Nu, ķīseļu gadījumā var pārmest mūsu likumdevējiem - kāda iksa pēc apskati var iziet mašīnas, kas jāatbilst EURO5 normām, bet kuras reāli atbilst, hvz, kādam EURO3? EURO5 ir jābūt ar kvēpu filtru, kurš laukā nedod praktiski neko, bet norma ir tāda, ka arī bez filtra var iziet, un tas tiek aktīvi izmantots. Tā kā laiki iet uz priekšu, un stiliņā ir sauja ar ļautiņiem, kas jaunus audī nopirkt nespēj, toties spēj nopirkt 5-10 gadus vecus, labā stāvoklī esošus eksemplārus, bieži vien vēl speciāli atdzenot no vācijas, tad es redzu kā tas notiek - nopērk 10 gadus vecu audī ar trīslitrīgu ķīseli no vācijas, tb filtri tur ir - tālāk tie tiek profilaktiskos nolūkos amputēti [filtram aizaugot izplūdes spiediens turbīnai nav veselīgs], pie viena vēl uztaisa kādu čipsi - nu, cits iet vēl tālāk, iespējas jau ir tās pašas kas vecajiem ķīseļiem, tik kabatas vajag stipri dziļākas. Nesen redzēju vienu TDR viģiku, kur čaļi skrējās uz kaut kāda nomaļa celiņa, cita starpā arī desmitgadīgs audī - autobūves progress ir redzams; desmitgadīgs 3.0 kūp apmēram tāpat kā divdesmitgadīgs 1.9, lasīt, kūp mazāk, bet vienalga tīri smuki kūp.
Abet par benzīnniekiem - līdz gadsimtu mijai katalizators nebija obligāts, un tās normas, kuras līdz tam piemēro, normāli strādājošs astoņdesmito gadu motors ar KE-jetroniku vai digifantu, var izpildīt arī bez katalizatora [ar kuru tie motori no dzimšanas vācijas tirgū nāca], un arī deviņdesmito gadu otrās puses normas, kas jau ir šaurākas. Tikmēr nullto pirmās puses normas diez vai bez katalizatora izdosies izpildīt - ja nu vienīgi motors ir ļoti optimizēts labākai sadegšanai, un labā stāvoklī - un varbūt tiešā iesmidze. Bet nu te iestājas tas patīkamais moments ka benzīnniekam katalizators parasti dzīvo 15-20 gadus, tā ka tos parasti bez nopietna iemesla negriež ārā, vismaz ne tik jaunām mašīnām.
Fiksi meklējot atradu Angliju. Nevaru apgalvot, ka gadi (cik jauniem/veciem auto ir tās normas) ir tie paši, kas ir mums, bet principā - vecākiem auto 3,0, jaunākiem 1,5 un vēl jaunākiem 0,7 vai kā norādīts auto manuālī.
Pa fikso sagūglēt Vāciju vai kādu citu valsti neizdevās, nav tagad laika, bet ja kāds iedos linku ar citu valstu normām - nebūtu slikti salīdzināt, kā tad dara citi.
Es nezinu,kam un ko pārmest un kurš un kāpēc ir "atļāvis" tos mistiskos un strādājošam/esošam Dpf-am nereālos 1,5 ciparus.Un personīgi man ir reāli tie 0.01. Tādējādi,te "pārmests" visdrīzāk tieku tieši es un daudzi man līdzīgie.
Un kuram jau 80to gadu nogalē normālam benzīna auto nebija katalizators?Un kurš tāds šīs vecās eur-prasības reāli "izpilda" šodien?Jaunu katalizatoru viņi visi tagd uzliek komplektā ar to savu gāzes balonu, vai ko? Turklāt šodien uz ielas tie kūpošie vis drīzāk ir tieši šīgadsimta vai pat šī gadudesmita hlami.
Ja nopietni- vēl vairāk "satraucoši" ir tas, ka cilvēkiem tiek ausīs un acīs bāzti reāli suudabatoni.Klanīties benzīnam un nonstopā ļerkstēt par elektrobraukšanu un par eu5 un eu6 dīzeļmotoru netbilstību un par tur kaut kādu to savu vai kaimoņa bērnu nākotnes plaušām, kamēr dzīvē te reāli un oficiāli notiek masveida anarhija un degradācija.Nekaunības kalngals- nonstopā visur izpublicēt tendenciozu un sagrozītu info, ka piem vācijā ar dīzeli vispār nedrīkstēs uz ielas rādīties un ka to vispār nekur neviens vairs nepērk un ka to lietotāji visi ir nelieši, bet īstenībā savā valstī oficiāli atļaut braukt praktiski ar dajebko un pat vispār bez izpūtēja.Plus vēl, ka apzināti ne vārda nerunāt ne par gaidāmo šo te benzīnmotoru eu-normu revolūciju, ne par to, ka arī tiem izkladzināti/nekaitīgajiem benzīnmotoriem tūliņ jau tiks uzstādīti tie paši partikulārie filri uttt.
Kuram nebija katalizators? Atkarīgs no tirgus. Teiksim, britiem katalizatoru sāka prasīt 1992. gadā - rezultātā 30 gadus veciem audī redzama jūtama motoru klāsta atšķirība - pa mūsu ceļiem ripojošajiem, lielākoties no vācijas atnākušajiem Audī 90 ir iekšā 2.3 motors ar KE3-jetroniku un katalizatoru - britiem lielākoties bija 2.2 ar K-jetroniku un bez katalizatora. Mana golfa motoram ar kodu 2E no dzimšanas katalizators bija bijis - britiem fofāgena motoriem ar tādu pat kodu katalizatora nebija, un tāpēc bija vadības bloks ar savādāku regulējumu.
Va tu re ko...Stulbie briti prasīja 92jā ,abat latvieši neprasa 3018jā.Viņi toties dzied patriotiskas dziesmas un pa naktīm velk no Liepājas uz Valku augstspiediena elektrokabeļus.Par gaisa tīrību turklāt gādā Mūžzaļais Mežs.Pastalnieki danco & gavilē.Okaj.