- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
usaexperc rakstīja: Ņem čuguna krāsni. Man mazajā garažā ir šāds ķīniešu "Jotul" (ar Vācijā izsniegtu sertifikātu tirgošanai ES): citasantehnika.lv/lv/cuguna-krasns Uzsilst ātri, ar gaisa padeves regulēšanu un lielām pagalēm var dabūt ilgstošu degšanu.
Ir ne pārāk laba pieredze ar lētu čuguna krāsni: 1. Nevar noregulēt mazu gaisa padevi, var aiztaisīt visu ciet un tāpat kurās rūkdams, attiecīgi ātri sataisa taškentu un izkuras. 2. Tikko krāsns iekuras tā viņai bez kārtīgiem cimdiem vairs pieķerties nevar, gan durvju rokturis, gan augšējā gaisa klape ir ļoti karsta. Tādas pašas konstrukcijas Jotulam šādu problēmu nav, plus jotulam arī 20 gadus vecam visas detaļas ir pieejamas.
feciic rakstīja:
usaexperc rakstīja: Ņem čuguna krāsni. Man mazajā garažā ir šāds ķīniešu "Jotul" (ar Vācijā izsniegtu sertifikātu tirgošanai ES): citasantehnika.lv/lv/cuguna-krasns Uzsilst ātri, ar gaisa padeves regulēšanu un lielām pagalēm var dabūt ilgstošu degšanu.
Ir ne pārāk laba pieredze ar lētu čuguna krāsni: 1. Nevar noregulēt mazu gaisa padevi, var aiztaisīt visu ciet un tāpat kurās rūkdams, attiecīgi ātri sataisa taškentu un izkuras. 2. Tikko krāsns iekuras tā viņai bez kārtīgiem cimdiem vairs pieķerties nevar, gan durvju rokturis, gan augšējā gaisa klape ir ļoti karsta. Tādas pašas konstrukcijas Jotulam šādu problēmu nav, plus jotulam arī 20 gadus vecam visas detaļas ir pieejamas.
Šito ja labi grib var pat noslāpēt aiztaisot gaisa padevi ciet. Un rokturis ir noņemams, ar koka kātu. Viss ir čotka un vienkārši. Dubultie stikli, viss blīvēts ar auklu. Vienīgi pirmajās reizēs labi jāizkarsē, lai izsmird krāsa, bet tas ir visām čuguna krāsnīm.
Guzis rakstīja: No mazs mūrīša jēga ir 0 kā akumulētājam. Siena nav jātaisa no ķieģeļiem, lieliski der ugunsdrošais reģipsis + pareizs attālums. Skārda loksnes ekrāns ar konvekcijas spraugu der vēl labāk. Iebūvēt dārza mājā 3 m3 ķieģelu ir gan dārgi, gan bezjēdzīgi. Vienu tādu monstru nupat nojaucu - kāda jēga ka ilgi tur siltumu, ja atbrauc rudenī uz dārzu, gribi sasildīt rokas un tēju uzvārīt, bet ķieģeļu tonnas būs siltas tikai pret rītu?
To var kombinēt - ar dūmvada izejas pārslēgšanu.
Kā plānots iztērēt 40 miljonus eiro EKII privātā transporta atbalstam? Cik lieli būs pabalsti un kam (+ VIDEO)
20
Līdz 455 km, līdz 226 Zs, cena no 25 000 eiro: elektriskais Volkswagen ID. Polo pieejams iepriekšpārdošanā (+ FOTO)
Līdz 455 km, līdz 226 Zs, cena no 25 000 eiro: elektriskais Volkswagen ID. Polo pieejams iepriekšpārdošanā (+ FOTO)
Kā plānots iztērēt 40 miljonus eiro EKII privātā transporta atbalstam? Cik lieli būs pabalsti un kam (+ VIDEO)
20