kur mees visi shitaa nonaaksim, pat domaat negribaas.

BadAss Reģ.: 27.09.2006
0 0 Atbildēt

jugasvilli rakstīja:

uupis rakstīja:

jugasvilli rakstīja: par dzeršanu runājot, kāpēc nevienam te neienāk prātā visvienkāršākā patiesība - nu, nedzer pie stūres un šī problēma nebūs aktuāla. bet visvairāk bļauj tie, kam pašiem šos noteikumus patīk pārkāpt.

man ir pilnīgi pie kājas, kāds tas sods ir, jo es pie stūres nedzeru. punkts.

Nu bet tak nedzer pie stūres – un tad kad dabūsi sejā izsalkušu policistu ar norakstītu alkometru un protokolu varēsi mazgāties balts – tās jau būs tavas problēmas…

Ko tu neteiksi? Cik tādu gadījumu ir, ka ments speciāli nedzērušu cilvēku ķer uz muļķi?

Kad dabūšu sejā tādu, viņš vairs mentenē nestrādās, jo es pieprasīšu ekspertīzi un ar to arī lieta beigsies, ja man būs labs garīgais.

Ar savi kārtējo tukšpļūtīšanu izcēlies. Ņaukstētājs.

Personīgi esmu sastapies. Pārmarinētu šašliku biju ieēdis pēc jāņiem, un žagas piemetās. + vēl izskats samocīts pa jāņiem, jo negulēts, tusēts un daudz nobraukts ar auto. Bet ne piles alkohola. Tad nu mani pagalmos apturēja, redzēja ka žagojos dodot tiesības, uzreiz ar alkometru bija klāt. Iepūtu veselas 0.8 °%.

uz otro pūtienu pieprasīju lai izpako man jaunu munštruku tai alkotrompetei. Ilgi stīvējās pretī, beigās izpakoja ar'! Tad nu bija viss "pa nullēm".

Gads kaut kāds 2000 varēja būt.

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

jugasvilli rakstīja:

Pirmais rakstīja: deksters šmigā sasita mašīnu... nu un??? viņš kaut kapeiku sodā oficiāli samaksāja???

kuju!

atkal bābas pļāpāšana.....

protams, ka TAS taču nevar būt

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

jugasvilli rakstīja: Saprotu, ka tavējais gadījums bija unikāls, neatkārtojams, kas iedzēla dziļi sirdī un ir pelnījis visas pasaules nosodījumu, bet, nu, tomēr, nav rādītājs.

Arī esmu saskāries ar līdzīgu "ķeršanu uz muļķi" pirms gada, bija 0,5L alus 2-3h pirms braukšanas, tā kā droši zināju, ka viss ir kārtībā. Pirmkārt CP alkometra rādījumu neuzrādija, tik noburkšķēja, ka esot norma, tā arī nesapratu ko tas nozīmē. Nu tad vienā mierā teicu, ka pūtīšu pēc 15min atkārtotu, nu tad sākās pasakas, ka man tad rādīšot vairāk un vispār ekspertīzē būšot vēl vairāk nekā pūšot trubā. Nu neko nospļāvās negaidot tās 15min un atdeva doķus. Tā kā jāuzmanās ir arī, ja visu ievēro un CSN nepārkāpj, jo kā aptur tā "cilvēks ir, gan pantu piemeklēs", citādi lieka laika tērēšana un soda plāns nepildās. Kaut kā sāk atgādināt 90-gadu poļu CP darbošanos, kad no mašīnās pat ārā nekāpjot CP soda par nodilušu protektoru

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

reku ir veikuši tās solītās tehniskā stāvokļa pārbaudes uz ceļiem./

Katrs desmitais kravas transportlīdzeklis ceļu satiksmē apdraud citus satiksmes dalībniekus un ir satiksmei bīstams, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja CSDD preses pārstāve Ieva Bērziņa.

Visbiežākie konstatētie defekti bija bremžu sistēmu bojājums.

Jau ziņots, ka īpašā Latvijas un Lietuvas atbildīgo institūciju reidā šodien tika kontrolēts kravas transportlīdzekļu tehniskais stāvoklis uz ceļa. Reids notika robežkontroles punktā "Grenctāle", un tajā piedalījās CSDD, Autotransporta inspekcijas un Valsts policijas pārstāvji, kā arī attiecīgi atbildīgo institūciju kolēģi no Lietuvas.

Pārbaudīti tika vairāki desmiti kravas auto ar dažādu valstu numurzīmēm, pārsvarā autopārvadātāji no Latvijas, Polijas un Lietuvas, taču bijuši arī Vācijas autopārvadātāji.

Reida laikā diviem autopārvadātājiem tika atņemtas numurzīmes, kas nozīmē, ka bija būtiski bojājumi bremžu sistēmā, un diviem autopārvadātājiem atņemtas atļaujas piedalīties ceļu satiksmē – tas nozīmē, ka mēneša laikā jāveic atkārtota tehniskā apskate. Numurzīmes tika atņemtas diviem Polijas autopārvadātājiem, savukārt Latvijas un Lietuvas autopārvadātājiem tika atņemtas tiesības piedalīties ceļu satiksmē.

