Ja es šodien pirktu jaunu auto - izvēlētos jauno passatu 2,0 ar automatu. Pirmo reizi pēc 1988.gada modeļa man atkal ļoti patīk jaunais passata modelis. Viennozīmīgi - glīts auto. Astoņus gadus braucu ar hyndai sonatu (garažā vēl stāv 2004.gada modeļa sonata) ,šobrīd ar minētajiem auto
nav. BET, jaunie hundai modeļi man vairs nepatīk, pārāk izteikti austrumnieciskā dizaina dēl. Tuvāko divu gadu laikā plānoju atkal pāriet uz vācu auto. (līdz 2006.gadam jau braucu ar e-34 bembi). BET, vispār jau auto patikšana/nepatikšana ir ļoti individuāls katra auto gribētāja viedoklis. Līdzīgi kā senajā latvju teicienā: vienam patīk māte, citam meita....
Iesakiet jaunu autiņu
Pirkumam plānoju atvēlēt +/- 30 000 eiro.
Vēl neesmu aizgājis ne uz vienu testu, bet zināms viedoklis jau ir radies.
Metu acis uz jauno VW passat. Protams, pastāv risks ar tā saucamajām "bērnu slimībām", bet...
Te ir redzama aprīkojuma un cenu lapa:
www.volkswagen.lv/content/medialib/vwd4/lv/pdf/new-passat-pdf/_jcr_content/renditions/rendition.file/ma_vw_passat_limousine_pricelist_a4_lv.pdf
Bet nav teikts, ka palikšu pie VW - varbūt ir labāki varianti? Variantus par lietotiem auto neizskatu.
10 gadu esmu nobraucis ar dīzeli. Pēdējos septiņos gados nobraucu nepilnus 180 000 km ar no salona izbrauktu auto, un, salīdzinot degvielas un uzturēšanas izmaksas, kā arī sākotnējās investīcijas, neesmu pārliecināts, ka pie šāda nobraukuma dīzelis kopumā ir lētāks.
Tātad, ja runājam par konkrētajiem VW modeļiem es pat sliecos uz benzīnnieku, vienīgi bažīgu dara salīdzinoši mazais motorītis - 1,4 l. Plānoju manuālo transmisiju. Ņemtu 1,8 l, bet izskatās, ka to piedāvā tikai ar automātu (negribu ņemt).
Jau iepriekš paldies par viedokļiem.