Auto piedziņas veidi

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002

Ierosinu aprunāties par auto piedziņu veidiem.

Kā piekritēji esat, būtiskākie argumenti, labā vai sliktā pieredze utt.?

 
1 2
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 0 Atbildēt

Kā ierasti, sākumā pats.

Bija man visai bagātīga pieredze ar diezgan daudz auto. Esmu braucis gan ar FWD, gan RWD, gan dotajā brīdī - 4x4.

Īsumā par manām izjūtām:

- FWD - populārākā piedziņa dotajā brīdī ražotāju piedāvājumā. Principā, bez problēmām var gan braukt, gan izbraukt sniegotos ceļos, gan arī paspēlēties kādā trasē vai laukumā. Kas man personīgi nepatīk - diezgan lielas ziepes, kad ātri braucot, sāk vilkt pa kreisi sniega putrā uz ceļa. Patīk rocenes esamība, ja mani pareizi saprotat ;)

- RWD - it kā jau pasaules klasika, bet pēc ~6 gadiem BMW ar aizmugurējo piedziņu, esmu nosolījies nekad, nekad vairs. Vasarā, protams, super! Ziemā pat ar labām riepām - parodija, ne auto! Ja jābrauc daudz un gribas to darīt dinamiski, nebaidoties - manuprāt, RWD nebūs īsti ok.

Pilsētā uzsākt no vietas dinamiski - teju neiespējami, jāvāc aizmugure, kas kustās pa labi un pa kreisi vai arī smagi sabremzējas, TSC ierobežota.

Kas patīk - trasē tā ir viena liela bauda.

4x4 - ir man pieredze vienu ziemu ar A6 Quattro, tagad braucu ar BMW X-Drive. Jāsaka kā ir - Quattro > X-Drive

Ja AUDI visur brauca stabili kā tanks, tad BMW pietiek iemīt grīdā ar nedaudz izgrieztu stūri un auto aizmugure jau "aiziet" (protams, TSC neļauj neko vairāk). Uz pilnīgi taisna ceļa - nekādu problēmu arī X-Drive. Ir ļoti patīkami pasmaidīt par "bezpiedziņas" sugas brāļiem, kuri mēģina "ķert saķeri", tikai ieminot grīdā

Secinājums, piemēram, man personīgi - laikam jau vienmēr turpmāk tikai 4x4. Tas komforts viennozīmīgi ir tā vērts, kaut vai starpība ļoti jūtama tikai sniegotās dienās pāris nedēļu gadā.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
6 0 Atbildēt

Piedziņai nav nozīmes, visu izšķir veselais saprāts un riepas.

Protams, darba auto piedziņa ir vislabākā!

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
2 3 Atbildēt

bezpiedziņas sugas brāļi var pasmaidīt, kad aizmugurē mīņājas tāds pilsētas pseidopilnpiedziņas braucējs, kuram gribētos jau ātrāk, bet no nelielām kupenām gar malām tomēr ir bail.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 1 Atbildēt

Ironija laikam jau nevietā.

Godīgi aprakstīju savu pieredzi, pamatojot, kāpēc dotajā brīdī sajūtas ir nesalīdzināmi labākas. Un kāpēc domā, ka "pseidopilnpiedziņa" ir baigais mēsls? Cik zināms, vairumam auto ir kā reiz tādas 4x4 opcijas, ne tā?

TDIOTS Reģ.: 07.01.2007
1 0 Atbildēt

daxujaki ''īstie '' pilnpiedziņas monsteri ,piem.antīks patrolis vaj pajērs , var virs 100 braukt ???

vakar kaifoju ar GL ( hakka 7 ) , sodien xdrive(hakka R ) abiem patīk ''papakaļoties'' ,pabiedē apkartejos un smuki savācās .

par Raudi q nesēroju

FWD prasa vairāk piedomāt pļurā un glumā līkumā , pa taisni ir pametāts bet vienmēr izdevies savākt .

RWD pieredze minimāla , viedokļa īsti nau.

esmu jau pavec vecīc un talab aizvien vairāk patī neiespringt -> mūsdienīgs AWD tam labi noder.

P.S. brīvdienās gan, norobežotās vietās , var pablēņoties ar dajebko .....

Aigarcix Reģ.: 15.07.2007
0 0 Atbildēt

Vispār ar antīku Patroli var mierīgi virs 100 maukt.Un pa lielam svarīgi ir ar ko autiņš ir apauts,pārējais jau pakārtots,priekš vai pakaļ dziņa,vienlīdz labi jūtos ar abiem.Un ja ir kaut neliela bezceļa pieredze,pietiek ,lai izbrauktu ar jebkuras piedziņas vāģi pa diezgan skarbām vietām,atbilstoši attiecīgā modeļa klīrensam utt.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 0 Atbildēt

viedokli?