Šādi reidi nav vienreizēji, pārbaudes notiekot regulāri jau kopš 2005. gadu, skaidro Bērziņa. Šis reids parādījis, ka katrs desmitais transporta līdzeklis ir bīstams, jo tiem ir vairāk vai mazāk bīstami tehniskie defekti. Kontroles esot jāturpina, jo kravas auto bīstamība, ja tas piedalās ceļu satiksmē un tam nav perfektā kārtībā bremžu sistēma, ir īpaši augsta, uzsver CSDD pārstāve.

Jau ziņots, ka Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš nolēmis intensīvāk pārbaudīt kravas auto tehnisko stāvokli. Ja automašīna neatbildīs noteiktajām prasībām, tai tiks noņemtas valsts numuru zīmes un tālāka tās pārvietošanās tiks liegta. Automašīnas vadītājam būs jāmeklē treileris, kas spēkratu nogādās uz autoservisu remonta veikšanai.

Zivtiņš skaidroja, ka šī reida iniciatori ir Lietuvas kolēģi, kuriem šāda ideja radusies pēc pēdējās traģiskās avārijas Lietuvā, kad sadūrās trīs spēkrati no Latvijas - divas smagās automašīnas ar puspiekabēm un mikroautobuss. Viens no avārijas iemesliem esot tas, ka kravas auto pārsprāgusi riepa.

Zivtiņš norāda, ka bieži vien smagu avāriju iemesls ir sliktais auto tehniskais stāvoklis, tādēļ šādi reidi ir atbalstāmi.

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

anonimikis rakstīja: Numurzīmes tika atņemtas diviem Polijas autopārvadātājiem, savukārt Latvijas un Lietuvas autopārvadātājiem tika atņemtas tiesības piedalīties ceļu satiksmē.

A vot kā šitas tiek atrunāts, ka konfiscē citas valsts numurzīmes???

Es saprotu ja teiksim konstatējot bojājumus neļauj tālāk braukt, bet atjemt – hmm…

draco Reģ.: 25.07.2002
0 0 Atbildēt

jopta - un kaa vinji taisaas konstateet, ka riepa nespraags? garantiju ar kkaadu dos? cik es saprotu, riepu spraagshanaa ir taapat kaa a biteem - nekuja paredzeet nevar, it seviskji smagajiem. itkaa normaala riepa, spiediens ok, paarkrauts nav - a brauc, brauc - un reku!

nu i interesanti kaa jamie auto tehapskati izgaajushi - nemeedz tak gluzhi taas bremzes pa skaitiitiem meeneshiem taa nokjlaaties, da i veel taados apmeeros - katram desmitajam. bet nu kopumaa, ja no malas apskataas - doma pati pa sevi nav slikta. veel labi buutu pastiprinaati kontroleet masas un slodzes uz asi ierobezojumus...

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt
HIPPY Reģ.: 11.12.2001
0 0 Atbildēt

Zivtiņš būs pirmais rindā

kolumbs Reģ.: 27.12.2005
0 0 Atbildēt

Zivtiņš netiek pie ātruma radariem pagaidām, tā kā līdz alkohola radariem vēl tālu.

www.apollo.lv/...

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt
kalfonso Reģ.: 27.03.2002
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja: www.bauskasdzive.lv/...

sieviete+rwd uz slidena ceļa... viena dāmīte gadus 4us atpakaļ pie valmieras autobusu izslēdza ar probi. tur gan veismīgāk viss beidzās - cieta tikai bleķi un betona figņa, kas signalizē, ka iebraucat Valmierā.

zaķis mina virsū un vilka garām busam, pakaļu sameta, taranēja busa priekšējo ratu un buss grāvī gan. labi, ka neapgāzās.

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

anonimikis rakstīja: Numurzīmes tika atņemtas diviem Polijas autopārvadātājiem, savukārt Latvijas un Lietuvas autopārvadātājiem tika atņemtas tiesības piedalīties ceļu satiksmē.

A vot kā šitas tiek atrunāts, ka konfiscē citas valsts numurzīmes???

Es saprotu ja teiksim konstatējot bojājumus neļauj tālāk braukt, bet atjemt – hmm…

Nu vispār jau... Uz starptautisku kašķi velk. Numura zīmes ir izdevējvalsts īpašums. Tāpat kā pase u.c. dokumenti. Ne velti šādas darbības neizveic nekur civilizētajā Eiropā.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt
Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

anonimikis rakstīja: neveic ? www.db.lv/...

Nu tad izlasi pats līdz galam - jau virsrakstā ir frāze "aizdomas par reketu" - kas arī ir ļoti piemērota šadai darbībai. Francija nebūt nav tā pati korektākā zeme. Un tas, ka šajā gadījumā mūsu valsts iestādes neiesaistījās, nenozīmē, ka to nedarīs citu valstu institūcijas, kas par saviem pilsoņiem rūpējas.

sarashkins Reģ.: 01.08.2009
0 0 Atbildēt

Zivtiņš vairs jau nevar- rokas par īsu esot!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nupat Krievijā alkolāzermetra testi izgāzās. Ir pārāk jūtīgs uz dažādiem blakus faktoriem un pārāk augstas prasības mērījumu veikšanai.

DekstersFF Reģ.: 28.01.2012
0 0 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Nupat Krievijā alkolāzermetra testi izgāzās. Ir pārāk jūtīgs uz dažādiem blakus faktoriem un pārāk augstas prasības mērījumu veikšanai.

Vairāk vajag ticēt Seenem un klaigāšanai no urlu zemes Krievijas.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ā - rīgā urlas neesot bet krievijā gan visi ir urlas?

1 2 3 4
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti