aansis rakstīja:
Dark_Side rakstīja:
Tieši tā! Mana pieeja ir pilnīgi savādāka, kā 99% brokeru, kam apjāt... tā ir maize.... pamēģini.
Pēc šāda apgalvojuma aicinu komentēt šādu standartlīguma punktu (avots - BAN mājas lapā piejamais KASKO līgums):
"8.1.2. gadījumā, ja ir bojāts vai nolaupīts apdrošināšanas polisē norādītais stacionāri iebūvētais transportlīdzekļa papildaprīkojums, kura uzstādīšanu nav veikusi izgatavotājrūpnīca, tiek kompensēti tiešie zaudējumi ne vairāk kā 20% (divdesmit procentu) apmērā no apdrošinājuma summas, nepārsniedzot papildaprīkojuma vērtību uz negadījuma brīdi;"
Ar ko sliktāks ir otrs lieto disku komplekts, kam uzmontētas ziemas riepas? Vai arī - kas, izņemot apdrošinātāja (apšaubāmo) godaprātu, var dot cerību saņemt pilnu atlīdzību pēc garantijas laikā bojātas audiosistēmas maiņas kaut autorizētajā servisā - tā vairs nav izgatavotājrūpnīcas uzstādīta!
Bet lūdzu!
8.1.2. gadījumā, ja ir bojāts vai nolaupīts apdrošināšanas polisē norādītais stacionāri iebūvētais transportlīdzekļa papildaprīkojums, kura uzstādīšanu nav veikusi izgatavotājrūpnīca, tiek kompensēti tiešie zaudējumi ne vairāk kā 20% (divdesmit procentu) apmērā no apdrošinājuma summas, nepārsniedzot papildaprīkojuma vērtību uz negadījuma brīdi;
JA tu savam dramplim pa 4000 uzliec diskus pa 5000, aber lūdzu, uztaisi pielikumu pie KASKO, piemaksā mazu prēmijas starpību un nekādu problēmu! Šis punkts izslēdz varbūtību, ka Tev noskrūvēs melnos diskus, bet Tu dziedāsi, ka 21' ļitaki bija.
Ar ko sliktāks ir otrs lieto disku komplekts, kam uzmontētas ziemas riepas?
Kur problēma to norādīt polises pielikumā? Tas neko nemaksās! Ja vien 10 min laika, kurš parādās, lai lieki kasītos internetā, kaut vai lai tos nopirktu un uzstādītu, bet parādīt apdrošinātājam... Vo tam laika nav......
Vai arī - kas, izņemot apdrošinātāja (apšaubāmo) godaprātu, var dot cerību saņemt pilnu atlīdzību pēc garantijas laikā bojātas audiosistēmas maiņas kaut autorizētajā servisā - tā vairs nav izgatavotājrūpnīcas uzstādīta!
Nosauc man tādu apdrošināšanas gadījumu, kur tiek bojāta TIKAI audiosistēma? Kas iet zem KASKO? Man tā uzreiz prātā nenāk, tur automātā notiek vēl kaut kas, un audiosistēma iet komplektā līdzi pie atjaunošanas.
Tas pats par dārgas sistēmas uzstādīšanu, tā ir jāparedz polisē, nevis pēc zādzības jāauro, ka redz man tāda BIJA! bet pierādīt nevar.
Šeit arī parādās mietpilsoņu problēmas un kašķa meklēšanas paradumi, kur visi slikti, bet pats tikai gaida un neko nav izdarījis, kas būtu jādara.
PS BAN ir ļoti laba kompānija. Tāpat kā Seesam un If. Neko nesaku. Visas problēmas vienmēr uzpeld tur, kur pats klients ir ko nepateicis, noslinkojis vai uzskata, ka ja jau reiz klients ir samaksājis, tad apdrošinātājam ir VIENMĒR jāmaksā.
Es varu uz galda nolikt BAN un BTA gadījumus kur klientiem tiek samaksāta atlīdzība pat par to, kas NAV bijis segumā! respektīvi, klientam tiek samaksāts par to, kas nemaz nav polisē! Vai Ifs un Seesam tā dara?
PPS Te minētie argumenti, ka esmu samaksājis klientam polisi, jo neesmu atjaunojis, NAV atbildība! Tā ir nolaidības nolīdzināšana. Vai Tu arī būtu maksājis 100 000, ja viņš tad būtu iejājis kādā Bentley? Vai Tu uzņemtos segt to, ko kļūdas pēc neesi apdrošinājis, vai klientam neizskaidrojis? Lūk TE parādās atbildība pret klientu.
Katrā ziņā šis projekts drīz iet augšā. Savā ziņā pirmais un unikālais LV. Standarta brokerīši protams jau paliks, ko stipram izdarīsi, bet savā kumosā pie lielā brokeru pīrāga noteikti iekodīšos.