Kopšana. Pēc lietošanas jāiztīra - pašsaprotami. Lai rižiks neuzmestos jau pēc divām dienām, tā rūpīgi jāizmazgā, jānosusina. Jāsaber sāls, jāuzkarsē, jāizberž ar sāli, lai nevienā porā mitrums nepaliek un rūsa, kas izveidojusies pannu jau susinot tiktu notīrīta. Iztīra sāli, karsē, eļļo, lai aizsargslānis, tad tik var likt glabāšanā. Ja reti lieto, process jāatkārto pirms gatavo ēst. Ķēpa ir, bet pareizi sagatavotā pannā nekas nepiedeg (ar nosacījumu, ka tā jāuzkarsē, pirms liek ko iekšā). Mana varētu svērt tā ap 3-4 kg, kartupeļus cilvēkiem 6 var sacept. :D
Tu tur ar kaut kādām muļķībām nodarbojies :D Čuguna panna nav jāmazgā , ja nu vienīgi akurāt tajā ir cepta kāda mērce, kā rezultātā uz pannas bijusī eļļa ir pārvērtusies par mērces sastāvdaļu, un panna nosmērēta ar mērci. Kad es agrāk dzīvoju viens, es regulāri nelielā bet dziļā čuguna pannā cepu kartupeļus - kad pārvācos pie vecmāmiņas, no kuras arī tā panna bija nākusi, man viņa bija jāiemāca to lietot, jo viņa to pannu mazgāja, un pēc mazgāšanas tā panna viņai vilka klāt... :D
Smaga - pacelt varu, tiktāl jau nebūtu problēmu, bet radiniece tā tizlāk paņēma, izkrita un keramiskajai plītij uztaisīja diktu plaisu.
Rauj klāt, čakarīgi kopt (Casio jau kaut ko rakstīja). Jāatzīst, man nav vēlmes iespringt un domāt, kā tur pareizi ņemties un darīties. Vieni iesaka mazgāt, citi ne, vēl citi berzt ar rupju lupatu. Danunah.