Lūdzu. Ikdienas braukšanai dajebkas ir piemērots. LV attālumi ir pieveicami ar dajebko, un laika apstākļu dēļ, kam prasītos 4x4, un kas ir dažas dienas gadā (daudz sniega), visu gadu vazāt līdzi 4x4 ir nesaprātīgi.

TDIOTS Reģ.: 07.01.2007
0 0 Atbildēt

viedoklim nepiekrītu .

man ir svarīgi jebkurā laikā nokļūt jebkur un ar AWD ir lielāka garantija tādai nokļūšanai.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
4 0 Atbildēt

Piekrist vai nepiekrist, tāds ir jautājums.

Vienīgajā reizē, kad fiziski nevarēju izbraukt no saviem laukiem ar Citroen xsara, es biju ticis 1 km tālāk par Toyota Land Cruiser.

Bet, protams, ar pilnpiedziņu braukt ir ērtāk. Un dārgāk. Ar Vienvārdsakot, izrādīšanās.

TDIOTS Reģ.: 07.01.2007
2 2 Atbildēt

Japp man patīk izrādīties - braukt ar maksimālo atļauto ātrumu un tik ārā no aizputinātajiem mikrobrajoniem , kā arī izkulties no sava rančo pēc sniegputeņiem un vējgāzēm

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Nav vienkārši tāds "četrreiz četri" - veidi kā piedzīt tos riteņus, kas bāzītē netiek piedzīti, ir daudzi un dažādi. Īstajiem audī pakaļa vienmēr tikusi piedzīta mehāniski, vienīgi mūsdienās, elektronikas laikmetā, ir notikusi iešana uz atpakaļ, ieliekot pa vidu vaļēju diferi kurš spēj pats sabloķēties - lai atstātu ESP brīvāku vaļu mašīnas vākšanā. Kaut gan, protams, torsenam ir mīnuss kad nebrauc taisni - tofika autors sūdzas ka xdraivs ar pagrieztu stūri aiziet šķērē - kā ar to ka kvatra ar pagrieztu stūri aiziet taisni?

Visādas mūsdienu pseidopilnpiedziņas par pilnpiedziņām vispār skaitīt nevarētu, bet nu tur kompromiss lai attaisnotu smaidīgā pieminēto faktu par pilnpiedziņas vazāšanu līdzi.

Jebkurā gadījumā pilnpiedziņai ir viens spēcīgs mīnuss - ļauj pārvērtēt spējas - saķere ta ir, bet vieglā mašīna nav džips - vienreiz man ar savu A90 gadījās iebraukt purvā - paldies dievam pārsimts metru tālāk viens celms norāva sūknim vadu un apstādināja to neprātīgo braucienu, savādāk velns viņu zina kā tas būtu beidzies

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Nav nav mērķis kaut ko baigi forsēt, tikai gribu viegli braukt, īpaši nestresojot par ceļa apstākļiem.

Tāpēc nesaprast man vēlmi apspriest mega pilnpiedziņu.

Ērti un tīkami arī "vienkāršajā" variantā.

P.s. Jā, Quattro soli priekšā citiem ;)

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Vispār nē - tas par to pēdējo. To arī visi nopietnie audisti atzīst ka sportam ir subārs - jo ar subāru pa trasi brauc, kamēr ar kvatru jāšķērē. Pašam personīgi tādas pieredzes nav, bet tie teksti par patīkamajām izjūtām pārsēžoties uz bubāru no kvatras ir atlasīti daudz.

Ar kvatru braukt nestresojot par apstākļiem var pa taisnu ceļu To līdz šim vienīgo ziemu, ko nobraucu ar savu A90, man bija briesmīgi bail no viena līkuma - 90 grādu krusts uz leju, apledojis, noslidināts - vienmēr to izripināju, jo bija skaidrs ka tur uzdodot gāzi, visdrīzāk izbrauktu caur pretējās puses dzīvžogu. Ar šito dabas parādību paspēlējos vienā liepājas privātmājas pagalmā, ar zāli apaugušā, pēc lietus - stūre pa kreisi, paspiežam pedāli un mašīna aiziet taisni un atsaucas uz stūri tikai pēc pedāļa atlaišanas...

Bet nu - audī - tā ir ielas mašīna, par kaut ko, kas nav asfalts, fabrikā neviens nedomā kopš 1986. gada...

VWfans Reģ.: 21.02.2004
2 0 Atbildēt

Ja varētu atļauties, tad ņemtu Subaru Outback ar pastāvīgo pilnpiedziņu. Bet citādi no atlikušajām izvēlēm esmu par priekšpiedziņu.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Pilnīgi nopietni izskatu arī Subaru savai nākamajai ģimenes auto Un tieši Outback.

Tikai pagaidām Fwd MAZDA kalpo godam.

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Esmu pēdējo pusgadu kļuvis no ilggadēja FWD braucēja kļuvis par 4x4/RWD braucēju. Un ļoti apmierināts - ikdienā RWD, ja asti par daudz nēsā, pārslēdzos uz AWD, bet izbraucieniem pie dabas un nelaimē nokļuvušu dāmu glābšanai noder pilns 4x4. Žēl, ka šādas piedziņas auto ir palicis pavisam maz.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Bija Nissan x trails 2005g. Visu to labāko. Nesaku ka top modelis, bet tā piedziņa ar slēgšanas iespējām ļoti laba. Ikdienā velk tikai priekša un attiecīgi labs degvielas patēriņš. Ja draņķīgs laiks slēdzu AUTO. Manuālī skaidrots, ka darbojās līdz 30km/h . Reāli uz slidena ceļa arī braucot ātrāk likās ka braukšana saturīgāka. Nu un tas 4x4 LOCK reāli bloķējās, uz sausa seguma jūtami izgriezās rati ja veica strauju pagriezienu.

Par neceļu šķērsošanu...Liekas ka klasiskie rāmjveidīgie netiks līdz. Auto pašmasa ir neliela un apakšā nekas īpaši nekarājās. Kupenas var ņemt ar inerci un vienmēr varēju tikt atpakaļ ārā, ja pirmajā reizē neizdevās. Teicami pārvarējās arī pavasara slidenie māla kalniņi un atkusušie zālāji. Laba kursa stabilitāte ari ātrumos virs 120.

autobende Reģ.: 12.11.2014
5 0 Atbildēt

Vislabākā piedziņa K-2 ir Opelim ar apsildāmu aizmugures stiklu, stumjot rokas nesalst !

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

Pēdējos 10 gadus nobraukāju ar RWD, kas pieslēdzot priekšu kļuva par 4x4 bez starpasu difa (lietojams tikai šļurā/dubļos). Komplektā ar LSD bloķi un normālām riepām neērtības nejutu. Pa vidam bija arī pāris priekšpiedziņas auto -arī nekādas piedziņai veltītas atziņas nav. Tagad braucu ar SuperSelect (paši ziniet ko) - pēc paraduma pārsvarā braucu ar RWD uz 4H pārslēdzoties tikai drošākai starpjoslu šluras pārvarēšanai. Secinājums - braucot pa ielu piedziņai nav nozīmes. Par lieliem dubļiem - tas jau ir pavisam cits stāsts.

seller Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

LV attālumi ir pieveicami ar dajebko, un laika apstākļu dēļ, kam prasītos 4x4, un kas ir dažas dienas gadā (daudz sniega), visu gadu vazāt līdzi 4x4 ir nesaprātīgi.

----------------------------------------------------------

Domas līdzīgas, braucu ar FWD, ir domāts par Outback, pat testēts ir, subāra 4X4 piedziņa likās izcila, vienīgi opozītais dīzeļdzinējs atpaliek no VW. Ir nomāts Nisssan x-trail, iepriekšējam aprakstam par to piekrītu, vienīgi pa bāni līdz kalniem braucot, likās, ka degvielas tvertnē ir caurums

-------------------------------------------------

par 4x4 līdzi vazāšanu - nu hibrīdu fani vazā līdz pat divus dzinējus )

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Hmm, sanāk tā, ka ideālais un ekonomiskais variants būtu pilnpiedziņas iespēja to atslēgt, kad negribas "lieku smagumu līdzi vadāt" Bet vieglajiem neesmu manījis tādu opciju.

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Pilnpiedziņa (4x4) vispār mūsdienās ir deficīts. Pat Jeep u.c. lepojas ar parketpieziņas (4WD / AWD) modeļiem.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tas tāpēc ka tu nezinot dzelžu uzbūvi jauc divas dažādas lietas. Īstajiem džipiem ir jāieslēdzas tajā pilnpiedziņā, jo tur starp tiltiem ir tā kaste, kuru kontrolē tas mazais kloķītis, un kas pilnpiedziņas režīmā pieslēdz abus tiltus pa tiešo pie kārbas, neļaujot tiem griezties vienam attiecībā pret otru - kas uz asfalta būtu nepiedodama transmisijas un riepu plēšana. Ir, protams, arī džipi, kuriem pa vidu ir kaut kāds diferis un līdz ar to var visu laiku braukt tajā pilnpiedziņas režīmā. Kamēr tad, kad ir runa par vieglajām mašīnām un uz tām bāzētiem parketniekiem - ja motors zem haubes atrodas šķērsvirzienā, ar dažiem izņēmumiem tā mašīna 99% laika brauc priekšas bezpiedziņas režīmā, haldekša kontrolierim pieslēdzot pakaļu brīdī, kad tas nokonstatē ka priekša buksē. Ja tu gribi tādam atslēgt lai arī automātiski nespētu pieslēgties - izrauj drošinātāju, atvieno kādu ABS devēju vai ieinstalē haldekša kontrolieri.

Pirmo divu paaudžu Mitsubishi Eclipse vai tik nebija vienīgais aparāts ar motoru šķērsvirzienā un mehānisku pastāvīgo pilnpiedziņu.

ak Reģ.: 13.01.2003
1 0 Atbildēt

Nu, es tāpat esmu braucis ar visiem 3 piedziņas veidiem. Pašlaik ar 2 : Subaru pilnpiedziņu, vai RWD, ar ko vispār braucu pārsvarā. Teikšu, ka nevaru nosvērties, kurš piedziņas veids tieši patīk vislabāk, dažādos apstākļos dažādi veidi. Ziemā ir momenti, kad RWD ne visai rullē, tas kilometrs līdz lielajam ceļam iet grūti, vai neiet nemaz. Bet tad braucu ar Subaru, tur viss ir ok. Vēl RWD mīnusiņš ir tāds, ka man tas ir bez elektronikas, un difa bloķa, līdz ar to sieva ziemā baidās braukt, jo nesaprot, kurā brīdī aizmugure aizslīd )) RWD un AWD -abiem ir katram savs "šarms", bet priekšpiedziņa tāda-nekāda, kas nemāk braukt, tam nav problēmu ar tādu prāvietoties )))

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

awd sistems wars testing on rollers

Ir par ko padomāt - youtube

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

FWD galvenais trūkums ka jau minēja ir tas, ka nav intuitīvs negaidītās situācijās, iebraucot šļurā un atlaižot gāzi var sanākt vilciņš, tāpat arī līkumos. RWD tādā ziņā kļūdas vairāk piedod, bet caurgājamība ir nekāda. To posmu dzīvē ziemā ar RWD atceros kā murgu, iebuksēšana vietās un nevietās ar jebkādām riepām. Tā kā FWD vai normāls aktīvais AWD, bet ar liela vajadzība nav pēc AWD, ja ir normāls klīrenss un jauda.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
2 0 Atbildēt

Ikdienai FWD ir 2x labāks par RWD. Nu ar nelieliem izņēmumiem kur ZAZ, WV old transporter, beetl uc līdzīgiem aizmugures dzinēja novietojumiem.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 0 Atbildēt

No savas pieredzes prātā visu laiku paturu vienu patiesību - AWD burvīgi ieskrienas uz jebkāda ceļa un jebkādos laika un ceļa apstākļos, bet stājas - pilnīgi kā visi citi auto Tāpēc ļoti vēlams pārāk neiekarst!

ak Reģ.: 13.01.2003
0 0 Atbildēt

Nu, gluži 100% tā nav. AWD labāk stājas par citiem, kad bremzē ar robiem citādi-piekrītu.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

ak-ar AWD nometot "gāzi" var tādus kliņģerus izveidot, ka maz neliksies. Starpasu difers var nospēlēt nelabu joku. Vispār AWD ir tik daudz modifikāciju un izpildījumu, ka tik retais pilnvertīgi izprot tās darbības principus. Un uz šo pa koplietošanas ceļiem nevajadzētu paļauties. Zinu lv populāru autosportistu, kurš satiksmē brauc ļoti ieturēti. No malas nezinātājs varētu noturēt viņu par sēņotāju....

ak Reģ.: 13.01.2003
0 0 Atbildēt

Es zinu, kad noraujas no saķeres mans AWD. Noraut var jebkuru, tikai jautājums, ar kādu ātrumu starpību tiek palaists sajūgs. Un vai gribi noraut, lai dristotu, vai pats nemaz nezini, kad tas notiks. Bet salīdzinoši, AWD ar robiem bremzējot, turās "stiprāk", nekā pārējie, vienpiedziņas ;)

ak Reģ.: 13.01.2003
0 0 Atbildēt

dristotu=driftotu

sirga Reģ.: 29.10.2002
0 0 Atbildēt

reāli vajag ateikties no elektriskās stavbremzes?

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti